. .. .. .. .. .. .
. .

Najlepšia maková torta!!! Bez múky!!! - RECEPT 51286

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 21937 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Najlepšia maková torta!!! Bez múky!!!


[ recept č. 51286 zo dňa  ]


Najlepšia maková torta!!! Bez múky!!!


POTREBNÉ PRÍSADY

cesto - 6 vajec, 170g hnedého cukru, 1 sáčok vanilkového cukru, 120g mletého maku, 80g mletých vlašských orechov, 1 sáčok vanilkového pudingu (40g), kôra z jedného citróna, lyžička mletej škorice, 1/2 prášku do pečiva, 0,5 dcl rastlinného oleja, mlieko, soľ. šlahačkový krém: 500ml šlahačky, 250g jemný nehrudkový tvaroh (nízkotučný), 1 vanikový cukor, 2 polievkové lyžice kakaa, lekvár (najlepšie marhulový alebo nejaký kyslý), ovocie (zavárané lúpané broskyne, alebo mrazené/čerstvé čierne/červené rýbezle, alebo čučoriedky.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:
Vymiešame bielky s cukrom, soľou dopenista, premiešame na sucho zmes orechov, maku, škorice, prášku do pečiva, pudingového prášku a citrónovej kôry. Do vymiešaných bielkov postupne pridávame po jednom žĺtok a k nemu po lyžiciach suchej zmesy + kvapky oleja, až kým všetko neminieme, keď je cesto príliž suché, pridáme lyžicu mlieka alebo viacej oleja. Upečieme v tortovej forme vysypanej múkou, v predhriatej rúre, stíšíme na 180-200°C, pečieme 15-25 min. v závislosti od typu rúry, počas pečenia neotvárame!
Krém:
3lahačku vymiešame do tuha, tesne pred úplným zhustnutím pridáme kakao a vanilkový cukor, nakoniec primešame tvaroh.
Upečený korpus prerežeme na polovicu (alebo aj nemusíme), natrieme lekvárom a spojíme, nechámeho v tortovej forme a navrh natrieme lekvár, položíme ovocie a nalejeme šlahačkový krém. Navrch môžeme cez sitko posypať kakao. Necháme stuhnúť v chladničke minimálne 2 hodiny, ideálne 5-10 hodín.

Je fakt výborná!!!!
<< PIŠKÓTOVÉ TAJOMSTVO | Najlepšia maková torta!!! Bez múky!!! | Bábovka - macko >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Ingrid T. (teginka) ID 42502 (10.12.2012, 12:03)
...to je tá, čo bola v tv súťaži o najlepší recept? určite skúsim, mak ľúbim (Y) (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
Beáta P. (Bejulík) ID 171264 (3.12.2012, 13:52)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu