. .. .. .. .. .. .
. .

Kurací segedínsky guláš - RECEPT 38535

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 9887 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)


Kurací segedínsky guláš


[ recept č. 38535 zo dňa  ]


Kurací segedínsky guláš


POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 2 osoby: 2 ks kuracích pŕs, cca 400 g kyslej kapusty, 1 stredná cibuľa, asi tri strúčiky cesnaku, 200-250 ml kyslej smotany, 1-1,5 dl nízkotučného mlieka, 2 PL hladkej múky, olej, bobkový list, mletá/drvená rasca, čierne korenie, mletá červená paprika (sladká), sušený cesnak, vegeta, soľ, 2-3 PL cukru, sójová omáčka.

POSTUP PRÍPRAVY

Zdravšia verzia klasiky:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Cibuľu si do sklovita opražíme na oleji.
Základné koreniny na ochutenie mäska.
Mäsko si nakrájame na asi centimetrové kúsky a opečieme na cibuli až kým nebude biele (túto foto som nedávala, to zvládne každá). Potom okoreníme, mierne osolíme a ovegetíme, prídame rascu a premiešame. Hrniec odstavíme z priameho ohňa a pridáme asi 2 ČL mletej červenej papriky, premiešame a zalejeme teplou vodou (prípadne zeleninovým vývarom z kocky, v tom prípade už potom opatrne so soľou a vegetou) asi 2 cm nad úroveň mäsa. Vrátime na sporák a pod pokrievkou dusíme asi 15-20 minút na miernom ohni.
Po asi 20 minútach pridáme kyslú kapustu (ja ju ešte pred vložením do hrnca premyjem na sitku tečucou vodou, aby nebola príliš kyslá a následne nakrájam na menšie kúsky) a tri kusy bobkového listu. Ak treba, môžme doliať trocha vody alebo vývaru (opäť takých 2 cm nad úroveň kapusty s mäsom). Varíme daľších asi 15 minút.
Nakoniec do toho všetkého prilejeme kyslú smotanu rozmiešanú s mliekom (malá rada - túto smotanovú zmes si ešte pred vliatím do hrnca rozzrieďte troškou horúcej šťavy z hrnca, predídete tak prípadnému zrazeniu smotany v jedle). Zamiešame. V malej miske si poriadne rozmiešame 2 PL hladkej múky s asi 0,5 dl vlažnej vody a tiež šup do hrnca. Premiešame, necháme prevrieť. Na záver ešte guláš dochutíme pretlačeným cesnakom, ak treba vegetou, asi 2 PL cukru a troškou sójovej omáčky. Podávame s knedľou alebo, ako to máme radi my, s čerstvým čiernym chlebíkom.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< chudnúca (prečisťujúca) hrášková polievka | Kurací segedínsky guláš | Kuracie rissoles so slaninkou a bylinkami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Beky B. (mackene) ID 213403 (29.10.2011, 20:01)
(clamp)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (24.3.2011, 22:00)
Tiež varím len z kuracích pŕs, niekedy dám spolu s cibuľou smažiť aj kúsok slaninky, pre vôňu a kapustu dávam dusiť zarovno s mäsom, lebo to kuracie je veľmi rýchlo uvarené. (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (25.3.2011, 9:35)
Akékoľvek obmeny a zlepšováky sú vítané (Y).
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (25.3.2011, 9:35)
Akékoľvek obmeny a zlepšováky sú vítané (Y).
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (23.3.2011, 16:33)
segedín aj kuriatko môžem, musí to byť ale dobrota (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (23.3.2011, 17:24)
Ja uz iny ani nevarim (Y) (Y).
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu