. .. .. .. .. .. .
. .

Spanielske vtacky s prazenou ryzou - RECEPT 37238

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

HOVÄDZIE MÄSO

ID 34442 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)


Spanielske vtacky s prazenou ryzou


[ recept č. 37238 zo dňa  ]


Spanielske vtacky s prazenou ryzou


POTREBNÉ PRÍSADY

800 g hovadzej rostenky, horcica, prerastana slaninka, 3 vajicka natvdro uvarene, 3-4 sterilizovane uhorky, trochu sterilizovanej kapie, 1 cibula, olej, sol, korenie, 500 ml hovadzieho vyvaru ( ak nemate vyvar pouzite bujon, ale rozhodne vyvar je lepsi) 1 pohar ryze ( pre dve osoby), 1 mensia cibula

POSTUP PRÍPRAVY

Dnes je retro velmi in. S retro stylom sa stretavame v mode, dizajne, atd... Tak potom preco nie jeden skvely recept v retro style?

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

maso umyjeme, osusime a nakrajeme na platky. Naklepeme ( v mikrotenovom sacku) a
platy masa natrieme horcicou . Ak mate , pouzijte Dijonsku,mne tentokrat postacila aj polska:). Ulozime stvrtku vajicka uvareneho natvrdo, kusok slaninky, polovicu mensej sterilizovanej uhorky, kusok kapie a plat masa pekne zrolujeme
pospajame sparadlom ( ihlicou na maso, prip. omotame nitou - hrubsou) osolime, okorenime
cibulu posekame nadrobno a spenime ju dosklovita. Pridame masove zavitky a opecieme zprudka z kazdej strany
zalejeme masovym vyvarom, stisime ohen a prikryte dusime , aby bolo masko skvele, makkulinke. Ja som dusila asi 1,5 hod. a masko sa nam uplne rozplyvalo na jazyku
tak masko sa nam dusi asi 1 hod., mozeme ist na prazenu ryzu. Niekto iba ryzu vari, ale ja som sa naucila ryzu najprv poprazit a tak udusit a mne takato ryza sa javi 100 %-tne chutnejsia:) Ryzu preberieme a premyjeme v teplej vode 2-3 krat. Nechame dobre odkvapkat, az ususit lebo mokra ryza sa lepi k hrncu a zle sa prazi. Je to vhodne urobit si dostatocne vopred, teda pred zacatim varenia, aby ryza dobre preschla. Takze na dno kajstrola, v ktorom budeme prazit ryzu dame olej. Kedysi sme to robil na domacej masti , ktorej mnozstvo bolo vo velkosti vacssieho vlasskeho orecha:). Takze iba dno zakryt olejom a dame na rozpaleny olej prebratu, umytu, osusenu ryzu. Za staleho miesania ryzu poprazime. To uvidite, uz tak sa zacne akoby stahovat a je taka viac biela. Je to citit aj pod tou varechou. Vtedy ju zalejem horucou vodou. Cize, ak som dala 1 pohar ryze, tak zalejem horucou vodou v mnozstve 1,5 pohara. Dalsie pravidlo plati, ze ryza ma byt zaliata vodou na hrubku 1 prsta. Osolim, zamiesam do stredu vlozim osupanu mensiu cibulu. Prikryjem vrchnakom, stisim ohen na najmensiu moznu intenzitu a pomalicky bubla. Ked uz ryza vsiakla vsetku vodu, tak vypnem a necham este dojst vo vlastnej pare pod pokrievkou. Ak nie ste si iste, ci uz ryza absorbovala vsetku vodu, tak uplne na krajicku mozete jemne odhrnut ryzu a pozriet k spodku kajstrola. V ziadnom pripade ryzu nemiesajte. Ryza bola hotova za necelych 20 minut.
tak by mala vyzerat poprazena ryza
uz zaliata s vodu a uprostred cibula. Uz len prikryt a dusit na najmensom moznom plameni. Este ma napadlo, ak nemate sklokeramicku varnu paltnu, tak robte ryzu na platni. Lepsie sa rozlozi teplo a ryza sa tak lahko nepripali:)
1 natvrdo uvarene vajicko a 1 stredne velku strelizovanu uhorku postruhame na struhadle na jablka
masko vyberieme a do stavy pridame nastruhane vajicko a uhorku. Nechame prejst varom
ponornym mixerom rozmixujeme omacku , aby bola jemna
masko vratime spat do omacky a mozeme podavat
medzitym uz nam v pare pekne dosla aj ryza. Takto vyzera, uz pripravena na podavanie
pred podavanim ostranime sparadla a jeden sulok prerezeme na povicu a druhy podavame v celku. Doplnime prazenou ryzou,polejeme skvelou omackou, ozdobime a potom uz len papkame, vychutnavame a spominame na tradicne jedlo nasho mladi:) Dobru chut!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Amaretto kocky | Spanielske vtacky s prazenou ryzou | Bryndzovo-cibulove zemlicko-pagaciky:) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Simona H. (Simcavari) ID 334000 (14.2.2021, 6:32)
Podľa receptu idem dnes variť na obed, som zvedavá ako sa mi podaria ale vyzerajú úžasne. Ďakujem za najlepšiu stránku na recepty. (hello) (hello) (hello)

https://topden.sk/10-najlepsich-plemien-psov-vhodnych-do-bytu/
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (24.8.2014, 13:47)
Adka, asi sem uz nechodis, ale inspirovala som sa u teba, len som namiesto ryze robila paleo verziu s karfiolom....skvele!!! http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=908962 (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína P. (katarinnka) ID 69116 (14.11.2011, 20:30)
vyborny recept. mne ta stava vysla trosku riedka....vlastne uplne, tak som trolinku zahustila solamylom, ale chut fantasticka a budem len takto varievat.
dakujeeeeeeeeeeem. (F) (clamp) (L) (Y)
ODPOVEDAŤ
ingrid k. (inulianka) ID 143374 (31.10.2011, 20:17)
Adrianka,zajtra zas si to zopakujeme na obedík,tešíme sa,súper chutnučké papaničko (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (19.10.2011, 20:41)
Adiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii takto varím ryžu aj ja takto ma to naučila moja zlatulinká ocinova mamina moja naj babka a pritom som bola ešte mlááááádíííí a nalepilo sa to na mňa (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
helena a. (arkoiris) ID 92371 (23.7.2011, 19:30)
AHOJ ADRIKA,PRÁVE ZAJTRA TO BUDE NÁŠ NEDEĽNÝ OBED,MôJ MANŽEL SI ROZKÁZAL,PRESNE TAK ISTO ICH ROBÍM AJ JA ,AJ RYŽU TO JE KLASIKA NAJPRV POPRAŽIŤ POTOM ZALIAŤ VODOU ALEBO VÝVAROM ,A K REZŃOM ,ALEBO KU KURAŤU,PRIDÁVAM DO RYŽE BUĎ ANANÁS,HROZIENKA,KUKURICU,HRÁŠOK,ŠAMPIÓNY ATD...MAJ SA PEKNE ADRIKA A PRIHOĎ NEJAKÉ ZAUJÍMAVÉ RECEPTY,LEBO TY ICH VŽDY MÁŠ.PÁ
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (24.7.2011, 14:05)
Ahoj Helenka, tento recept je stara dobra klasika :) Nove recepty najdes u mna na blogu : http://adkas-tastyfood.blogspot.com/. Srdecne ta pozyvam na navstevu. Dufam, ze najdes u mna inspiraciu a opat sa ku mne rada vratis. Tesim sa na teba. Pekny zvytok nedele. Pa Ada (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Milota M. (atolim) ID 39575 (21.5.2011, 20:20)
Super obrázkový recept.Ďakujem.Milota (Y) |:o) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia P. (lupali) ID 9166, mimibazar.sk/lupali (19.4.2011, 22:18)
waw,krasne vypadaju .....spanielske vtacky milujeme...ja ryzu varim velmi podobne ,najlepsi je na to hrniec s hrubym dnom....len cibulu prekrojim,dam ju tym rezom na rozohriaty olivovy olej a ked chyti peknu zlatu farbu, tak ju vyberiem, poprazim ryzu, zalejem vodou a vratim cibulu...zvyrazni sa tym chut....
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (21.3.2011, 8:09)
môžeme súťažiť,lebo ty máš hovädzie,Darinka kuracie a ja bravčové http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35645&user=130989 ,-) ,-) ,-) ,-) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (21.3.2011, 7:51)
(Y) (Y) super, už viem, čo urobím tento týždeň (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (iwet44) ID 178605 (16.2.2011, 22:32)
(Y)mňamkové a nádherne naaranžované......už viem, čo spravím synovi s priateľkou v sobotu....nerobila som ich rokyyyy.......vďaka za inšpiráciu, už si nemusím lámať hlavu |:o)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.2.2011, 10:54)
tak na takýto obed by si ma nemusela dlho pozývať (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (13.2.2011, 20:06)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=778234 Adrika, dnes som varila podľa Teba, mala som vybraté kuracie prsia a nevedela, čo s nimi a keď som zbadal Tvoj recept, bolo rozhodnuté, síce je k tomu zemiakové pyré, lebo som robila ešte vysmážané šampiňóny, ale myslím, že je to jedno. Ešteže som (cinky) dala kúpiť dijonskú horčicu, lebo sa mi minula, a nedávala som žiadny bujón, ale radšej horčicu, omáčka je super, po zmixovaní som ju ešte precedila cez sitko. Tak som zvedavá, čo tomu povie zbytok rodiny, ja už som degustovala, ďakujem za super inšpiráciu. (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.2.2011, 20:13)
Darinka, ty si zena cinu. I ked original spanielske vtacky su z hovadzieho maska, tvoje kuracie vyzeraju uzasne a ta zemiakova kasa nadherne doplna tvoje pestrofarebne papanicko. Skvele, paci sa mi to veeeelmi (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (13.2.2011, 20:22)
Ja viem, len hovädzie sme akosi prestali kupovať a z kuracieho som už robila všetko možné aj nemožné, tak prišlo aj na vtáčiky, kaša je so špenátom, mňam, to ma zas inšpirovala Martinka, mám rada pestrofarebné jedlá. (L) (L) (L) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (13.2.2011, 17:39)
ježiši, to vyzerá prudko jedlo (Y) (Y) (Y) (Y) to sa robí, takto provokovať |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.2.2011, 19:15)
A keby si vedela ake to bolo mnam (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (13.2.2011, 11:30)
(Y) milujem retro, milujem spanielske vtaciky. a ryzu varime presne na chlp tak isto. raz darmo, dievky z vychodu ,-) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.2.2011, 19:14)
Ahoj Janicek, rada ta tu vidim. A mas pravdu... :) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (13.2.2011, 11:24)
(Y) (Y)no super nápad a kedze som spanielske vtaciky veru uz davno nerobila, urobila si mi nesmierne chute a v najblizsej dobe idem na ne :-) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.2.2011, 19:13)
Slavka, veru aj ja som ich robila uz veeeeeelmi davno. Preto mozno pre mna uz aj tak trochu retro receptik. Dnes som bola u teba na navstveve. Velmi prijemne som sa citila. Odisla som veeeeeeelmi najedena a spokojna :). Zmena na tvojom blogu je super. Zda sa mi to takto prehladnejsie a recepty su viac dominantne, o co v podstate ide. Jednoznacne zmena k lepsiemu (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (13.2.2011, 19:29)
adrianka som stastná ze som konecne nasla ten spravny vizuál nad ktorým som dumala uz velmi dlho. ,-)dakujem za návstevu (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (13.2.2011, 9:14)
(Y) (Y) (Y)opäť super obmena a s tou uhorkou a vajíčkom do omáčky, niekedy vyskúšam (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.2.2011, 19:09)
Ahoj Lucka, omacka je tak mierne zahustena a je aj jemnucka, nie je v nej citit kusky vajicka , prip. uhorky. Nam to takto chuti viac (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu