
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
HOVÄDZIE MÄSO |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) Spanielske vtacky s prazenou ryzou[ recept č. 37238 zo dňa 13.2.2011 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 800 g hovadzej rostenky, horcica, prerastana slaninka, 3 vajicka natvdro uvarene, 3-4 sterilizovane uhorky, trochu sterilizovanej kapie, 1 cibula, olej, sol, korenie, 500 ml hovadzieho vyvaru ( ak nemate vyvar pouzite bujon, ale rozhodne vyvar je lepsi) 1 pohar ryze ( pre dve osoby), 1 mensia cibula POSTUP PRÍPRAVY Dnes je retro velmi in. S retro stylom sa stretavame v mode, dizajne, atd... Tak potom preco nie jeden skvely recept v retro style? OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() maso umyjeme, osusime a nakrajeme na platky. Naklepeme ( v mikrotenovom sacku) a ![]() platy masa natrieme horcicou . Ak mate , pouzijte Dijonsku,mne tentokrat postacila aj polska:). Ulozime stvrtku vajicka uvareneho natvrdo, kusok slaninky, polovicu mensej sterilizovanej uhorky, kusok kapie a plat masa pekne zrolujeme ![]() pospajame sparadlom ( ihlicou na maso, prip. omotame nitou - hrubsou) osolime, okorenime ![]() cibulu posekame nadrobno a spenime ju dosklovita. Pridame masove zavitky a opecieme zprudka z kazdej strany ![]() zalejeme masovym vyvarom, stisime ohen a prikryte dusime , aby bolo masko skvele, makkulinke. Ja som dusila asi 1,5 hod. a masko sa nam uplne rozplyvalo na jazyku ![]() tak masko sa nam dusi asi 1 hod., mozeme ist na prazenu ryzu. Niekto iba ryzu vari, ale ja som sa naucila ryzu najprv poprazit a tak udusit a mne takato ryza sa javi 100 %-tne chutnejsia:) Ryzu preberieme a premyjeme v teplej vode 2-3 krat. Nechame dobre odkvapkat, az ususit lebo mokra ryza sa lepi k hrncu a zle sa prazi. Je to vhodne urobit si dostatocne vopred, teda pred zacatim varenia, aby ryza dobre preschla. Takze na dno kajstrola, v ktorom budeme prazit ryzu dame olej. Kedysi sme to robil na domacej masti , ktorej mnozstvo bolo vo velkosti vacssieho vlasskeho orecha:). Takze iba dno zakryt olejom a dame na rozpaleny olej prebratu, umytu, osusenu ryzu. Za staleho miesania ryzu poprazime. To uvidite, uz tak sa zacne akoby stahovat a je taka viac biela. Je to citit aj pod tou varechou. Vtedy ju zalejem horucou vodou. Cize, ak som dala 1 pohar ryze, tak zalejem horucou vodou v mnozstve 1,5 pohara. Dalsie pravidlo plati, ze ryza ma byt zaliata vodou na hrubku 1 prsta. Osolim, zamiesam do stredu vlozim osupanu mensiu cibulu. Prikryjem vrchnakom, stisim ohen na najmensiu moznu intenzitu a pomalicky bubla. Ked uz ryza vsiakla vsetku vodu, tak vypnem a necham este dojst vo vlastnej pare pod pokrievkou. Ak nie ste si iste, ci uz ryza absorbovala vsetku vodu, tak uplne na krajicku mozete jemne odhrnut ryzu a pozriet k spodku kajstrola. V ziadnom pripade ryzu nemiesajte. Ryza bola hotova za necelych 20 minut. ![]() tak by mala vyzerat poprazena ryza ![]() uz zaliata s vodu a uprostred cibula. Uz len prikryt a dusit na najmensom moznom plameni. Este ma napadlo, ak nemate sklokeramicku varnu paltnu, tak robte ryzu na platni. Lepsie sa rozlozi teplo a ryza sa tak lahko nepripali:) ![]() 1 natvrdo uvarene vajicko a 1 stredne velku strelizovanu uhorku postruhame na struhadle na jablka ![]() masko vyberieme a do stavy pridame nastruhane vajicko a uhorku. Nechame prejst varom ![]() ponornym mixerom rozmixujeme omacku , aby bola jemna ![]() masko vratime spat do omacky a mozeme podavat ![]() medzitym uz nam v pare pekne dosla aj ryza. Takto vyzera, uz pripravena na podavanie ![]() pred podavanim ostranime sparadla a jeden sulok prerezeme na povicu a druhy podavame v celku. Doplnime prazenou ryzou,polejeme skvelou omackou, ozdobime a potom uz len papkame, vychutnavame a spominame na tradicne jedlo nasho mladi:) Dobru chut! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Simona H. (Simcavari) ID 334000 (14.2.2021, 6:32) |
Podľa receptu idem dnes variť na obed, som zvedavá ako sa mi podaria ale vyzerajú úžasne. Ďakujem za najlepšiu stránku na recepty. ![]() ![]() ![]() https://topden.sk/10-najlepsich-plemien-psov-vhodnych-do-bytu/ |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Kristína T. (jašidielko) ID 56687 (24.8.2014, 13:47) |
Adka, asi sem uz nechodis, ale inspirovala som sa u teba, len som namiesto ryze robila paleo verziu s karfiolom....skvele!!! http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=908962 ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína P. (katarinnka) ID 69116 (14.11.2011, 20:30) |
vyborny recept. mne ta stava vysla trosku riedka....vlastne uplne, tak som trolinku zahustila solamylom, ale chut fantasticka a budem len takto varievat. dakujeeeeeeeeeeem. ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ingrid k. (inulianka) ID 143374 (31.10.2011, 20:17) |
Adrianka,zajtra zas si to zopakujeme na obedík,tešíme sa,súper chutnučké papaničko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (19.10.2011, 20:41) |
Adiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii takto varím ryžu aj ja takto ma to naučila moja zlatulinká ocinova mamina moja naj babka a pritom som bola ešte mlááááádíííí a nalepilo sa to na mňa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
helena a. (arkoiris) ID 92371 (23.7.2011, 19:30) |
AHOJ ADRIKA,PRÁVE ZAJTRA TO BUDE NÁŠ NEDEĽNÝ OBED,MôJ MANŽEL SI ROZKÁZAL,PRESNE TAK ISTO ICH ROBÍM AJ JA ,AJ RYŽU TO JE KLASIKA NAJPRV POPRAŽIŤ POTOM ZALIAŤ VODOU ALEBO VÝVAROM ,A K REZŃOM ,ALEBO KU KURAŤU,PRIDÁVAM DO RYŽE BUĎ ANANÁS,HROZIENKA,KUKURICU,HRÁŠOK,ŠAMPIÓNY ATD...MAJ SA PEKNE ADRIKA A PRIHOĎ NEJAKÉ ZAUJÍMAVÉ RECEPTY,LEBO TY ICH VŽDY MÁŠ.PÁ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (24.7.2011, 14:05) |
Ahoj Helenka, tento recept je stara dobra klasika ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Milota M. (atolim) ID 39575 (21.5.2011, 20:20) |
Super obrázkový recept.Ďakujem.Milota ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lucia P. (lupali) ID 9166, mimibazar.sk/lupali (19.4.2011, 22:18) |
waw,krasne vypadaju .....spanielske vtacky milujeme...ja ryzu varim velmi podobne ,najlepsi je na to hrniec s hrubym dnom....len cibulu prekrojim,dam ju tym rezom na rozohriaty olivovy olej a ked chyti peknu zlatu farbu, tak ju vyberiem, poprazim ryzu, zalejem vodou a vratim cibulu...zvyrazni sa tym chut.... | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | melania l. (lararuby) ID 130989 (21.3.2011, 8:09) |
môžeme súťažiť,lebo ty máš hovädzie,Darinka kuracie a ja bravčové http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35645&user=130989 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (21.3.2011, 7:51) |
![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Iveta S. (iwet44) ID 178605 (16.2.2011, 22:32) |
![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.2.2011, 10:54) |
tak na takýto obed by si ma nemusela dlho pozývať ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Darina B. (danda3) ID 104195 (13.2.2011, 20:06) |
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=778234 Adrika, dnes som varila podľa Teba, mala som vybraté kuracie prsia a nevedela, čo s nimi a keď som zbadal Tvoj recept, bolo rozhodnuté, síce je k tomu zemiakové pyré, lebo som robila ešte vysmážané šampiňóny, ale myslím, že je to jedno. Ešteže som ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.2.2011, 20:13) |
Darinka, ty si zena cinu. I ked original spanielske vtacky su z hovadzieho maska, tvoje kuracie vyzeraju uzasne a ta zemiakova kasa nadherne doplna tvoje pestrofarebne papanicko. Skvele, paci sa mi to veeeelmi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Darina B. (danda3) ID 104195 (13.2.2011, 20:22) | |
Ja viem, len hovädzie sme akosi prestali kupovať a z kuracieho som už robila všetko možné aj nemožné, tak prišlo aj na vtáčiky, kaša je so špenátom, mňam, to ma zas inšpirovala Martinka, mám rada pestrofarebné jedlá. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (13.2.2011, 17:39) |
ježiši, to vyzerá prudko jedlo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.2.2011, 19:15) |
A keby si vedela ake to bolo mnam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (13.2.2011, 11:30) |
![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.2.2011, 19:14) |
Ahoj Janicek, rada ta tu vidim. A mas pravdu... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (13.2.2011, 11:24) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.2.2011, 19:13) |
Slavka, veru aj ja som ich robila uz veeeeeelmi davno. Preto mozno pre mna uz aj tak trochu retro receptik. Dnes som bola u teba na navstveve. Velmi prijemne som sa citila. Odisla som veeeeeeelmi najedena a spokojna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (13.2.2011, 19:29) | |
adrianka som stastná ze som konecne nasla ten spravny vizuál nad ktorým som dumala uz velmi dlho. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (13.2.2011, 9:14) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.2.2011, 19:09) |
Ahoj Lucka, omacka je tak mierne zahustena a je aj jemnucka, nie je v nej citit kusky vajicka , prip. uhorky. Nam to takto chuti viac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |