. .. .. .. .. .. .
. .

Vianočná štóla - RECEPT 3410

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 166 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)


Vianočná štóla


[ recept č. 3410 zo dňa  ]


Vianočná štóla


POTREBNÉ PRÍSADY

375 g hrubej muky, 50 g kryst.cukor( takto je pisane v povodnom recepte ale kludne dajte aj 100-150g), 1 PL suseneho drozdia alebo polovica kocky cerstveho drozdia, 150 ml mlieka, 115 g masla, 1 vajce, 175 g zmesi sušeneho ovocia, 50 g glazovanych ceresni pokrajanych na stvrtiny, 50 g sekanych mandli, kora z jedneho citrona, stipka soli,225 g marcipanu,praskovy cukor na ozdobenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Kysnuté som robila prvý krát a podarilo sa :-)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Do misy vsypeme preosiatu muku,sol ,cukor a primiesame drozdie. Do stredu urobime jamku. Na miernom plameni rozpustime maslo v mlieku a nechame vychladnut.Potom mlieko primiesame spolu s vajickom do suchych prisad.
Na mukou posypanej doske vypracujeme zo surovin vlacne cesto. Vymiesene cesto dame do cistej misy, prikryjeme utierkou a nechame na teplom mieste asi hodinu kysnut. Cesto by malo zdvojnasobit svoj objem.
.. a cuduj sa svete, naozaj zdvojnasobilo :-)))
Do vykysnuteho cesta primiesime na mukou vysypanej doske susene ovocie,ceresne,mandle a nastruhanu citr.koru.Vyvalkame do tvaru obdlznika s rozmermi cca 25x20cm.
Marcipan sformujemedo valceka o mieco kratsieho ako cesto. Valcek vlozime do stredu cesta a cesto uzavrieme.
Kolac polozime spojom dole na plech vylozeny ppapierom na pecenie. Potrieme jemnou vrstvou tuku a nechame na teplom mieste jysnut asi 40 minut,kym kolac nezmacsi svoj objem asi na dvojnasobok.
a zasa narástol :-))))
Potrieme rozpustenym tukom. Ruru na pecenie predhrejeme na 190 stupnov.
Stolu pecieme 30-35 minut do zlatista.Nechame vychladnut na mriezke na pecenie.Podavame posypanu hrubou vrstvou praskoveho cukru
Mňáááááááááám :-)))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Medovníkové gombíky | Vianočná štóla | Kuracie medajlonky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Erika O. (retro) ID 14453, mimibazar.sk/erinao (18.12.2008, 13:33)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Magdaléna S. (magsan) ID 41723 (19.11.2008, 23:32)
(Y) (Y) (Y) To vypadá luxusně...Ukládám do oblíbených a na vánoce stopro upeču... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (19.11.2008, 19:14)
tak toto skusim..............a asi aj s marcipanom od medveda. (radost) (radost) (radost)
ODPOVEDAŤ
JANA B. (JOHNINKA) ID 9504, mimibazar.sk/johninka (17.11.2008, 11:09)
(Y)mnam toto veru vyskusam na vianoce :-p...my robime bez toho marcipanu v strede a prave kvoli nemu urobim tuto tvoju :-$ (L)
ODPOVEDAŤ
Mária K. (masenka) ID 166, mimibazar.sk/masenka (19.11.2008, 18:15)
Janka,ja si to bez toho marcipanu v strede predstavit neviem, dokonca som nasla v casopise recept na vyrobu vlastneho mandloveho marcipanu z mandli, takze tento rok si marcipan vyrobim sama, milujem original marcipan, taky mierne do horka,kde su citit mandle.... (Y) (Y) hodin sem potom recept. Tento rok chcem robit stolu skor,vraj ma lezat dva tri tyzdne v komore, tak vyskusam a potom ked bude dobra tak to zopakujem na pred vianocami (banky) (stromecek) (stromecek) (stromecek) (hello)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (19.11.2008, 18:54)
recept na marcipan je aj tu http://baranek.blog.sme.sk/c/139711/Varime-s-medvedom-Velkonocne-vyvaranie.html :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (17.11.2008, 11:41)
aj ja to mam v plane na vianoce ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Diana S. (Lilidia) ID 14652 (28.12.2007, 20:14)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) môže sa piecť aj mimo Vianoc?
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (28.12.2007, 19:10)
no vyzera to uchvatne

(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Mária K. (masenka) ID 166, mimibazar.sk/masenka (28.12.2007, 19:11)
chutovo aj je, vyskusaj (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Helena P. (Hela17) ID 23679 (30.12.2007, 14:47)
Milujeme štólu v kaejkoľvek podobe. Väčšinou ju plním makom, toto vyskúšam, ale zaujíma ma, či má stáť 2-3 týždne ako klasická štóla.
ODPOVEDAŤ
Mária K. (masenka) ID 166, mimibazar.sk/masenka (30.12.2007, 17:12)
Netusim, tato zrejme nie, recept je presne opisany z povodneho, a robila som ju prvy krat. Ale hned sme ju zjedli. Preco ma stola stat 2-3 tyzdne???
ODPOVEDAŤ
Helena P. (Hela17) ID 23679 (2.1.2008, 13:13)
Vraj aby dozrela. Keď sa upečie tá moja, je taká nadýchaná ako čerstvé kysnuté cesto. Po odstatí je taká hutnejšia. Ono nič sa neskazí keď nestojí. Ale odstáta je taká akú kúpiš v obchode (tie nemecké), taká suchšia.
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (28.12.2007, 19:17)
ja by som sa do pecenia pustila aj hned ale kto ju bude jest ?
vsetci su prejedeni vianocnych kolacov a mne sa pritom zda ze z nich ani neubudlo a este stale mam plny balkon ;-)
ODPOVEDAŤ
Marta K. (natasa1981) ID 26112 (28.12.2007, 20:07)
chodis k nam :-o ja sa tym cpem stale a ten moj (cinky) len oplatky vyzral (6)ale toto by som mohla aj sama (zajic) Masenka si sikulka (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Mária K. (masenka) ID 166, mimibazar.sk/masenka (28.12.2007, 19:19)
:-D :-D prideme neboj aj s kobylkami (H)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (28.12.2007, 19:27)
:-D :-D :-D
ODPOVEDAŤ
Erika O. (retro) ID 14453, mimibazar.sk/erinao (28.12.2007, 19:05)
mnam (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)ja tu na jablkach (smich)
ODPOVEDAŤ
Mária K. (masenka) ID 166, mimibazar.sk/masenka (28.12.2007, 19:09)
poslem (witch) postou? ;-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu