. .. .. .. .. .. .
. .

"Chačapurna" alebo placky plnené syrom - RECEPT 3260

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 9688 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov)


"Chačapurna" alebo placky plnené syrom


[ recept č. 3260 zo dňa  ]




POTREBNÉ PRÍSADY

Droždie, 1/2 Hery, štipka cukru, soľ, 3 malé biele jogurty ,hladká alebo polohrubá múka a na plnenie akýkoľvek nastrúhaný syr.

POSTUP PRÍPRAVY

Droždie zmiešame s lyžicou kryštálového cukru, pridáme roztopenú Heru, jogurty, soľ a toľko múky, aby vzniklo hladké cesto. Necháme ho chvíľu kysnúť. Vezmeme kúsok cesta, vyvaľkáme z neho placku, do stredu dáme kopec syra, spojíme okraj akoby do mieška a opäť vyvyľkáme na placku, ktorú opečieme z oboch strán na suchej panvici.
<< Jahodový zákusok | "Chačapurna" alebo placky plnené syrom | PRE INŠPIRÁCIU >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Andrea Š. (adik64) ID 13933 (8.1.2014, 8:05)
Toto vyzerá super (clamp)

Koľko placiek cca vyjde z tejto dávky?
ODPOVEDAŤ
hana h. (hankazk) ID 90615 (6.1.2014, 22:15)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (25.12.2013, 19:26)
(banky)
ODPOVEDAŤ
Jana M. (januska131) ID 11223 (31.1.2011, 19:23)
dnes som skusala receptik :-$cesto so mnou velmi nechcelo spolupracovat ,-)ale vysledok uzasny,budeme robit urcite castejsie (L) (child1)
ODPOVEDAŤ
Petra G. (Pat) ID 9688, mimibazar.sk/pat (1.2.2011, 12:16)
,-) ,-) ,-) občas sú cestá také nepodarené ,-), teší ma ale ten váš výsledok, ďakujem za milý komentár (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Lenka H. (Devlin) ID 51295 (6.7.2008, 14:53)
Vynikajúci receptík (Y) (Y) Určite ešte budem robiť. Všetkým chutilo (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Petra G. (Pat) ID 9688, mimibazar.sk/pat (6.7.2008, 17:13)
To ma veľmi teší... (hello)
ODPOVEDAŤ
Daniela G. (Daniellag) ID 2439, mimibazar.sk/daniellag (upravené 16.2.2008, 21:35)
U nas mal tento receptik uzasny uspech, zmiesali sme hladku muku so spaldovou a plnili sme to Nivou. Fetu nemali, ale nabuduce vyskusam s Fetou...kazdopadne nam to velmi chutilo a nerobili sme to urcite posledny krat (clamp) (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Petra G. (Pat) ID 9688, mimibazar.sk/pat (17.2.2008, 11:44)
To mám radosť. Ja tiež experimentujem a všetko prispôsobujem našim chutiam a špaldovú a celozrnnú múku tiež "pašujem" všade :-$
ODPOVEDAŤ
Petra G. (Pat) ID 9688, mimibazar.sk/pat (7.2.2008, 21:51)
Mrzí ma, že Vám nechutilo. Tento recept ja vždy robím od oka, ani v televízii, keď ho robili nepovedali množstvá. Neviem ako to myslíte, že syr sa nedostane všade - cesto sa vyvaľká na tenko, napísala som, že tam má ísť kopec syra, to cesto "pozatváram" nadoraz a keď sa to zas vyvaľká, syr je po celom strede. Syry bývajú dosť slané, tak si neviem predstaviť, že je to bez chuti, lebo je ho tam veľa. Ale je jasné, že nie všetko chutí všetkým :-$
ODPOVEDAŤ
Eva Č. (evicka06) ID 4303, mimibazar.sk/evicka06 (7.2.2008, 14:44)
ja budem asi prva ktora napise nieco proti tomuto receptu :-| podla mna je to dost bez chuti lebo ten syr sa nedostane vsade... nema tam byt viac soli?alebo ako si to dochucujete? A este sa mi zda dost nepresny recept, lebo to je dost siroky pojem dat tolko muky aby vzniklo hladke cesto. Inak by to mohlo byt super, nabuduce to vylepsim a uz to bude hadam lepsie. este uvidim co na to muz ked pride z prace. A to niesom nijaky zaciatocnik co sa tyka kysnuteho cesta. Doteraz sa mi vzdy podarilo a vsetky kolace a pagace boli super.
ODPOVEDAŤ
Dana I. (deliill) ID 20870 (21.1.2008, 9:38)
tak sa opat hlasim, lebo som zabudla :-)
Placky boli vyborne, deckam chutilo, odporucam.
ODPOVEDAŤ
Petra G. (Pat) ID 9688, mimibazar.sk/pat (21.1.2008, 18:27)
Aj som na Vás myslela, bála som sa, že sa nepodarili :-)
ODPOVEDAŤ
Dana I. (deliill) ID 20870 (16.1.2008, 16:31)
Idem si zarobit cesto, ked bude vsetko hotovo, ozvem sa ako nam chutilo. Recept vyzera super. (PL) (^) (zajic) (pes) (kocka)
ODPOVEDAŤ
lubica k. (bambulik) ID 15514 (30.12.2007, 19:28)
vyskúšali sme a supeeeer (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva G. (evonka) ID 27244, mimibazar.sk/evonka (30.12.2007, 17:02)
Lepšie jedlo som už dávno nejedla.Teším sa,kedy si na nich znovu pocjavascript :-Sm(' (L)' ;-)hutíme.Ďakujeme za skvelú inšpiráciu medzi sviatkami.javascript :-Sm(' (Y)' ;-)javascript :-Sm(' (C)' ;-)Evka
ODPOVEDAŤ
Jana T. (lAVAZZA) ID 4079 (18.12.2007, 18:02)
Spravila som ich a su uzasne!!!!!!!!!!!!!!!!!!Este sme ku tomu mali salat z cinskej kapusty....super vecera.Dakujem za tip.
ODPOVEDAŤ
Eva H. (EVA 33) ID 24479, mimibazar.sk/eva33 (16.12.2007, 20:07)
(Y)Este som to nejedla,ale musi to byt vynikajuce!!!Syr original tam ide aky? *-) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Petra G. (Pat) ID 9688, mimibazar.sk/pat (16.12.2007, 21:53)
V originálnom recepte je to 1:1 syr mozzarella a nejaký gruzínsky syr, neviem, či som si dobre zapamätala názov "akavaja"
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (Meriamon) ID 7000, mimibazar.sk/meriamon (16.12.2007, 18:59)
(Y) (Y) (Y) to je geniálne, konečne som stretla recept na jedlo môjho detstva. Chodievali sme do Gruzie a tam sa toto volá Chačapury. Musím vyskúšať, či tento recept chutí rovnako božsky. [A]
ODPOVEDAŤ
Petra G. (Pat) ID 9688, mimibazar.sk/pat (16.12.2007, 21:49)
Bude to presne ono, je to vraj gruzínske jedlo a tieto placky tam údajne predávajú na každom rohu. Recept mám už dávno, robili ho v českom programe o varení. Názov som si zapamätala len tak "píš ako počuješ", v každom prípade je v našej rodine tento recept veľmi obľúbený.
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (Meriamon) ID 7000, mimibazar.sk/meriamon (16.1.2008, 17:11)
No robila som, je to super aj keď nie ako tá pravá Chačapury. Majú aj trošku inú múku.Ja som dávala syr, ktorý je podľa mňa najviac podobný a to je FETA. Lebo origoš gruzínsky syr je slaný. Na vrch po upečení ide samozrejme pravý plátok masla. Nechá sa pekne rozpustiť a papká sa. Mňááááám. Ďakujem za recept. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu