.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPT - Paradne karamelove rezy
NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
Tatiana U. (tanaa) ID 166427 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 165 návštěvníkov)


Paradne karamelove rezy
[19.9.2010]



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto1: 8 vajec, 8PL cukru , 1PL pdp , 8PL pol. muky , 1PL kakaa a 8PL vlažnej vody . \\r\\nCesto2: 5 bielkov a 250g praskoveho cukru .\\r\\nPlnka : 5 žltky ,300g krystaloveho cukra, 2,5dcl smotany na šlahanie , 3dcl mlieka , 1 zlaty klas , 30dkg masla.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup cesto 1: Bielky vyslahame s cukrom na sneh a postupne pridame žltky , vodu , muku s pdp a kakaom. Cesto vylejeme na plech na ktorom je papier na pecenie a upečieme . \\r\\nPostup cesto 2: Bielky slahame nad parou s cukrom na sneh . Cesto vylejeme na mastny papier a pomaly sušime v mierne vyhriatej polootvorenej rure .\\r\\nPlnka : kryš.cukor skaramelizujeme zalejeme smotanou a miešame kym sa nerozpusti . V mlieku rozmiešame zltky , zlaty klas a vylejeme do karamelu a uvarime hustu kašu . Do vychladnutej vmiešame maslo a este kratko vyšlahame .\\r\\nCesto cislo 1 si prerezeme po celej dlzke a vzniknu nam tak dva cesta na jedno natrieme polovicu plnky dame na to snehove cesto na ktore natrieme plnku (ale trochu si tej plnky odlozime na vrch kolaca ) a dame druhe cesto ktore sme si rozrezali a natrieme tym zvyskom co sme si nechali . Kto chce moze na vrch postruhat cokoladu . ja som nedavala a samozrejme dat do chladnicky na par hodin .

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Upečeny korpus pozdlž prerežeme
Cukor si skaramelizujeme
Do skaramelizovaneho cukru vlejeme smotanu a miešame kym sa nerozpusti.
potom tam vlejeme zmiesane mlieko zo zltkami a zlaty klas
vznikne nam takyto husty krem .
do vychladeneho kremu si dame maslo a ešte kratko vyslahame .
tu uz mame tmavy plat rozrezany samozrejme
natrieme si nan polovicu kremu .
potom dame vysuseny snech ktory som sušila na plechu na ktorom bol papier na pečenie a troška som ho potrela s olejom ale naozaj len trošičku a pri 150°C .rura bola nie celkom zatvorena lebo som si tam dala varesku medzi dvierka:-)))
znova natrieme plnku ale trochu si z nej nechame
a dame druhu cast hnedeho cesta
a na ten natrieme ten zvysok plnky co sme si trochu nechali
no a tu uz je hotovy koláčik ktory som dala vychladit este na par hodin do chladničky . dufam ze bude chutit kazdemu kto ho vyskusa :-)))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Uplne jednoducha rybka a uplne jednoduchy salatik:) | Paradne karamelove rezy | Kapustove pagaciky - absolutne fantasticke******** >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem: 58 (zobrazuje se 1-20)1, 2, 3 další >>
eva t. (mimi1968) ID 114154 (23.11.2013, 21:13)
ODPOVĚDĚT
Miroslava Š. (mirka226) ID 262985 (23.4.2013, 8:00)
ODPOVĚDĚT
Janka M. (jancaM) ID 247041 (21.4.2013, 20:46)
...tento koláčik je u nás už veľmi dlho najlepší... a dosť často ho robím.. tak ho už mám namakaný a stále sa mi podarí, len ja snehové cesto nešľahám nad parou, a suším ho deň vopred také 3 hodiny pri teplote 75 st., ináč je vo vnútri ako guma a potom je celkovo mokrý... ak potrebujete poradiť, nie je problém..
ODPOVĚDĚT
martina k. (tinka911) ID 182019 (8.4.2014, 15:30)
Dobrý deň.chcela by som vedieť ako robíte ten snehový plát,lebo sa chystám tento koláčik piecť na Veľkú noc.vopred ďakujem za odpoveď
ODPOVĚDĚT
eva t. (mimi1968) ID 114154 (20.4.2013, 17:29)
ODPOVĚDĚT
Renka M. (paloma2103) ID 272877 (20.4.2013, 15:13)
nóóóóó´,vyzera výborne a verím že aj dobre chutí
ODPOVĚDĚT
Michaela T. (Michula) ID 132625 (14.2.2013, 18:46)
ODPOVĚDĚT
katarina h. (harnyk) ID 180579 (8.2.2013, 17:55)
ODPOVĚDĚT
Renata K. (renfa) ID 18540 (30.1.2013, 13:17)
dnes som ho robila je uuuplne uzasny len sa chcem opytat, ako ma vyzerat ten sneh, ked uz je vysuseny. ma byt tvrdy? lebo kraje mi stvrdli a v strede bol makky a z papiera som ho davala po kuskoch lebo sa mi prilepil aj ked som potrela papier troskou oleja. dakujem za radu pre buduce pecenie
ODPOVĚDĚT
Petra C. (petrastudent) ID 97588 (22.1.2013, 20:57)
Dobrý den, čím bych mohla nahradit Zlatý klas? U nás v ČR ho nemůžu nikde sehnat. Nešlo by to nahradit vanilk. pudinkem? Tuto mňamku znám, ale dlouho jsem neměla recept.
ODPOVĚDĚT
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (30.1.2013, 14:16)
Petra, vanilkový puding je neideálnejšia náhrada zlatého klasu...kľudne si to takto zameň, iste to dobre dopadne
ODPOVĚDĚT
petra m. (peta999) ID 115257 (10.1.2013, 18:03)
ODPOVĚDĚT
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (9.1.2013, 18:49)
urcite vynikajuce...
ODPOVĚDĚT
Miroslava P. (mimina323) ID 99185 (24.10.2012, 9:14)
mňaaam, hneď by som si kúsoček dala ....
ODPOVĚDĚT
Monika Ú. (Sofia891) ID 161226 (24.10.2012, 9:03)
tak tento je naozaj nádherný
ODPOVĚDĚT
Bibiána H. (Bibi36) ID 60221 (24.10.2012, 8:35)
ODPOVĚDĚT
Veronika A. (22222) ID 31060, mimibazar.sk/22222 (7.9.2012, 21:46)
ODPOVĚDĚT
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (6.9.2012, 18:51)
vyzera bajecne
ODPOVĚDĚT
Katarína V. (davido) ID 66059 (6.9.2012, 17:23)
milujem karamelové koláčiky ,vyskúšam vyzerá nádherne
ODPOVĚDĚT
Emília Š. (esabikova) ID 83673 (6.9.2012, 16:27)
a ide k tomu aj čokoládová plnka tie žltka čo mi ostanú z bielkov vyšlahám na pare s čokoládou,kakaom a cukrom aj to je dobrá kombináciu k tomuto zákusku
ODPOVĚDĚT
Emília Š. (esabikova) ID 83673 (6.9.2012, 16:23)
aj já ho robievam iba já do karamelu už nedávam zlatý klas iba vyšlahám šlahačku s maslom
ODPOVĚDĚT
Elena G. (ella150) ID 199666 (5.9.2012, 20:46)
Tento fantastický koláč milujem.
ODPOVĚDĚT
Celkem: 58 (zobrazuje se 1-20)1, 2, 3 další >>