Paradne karamelove rezy
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto1: 8 vajec, 8PL cukru , 1PL pdp , 8PL pol. muky , 1PL kakaa a 8PL vlažnej vody . \\r\\nCesto2: 5 bielkov a 250g praskoveho cukru .\\r\\nPlnka : 5 žltky ,300g krystaloveho cukra, 2,5dcl smotany na šlahanie , 3dcl mlieka , 1 zlaty klas , 30dkg masla.
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup cesto 1: Bielky vyslahame s cukrom na sneh a postupne pridame žltky , vodu , muku s pdp a kakaom. Cesto vylejeme na plech na ktorom je papier na pecenie a upečieme . \\r\\nPostup cesto 2: Bielky slahame nad parou s cukrom na sneh . Cesto vylejeme na mastny papier a pomaly sušime v mierne vyhriatej polootvorenej rure .\\r\\nPlnka : kryš.cukor skaramelizujeme zalejeme smotanou a miešame kym sa nerozpusti . V mlieku rozmiešame zltky , zlaty klas a vylejeme do karamelu a uvarime hustu kašu . Do vychladnutej vmiešame maslo a este kratko vyšlahame .\\r\\nCesto cislo 1 si prerezeme po celej dlzke a vzniknu nam tak dva cesta na jedno natrieme polovicu plnky dame na to snehove cesto na ktore natrieme plnku (ale trochu si tej plnky odlozime na vrch kolaca ) a dame druhe cesto ktore sme si rozrezali a natrieme tym zvyskom co sme si nechali . Kto chce moze na vrch postruhat cokoladu . ja som nedavala a samozrejme dat do chladnicky na par hodin .
|
Upečeny korpus pozdlž prerežeme |
|
Cukor si skaramelizujeme |
|
Do skaramelizovaneho cukru vlejeme smotanu a miešame kym sa nerozpusti. |
|
potom tam vlejeme zmiesane mlieko zo zltkami a zlaty klas |
|
vznikne nam takyto husty krem . |
|
do vychladeneho kremu si dame maslo a ešte kratko vyslahame . |
|
tu uz mame tmavy plat rozrezany samozrejme |
|
natrieme si nan polovicu kremu . |
|
potom dame vysuseny snech ktory som sušila na plechu na ktorom bol papier na pečenie a troška som ho potrela s olejom ale naozaj len trošičku a pri 150°C .rura bola nie celkom zatvorena lebo som si tam dala varesku medzi dvierka:-))) |
|
znova natrieme plnku ale trochu si z nej nechame |
|
a dame druhu cast hnedeho cesta |
|
a na ten natrieme ten zvysok plnky co sme si trochu nechali |
|
no a tu uz je hotovy koláčik ktory som dala vychladit este na par hodin do chladničky . dufam ze bude chutit kazdemu kto ho vyskusa :-))) |