končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
ZAVÁRANINY |
Jana S. (Popka) ID 40159 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) ◄ Zavárané slivky bez vody a cukru - vo vlastnej šťave ►[ recept č. 31597 zo dňa 13.9.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY slivky POSTUP PRÍPRAVY Dávam do pozornosti jednoduché a lacné zaváranie sliviek. U nás v rodine sa tento spôsob veľmi osvedčil, takže rada by som inšpirovala aj ostatných. Možno sa to aj Vám zapáči a nájdete využitie vo vašej domácnosti. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Andrea L. (Aja1) ID 47601 (27.8.2013, 12:10) |
Ja iba dodám že cca pred dvom rokmi som robila likér zo slivkových kôstok a dnes som ho chutnala a chutil ako amareto. |
ODPOVEDAŤ |
Marcela M. (markam) ID 178942 (4.9.2021, 7:55) | |
Ahoj môžeš poprosiť recept. Ďakujem | |
ODPOVEDAŤ |
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (9.8.2012, 22:01) | |
už sa teším na koláčik..... | |
ODPOVEDAŤ |
Jana S. (jansam) ID 243759 (26.5.2012, 12:55) | |
ODPOVEDAŤ |
Jana S. (Popka) ID 40159 (30.5.2012, 10:29) | ||
ODPOVEDAŤ |
Sandra S. (SA.) ID 168060 (5.10.2011, 22:23) |
Jej no to je super, ze aj so supkov. Ja som struhala ako blazniva Nabuduce budem vediet. A slivocky mam uz tiez a dokonca aj jeden pohar marhul . Som neskutocne zvedava ako to bude chutit |
ODPOVEDAŤ |
Jana S. (Popka) ID 40159 (6.10.2011, 9:10) | ||
Sandri, bude to chutiť ako čerstvé ovocie. | ||
ODPOVEDAŤ |
Sandra S. (SA.) ID 168060 (14.9.2011, 13:42) |
Chcela by som sa opytat, ci ste uz niekto skusali aj s hruskami.Kamoska mi priniesla celu tasku, a vyziv mam uz ajaj |
ODPOVEDAŤ |
Jana S. (Popka) ID 40159 (25.9.2011, 20:17) | ||
Sandri, ja tak robievam aj strúhané hrušky so šupkou bez vody a cukru. Potom z toho pečiem koláčik - kuk do mojich receptov.Takže smelo do toho. Používam to aj do žemlovky. | ||
ODPOVEDAŤ |
Eva H. (Bekyna) ID 141495 (5.9.2011, 8:12) |
ahojky, ako to vyriešim, keď nemám zavárací hrniec ani teplomer......????? |
ODPOVEDAŤ |
Jana S. (Popka) ID 40159 (9.9.2011, 15:31) | ||
Evka, navrhujem zavárať v rúre. Na internete sa určite dočítaš, alebo "mimibazarice" ti určite poradia. | ||
ODPOVEDAŤ |
beata s. (kristina82) ID 47078 (24.8.2011, 16:46) |
a ked nemam takyto teplomer, staci, ked voda zacnie vrieť a tak vypnuť?Dakujem za odpoved |
ODPOVEDAŤ |
Jana S. (Popka) ID 40159 (9.9.2011, 15:30) | ||
Beatka, dôležité je, aby chytili viečka, aby sa ti ovocie nezačalo kaziť. Niekto zavára aj v rúre, na plech dá vodu a do plechu postaví poháre. Ja nemám s tým skúsenosti. | ||
ODPOVEDAŤ |
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (24.8.2011, 13:15) | |
práve ich idem nakladať, lebo mrazené slivky na koláčik, či do guliek /gombócov/ sa mi nepáčia a tento spôsob ma zaujal už minulý rok ...strúhané jabĺčka takto robievam, ale slivky som ešte neskúšala, toto bude moja premiéra | |
ODPOVEDAŤ |
Jana S. (Popka) ID 40159 (9.9.2011, 15:27) | ||
Želka, pevne dúfam, že budeš spokojná | ||
ODPOVEDAŤ |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (29.7.2011, 10:23) |
ja tak zavaram aj napríklad struhane jablka-bez cukru,bez ničoho a vydrzia rok dva-dlhsie neviem |
ODPOVEDAŤ |
Miroslava P. (mimina323) ID 99185 (29.7.2011, 20:26) | ||
vďaka Mirka, vyskúšam aj tie jabĺčka, ... sa mi to páči, že netreba cukor | ||
ODPOVEDAŤ |
Jana S. (Popka) ID 40159 (29.7.2011, 23:59) | |||
Ja robievam aj strúhané hrušky bez cukru, v koláči to nerozoznáš od jabĺk. | |||
ODPOVEDAŤ |
Miroslava P. (mimina323) ID 99185 (29.7.2011, 10:01) | |
Janka, vyskúšala som tento superrýchly a nenákladný recept na tieto slivky. Už sú hotové, dodám aj fotečku. Len sa chcem spýtať, koľko môžu " ležkať " len tak v komôrke? Lebo klasicky robené vydržia aj 3 roky.... sa pýtam, lebo mi nie sme veľmi na sladké zaváraniny. | |
ODPOVEDAŤ |
Jana S. (Popka) ID 40159 (29.7.2011, 23:55) | ||
Teším sa, že si vyskúšala môj receptík. Keď chytí viečko, vydržia aj 2-3 roky. Každý rok nie je úrodný, tak si treba urobiť zásoby. | ||
ODPOVEDAŤ |
Miroslava P. (mimina323) ID 99185 (upravené 29.7.2011, 20:24) | |
Janka, takže vkladám aj fotečku môjho snaženia. http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=816165 | |
ODPOVEDAŤ |
Jana S. (Popka) ID 40159 (29.7.2011, 23:57) | ||
Fotečka je pekná, teším sa, že sa ti vydarili. | ||
ODPOVEDAŤ |
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (20.9.2010, 16:56) | |
Slivky sa u nás zavárajú len v podobe lekváru, ale toto určite urobím! Veľmi sa mi páči, že je to bez cukru. | |
ODPOVEDAŤ |
Jana S. (Popka) ID 40159 (22.9.2010, 21:07) | ||
Eli, treba vyskúšať. Ja som skúšala aj nový recept tu z MMB slivkovú nutelu a veľmi sa mojim zapáčil. | ||
ODPOVEDAŤ |
zuzana b. (Langley) ID 128110 (14.9.2010, 17:12) |
Toto ma velmi zaujalo, slivky nemam, ale vdaka tomuto postupu zadovazim, planujem zavarit aj trnky a vaham ci takto bez cukru to nepokazim, kazdopadne vyskusam, thanx |
ODPOVEDAŤ |
Jana S. (Popka) ID 40159 (14.9.2010, 20:33) | ||
Zuzka, keď Ti chytí viečko na pohári, nie je sa čoho obávať. Určite to vyskúšaj. | ||
ODPOVEDAŤ |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (14.9.2010, 11:20) |
Ja takto zavaram slivky uz roky,mozem doporucit a takto isto zavaram aj struhane jablcka-len struhane bez cukru!!!a su super do kolačov,žemlovky alebo len tak. |
ODPOVEDAŤ |
Jana S. (Popka) ID 40159 (14.9.2010, 20:30) | ||
Miriam, ja taktiež zaváram aj strúhané bez cukru. Mám to aj v mojich receptoch. V zime je to bomba. Som rada, že si mi napísala. Ďakujem | ||
ODPOVEDAŤ |
eva t. (mimi1968) ID 114154 (14.9.2010, 9:15) |
acukor sa tam nedava??? |
ODPOVEDAŤ |
Jana S. (Popka) ID 40159 (14.9.2010, 12:46) | ||
Evička, je to úplne bez cukru. Iba ovocie. | ||
ODPOVEDAŤ |
Miroslava F. (mackopf) ID 5745 (14.9.2010, 8:02) | |
ODPOVEDAŤ |
Jana S. (Popka) ID 40159 (14.9.2010, 12:44) | ||
ODPOVEDAŤ |
Andrea K. (anca66) ID 16418 (13.9.2010, 20:06) | |
aj my takto už roky zavárame a osvedčili sa na kysnutý koláč, aj do ryžového nákypu . Málo roboty a veľa dobroty | |
ODPOVEDAŤ |
Jana S. (Popka) ID 40159 (13.9.2010, 21:11) | ||
Andrejka, tak to sa mi páči. Je to pravda, že "málo roboty a veľa dobroty" a v zime bez roboty. Ďakujem za komentík | ||
ODPOVEDAŤ |
Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.9.2010, 19:54) | |
škoda, že nemám slivky, hneď by som tento spôsob vyskúšala | |
ODPOVEDAŤ |
Jana S. (Popka) ID 40159 (13.9.2010, 21:05) | ||
Ivetka, to je škoda, že nemáš slivky. My máme chalupu na Záhorí a máme sliviek dosť. | ||
ODPOVEDAŤ |
Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.9.2010, 8:26) | |||
To sa máš, ľudia v mojom okolí sa sťažujú na malú úrodu a v ktoromže kúte Záhoria chalupáriš? | |||
ODPOVEDAŤ |
Jana S. (Popka) ID 40159 (14.9.2010, 22:31) | ||||
Si zvedavá čo? Si registrovaná v tomto regióne. Ešte zistíme, že sme susedky?Ten kút je smerom na Kúty.A ty si z ktorého kúta? | ||||
ODPOVEDAŤ |
Iveta S. (yvett) ID 11052 (15.9.2010, 20:09) | |||||
Janka ja som priamo zo Senice a cez Kúty jazdím domov z práce, pracujem totižto v Bratislave . Už si sa naučila vyprávjat? | |||||
ODPOVEDAŤ |
Jana S. (Popka) ID 40159 (15.9.2010, 22:28) | ||||||
Ivetka, je to Borský Svätý Jur. "Vyprávjat vim od malunka po záhorácky." Totižto som tam trávila všetky prázdniny u babičky.Takže Záhorie mi je veľmi blízke. | ||||||
ODPOVEDAŤ |
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (13.9.2010, 19:52) | |
Janka. Toto je zaujímavá technika. Taký dobrý slivkový koláčik by som si dala ku Si proste šikulka. | |
ODPOVEDAŤ |
Jana S. (Popka) ID 40159 (13.9.2010, 21:02) | ||
Zlati, technika je jednoduchá a finančne nenáročná, keď máš veľa sliviek a nevieš čo s nimi. A v zime ten koláčik je jedinečný. | ||
ODPOVEDAŤ |
Darina B. (danda3) ID 104195 (13.9.2010, 18:30) | |
Janka, presne aj ja takto slivky zaváram, nemusím potom šťavu vylievať a hneď dávam na koláč, väčšinou kysnutý. | |
ODPOVEDAŤ |
Jana S. (Popka) ID 40159 (13.9.2010, 20:49) | ||
Tak, tak presne Darinka, ako píšeš. Šťavy je málo, takže žiadna sa nevylieva.Potešil ma Tvoj komentárik. Ďakujem. | ||
ODPOVEDAŤ |