. .. .. .. .. .. .
. .

Paneláková kvasená kapusta - RECEPT 34001

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 98072 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


Paneláková kvasená kapusta


[ recept č. 34001 zo dňa  ]


Paneláková kvasená kapusta


POTREBNÉ PRÍSADY

narezaná kapusta - soľ - rasca - čierne korenie - nové korenie - bobkový list - jablká - cibuľa - čerstvá cvikľa

POSTUP PRÍPRAVY

Dobrý deň, rada by som sa podelila o recept, ktorý mamina kedysi našla v časopise a už 10 rokov kapustu nerobíme inak, pretože predsa len v paneláku je tento spôsob prípravy oveľa praktickejší a chuťovo je kapusta porovnateľná (možno aj lepšia :-))
Zdravú, očistenú kapustu pokrájame na jemné rezančeky a nasolíme - na 1 kg kapusty 15-20 g soli. Necháme postáť kým kapusta nepusí šťavu.
Na dno zaváraninového pohára nasypeme trocha rasce, nového a čierneho korenia a plátok cvikle, na bok pohára dáme bobkový list, kúsok jablka a cibule. Naplníme pripravenou odstátou kapustou aj so šťavou a horúcim viečkom uzavrieme. Poháre uložíme na teplé miesto a tam necháme 4 týždne kvasiť. Potom poháre preložíme na chladné miesto.
Nie každá kapusta pustí po nasolení dostatočné množstvo "šťavy", v takom prípade môžeme pred uzatvorením pohára doliať vodu.
Kapustu do pohára len jemne pritlačíme (nie ako do suda).
Doporučujem poháre s viečkom na závit.
Ak pred konzumáciou zistíme, že je málo vykvasenej vody v pohári, tak pohár otvoríme, dolejeme vody po vrch a necháme ešte 2 - 3 dní "dokvasiť"
Pár krát sa mi stalo, že kapusta počas kvasenia vykypela - boli zle dotiahnuté viečka, takže treba dotiahnuť - ale to už robím aj preventívne každý týždeň počas kvasenia.
<< Branska tocena | Paneláková kvasená kapusta | moja 7. potahovana "CARS" >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Monika H. (jakubko) ID 17181, mimibazar.sk/jakubko (9.10.2013, 14:39)
(Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (7.2.2012, 11:14)
(Y) (Y) (Y) cez víkend vyskúšam. (L) (L) (L) vynikajúci tip
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (1roka) ID 25199 (7.1.2012, 0:56)
dobry den chcela som sa vas opytat ako dlho mam nechat odstat tu kapustu so solou pred davanim do poharov? a kolko ma byt vody v pohari pred uzatvorenim?do plna???dakujem ,-)
ODPOVEDAŤ
Lucia K. (Lucia8504) ID 98072 (6.2.2012, 21:07)
Odstáť kým nepustí šťavu - ja neviem presne čas, robím to tak od oka, ale tá kapusta ostane taká akoby ovädnutá a keď zdvihnete za hrsť tej kapusty, tak z nej slabo tečie - ale trvá to tak možno 3/4 - 1 hodinu, viac určite nie. A do pohárov keď dám, tak aj s tou pustenou vodou ale nie úplne po vrch, pretože tá kapusta bude pracovať a potom by vám voda vytiekla, takže tak 2 - 3 cm pod vrch pohára a kapusty tiež nie viac a hlavne netlačiť ako do suda (ja som prvý krát poriadne natlačila, zaliala až po vrch a tým kvasením sa mi viečka povolili, voda vytiekla a kapusta vyschla a splesnivela)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (10.11.2010, 19:21)
super.. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (8.11.2010, 15:30)
normalne to mam chut vyskusat..... (Y) a veru asi aj skusim tak do 5 poharov....
ODPOVEDAŤ
Lucia K. (Lucia8504) ID 98072 (8.11.2010, 15:51)
Dúfam že bude chutiť ... potom dajte vedieť
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (8.11.2010, 20:57)
Lucka a myslis ze bude ok ked tam nedam tu cviklu? lebo ak by sa podarila a dam sa na to tak do kapustnice to je skor bez cvikle.... Davas ju aj ty do kapustnece na vianoce?
ODPOVEDAŤ
Lucia K. (Lucia8504) ID 98072 (9.11.2010, 8:25)
Jasne, ja som ju robila prvých 5 rokov bez cvikle a chuťovo je to to isté, len farba je krajšia. A do vianočnej kapustnice dávam len kapustu a šťavu z nej - teda ani jablko, ani cibuľu ani cvikľu.
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (9.11.2010, 9:08)
inac to jablko je najlepsie pre mna z toho.... normalne sa tesim...... my sme mali v cinziaku v pivnici sudok.... ked som bola dieta teda, a to bol na chodbe iny smrad ked sme brali kapustu ,-), normalne sa tesim na nu.... idem kupit kapustu
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (8.11.2010, 10:00)
aj ja som práve nakladala kapustu do pohárov, dávam tam však len kapustu, kmín, soľ, bobkový list , ale skúsim aj tento tvoj spôsob (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia K. (Lucia8504) ID 98072 (8.11.2010, 15:52)
Mne sa tam páči hlavné tá cvikľa - ako pustí tú farbu , a jablko má rád môj manžel také vykvasené.
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (8.11.2010, 20:06)
Lucka to jabĺčko som tiež mala veľmi rada ako dieťa, ale poviem úprimne, že som netušila, že sa môže dať aj do pohára, vďaka za inšpiráciu (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (upravené 8.11.2010, 10:13)
(Y) (Y)velmi dobrý receptík-ukladám (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu