. .. .. .. .. .. .
. .

Falosne "medovnicky" so zazvorom - RECEPT 3000

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 9033 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


Falosne "medovnicky" so zazvorom


[ recept č. 3000 zo dňa  ]


Falosne


POTREBNÉ PRÍSADY

3 sacky karameloveho pudingu, 1/2 pohara masla, 1/2 pohara hnedeho cukru, 1 vajicko, 1 1/2 pohara hl. muky, 1CL sody bicarbony, 1 CL zazvoru, skorice

POSTUP PRÍPRAVY

mala predvianocna rozcvicka.....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

postup je velmi jednoduchy; vymiesajte karamelovy puding (prasok) s maslom a hnedym cukrom.....
takto to vyzera vymiesane, pridajte 1 vajicko a opat vymiesajte....
muku zmiesajte so sodou bicarbonou, skoricou a zazvorom ak mate radi zazvor a nevadi vam pikantnost mozte dat o 1/2 cl viac; ja som este pridala stipku korenia do pernikov.....
vsetko premiesajte....
cesto zabalte do folie a dajte na hodinku do chladnicky.....
na pomucenej dosky vykrajujte panacikov, alebo co len chcete....
poukladajte na vymasteny plech a pecte na 175 stupnov cca 10 minut, necakajte ze v trube stmavnu budu vyzerat skoro tak isto ako pred pecenim.....
takto vyzeraju hotove, su jemne "pikantne" (ozdobovanie nie je moja silna stranka).....


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Smotanová torta | Falosne "medovnicky" so zazvorom | Rychlovka- ZLTA RYZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (6.11.2009, 21:45)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (2.12.2007, 3:46)
poradi mi niekto ?

kolko je pol pohara masla ? na gramy aspon cca :-$
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata74) ID 9033 (2.12.2007, 20:40)
je to 125 g (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (2.12.2007, 20:42)
jeeej dakujem :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Daniela C. (Dancúľ) ID 8958, mimibazar.sk/dancul (30.11.2007, 8:08)
Matka , su super a ak tak aj chutia, vyskusam... u nas v nasom veku leti vykrajovanie... uz teraz sa tesim na ten bordel v mojej novej kuchyni :-| :-| :-|
Ako dlho asi vydrzia? treba to tiez piect ako medovnicky dopredu?
danka
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata74) ID 9033 (30.11.2007, 13:49)
Ahoj Danka, neviem kolko vydrzia, u nas sa hned zjedli nakolko ich nebolo prilis vela. Na Vianoce zvyknem robievat klasicke medovnicky toto bolo len take zahrievacie kolo, aby sme si s dcerkou sprijemnili doobedie :-$ :-$ moja dcera by totiz vykrajovala a piekla kolaciky kazdy den keby mohla :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Daniela C. (Dancúľ) ID 8958, mimibazar.sk/dancul (30.11.2007, 21:31)
Ja mam doma tiez takych pomocnikov :-|
ODPOVEDAŤ
Anna T. (babuš) ID 7831, mimibazar.sk/caldera (29.11.2007, 14:26)
jááááj to sú rozkošní pandrláci (Y) (Y) (Y)
a ten recept vyskúšam keď bude vnučka u nás (X)....nech sa zabaví (*)
ODPOVEDAŤ
Jana B. (Nijja) ID 1003 (29.11.2007, 10:11)
|:o) (clamp) (Y) Ja sice nerada peciem, ale toto FAKT VYSKUSAM!!!! Su po upeceni makke alebo chrumkave? *-) - aha, uz ste pisali ake su, ok!!! (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata74) ID 9033 (29.11.2007, 13:35)
Janka, tento recept urcite zvladnete o tom nepochybujem. Len nepecte pridlho, aby vam neostali tvrde (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (upravené 29.11.2007, 7:56)
Maťka, tie sú podarené (Y). O takýchto falošných medovníčkoch som ešte nepočula. Ja akosi stále nepoznám naozaj dobrý recept na tie klasické, aby zostali mäkké aj po týždni. :'( Tieto určtie vyskúšam, svokra robieva zázvorníky a tie mi chutia.

(zajic)
Maťka a ešte mám na Teba jednu prosbu, určite mi budeš vedieť poradiť. Pozerala som nejaké americké stránky čo sa týka pečenia, ale neviem aká je to all purpouse múka. /hladká?, polohrubá?/
Ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Lucia
ODPOVEDAŤ
Daniela C. (Dancúľ) ID 8958, mimibazar.sk/dancul (30.11.2007, 8:15)
Lucka, skusala si take babske recepty, ako dat pred konzumaciou pernicky do krabicky s jablckom alebo chlebom... funguje to
Danka
PS : mam tiez pernicky, ktore by mali byt makke...peciem ich az tesne pred vianocami z 2 davok... celu noc 8-| ale su mnam a jeme ich s cajikom po veceroch este aj po novom roku :-) a stale kopku pribalim aj segram, rodicom, svokrovcom a td.

nahodim vecer
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata74) ID 9033 (29.11.2007, 13:32)
Ahoj Lucka, ani sa necudujem, ze si este o nich nepocula :-) :-) su to take kolaciky s prichutou medovnickov. Sestra mi e-mailovala nejaky recept na medovnicky, kde sa pridava sneh z bielkov a tie, ze su vyborne a makke tak urcite ich vyskusam. Co sa tyka tej muky all purpose je ako nasa hladka muka, vlastne inu tu ani nezozenies. Teraz som nahodou zohnala aj nasu polohrubu tak mam trochu aj do zasoby :-$ :-$ :-$ Ja pouzivam all purpose na skoro vsetko teda aj namiesto polohrubej. (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (29.11.2007, 14:25)
Ďakujem Maťka (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (29.11.2007, 13:46)
ta all purpose muka nie je nahodou taka co uz rovno obsahuje v sebe prasok na pecenie alebo drozdie - teraz si nie som ista, ktore ale nieco take som citala a neviem ci som to nedoplietla
ODPOVEDAŤ
Daniela C. (Dancúľ) ID 8958, mimibazar.sk/dancul (30.11.2007, 8:04)
Lucka... americania sa netrapia, aku muku pouzit, ci hladku, special, vyberovu, polohrubu alebo hrubu... tam je to vsio ravno ako vravia rusky bratia :-)... teda ex- bratia. Jedine ak si najdu evropsky obchod(sestra chodi do polskeho), vtedy maju na vyber... pouzivaju to na vsetko a podla mojho skromneho odhadu je to skor nasa hladka muka, davali sme ju do vsetkeho ako vravi Matka, ked sa minuli polske zasoby :-$
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata74) ID 9033 (29.11.2007, 13:53)
tato all purpose nie, ale mas pravdu su aj take muky uz zmiesane s kyprydlami
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (mata198511) ID 20128 (28.11.2007, 22:53)
Sú nádherné |:o) |:o) |:o)
Hneď by som si dala (zajic) (zajic)
Z tejto dávky ich vyjde asi nie moc, tak na jeden plech? *-) a vydržia aj do Vianoc (jezisek) (vanoce) teda ak sa nezjedia ;-) sú tvrdé alebo mäkké? *-)
Jaj a ešte som zabudla, čo sa dá použiť namiesto zázvoru? *-)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata74) ID 9033 (28.11.2007, 23:17)
Ahoj Matka, z tejto davky vyjdu tak dva plechy - nie je toho vela. Po upeceni su kraje chrumkave a v strede su makke, ale ci vydrzia do Vianoc neviem, lebo potom uz robim klasicke medovnicky. Netusim co sa da pouzit namiesto zazvoru, mozes ho vynechat a dat viacej skorice, klincekov prip. pernikove korenie, aby sa to rovnalo tym 2-3 lyzickam. (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Martina R. (MR.13) ID 7284 (28.11.2007, 22:27)
sú nádherné , bravóóóóó (clamp) (clamp) (clamp) v jednoduchosti je krása (C)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata74) ID 9033 (28.11.2007, 23:18)
Matka, dakujem (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Katarina E. (kitky) ID 3016, mimibazar.sk/kitky (28.11.2007, 21:22)
Martinka sikovne rucicky. Krasa (F)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata74) ID 9033 (28.11.2007, 23:20)
Katka, dakujem (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu