.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPT - Marhuľovo-jablková presnidávka
NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
OVOCIE
Vladka K. (vladi.k) ID 50187 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)


Marhuľovo-jablková presnidávka
[20.7.2010]



POTREBNÉ PRÍSADY

5kg jabĺk, 2,5kg marhúľ, voda

POSTUP PRÍPRAVY

Je bez cukru a konzervantov. Ako stvorená pre malé bábätká. Našej malej veľmi chutí. Môžte ju spraviť z akéhokoľvek ovocia (banánová, broskyňová, mrkvová, jahodová...). Základ sú vždy jablká a polovičná dávka druhého ovocia.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Ja som použila skoré jablká. Je lepšie, keď sú sladšie a nie "kyslé"
Jablká očistíme od šupky a jadrovníkov. Poriadne poumývame a pokrájame na menšie kúsky. Vložíme do hrnca, do ktorého sme dali trochu vody - cca 0,5cm (aby sa jablká pri dusení nepripálili). Ak dáte veľa vody presnidávka bude moc riedka.
Rovnako očistíme aj druhé ovocie. V mojom prípade marhule. Treba ich očistiť aj od šupky, pretože by ju bolo v presnidávke cítiť. A tiež dáme do hrnca s trochou vody (cca 0,5cm). Neviem, či je to na foto dostatočne vidieť.
Ovocie dusíme cca 10 min. Je treba ho premiešavať, aby sa neprichytilo o dno hrnca.
Zdusené ovocie poriadne rozmixujeme na hladkú konzistenciu. (Ja to robím na robote s nožmi na krájanie).
Rozmixované ovocie dávame do jednej nádoby. Premiešame ho, aby sa obe chute spojili dohromady.
Dávame do pohárov a zavaríme pri 80°C cca 20min.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< KOKOSKY BÁJEČNÉ | Marhuľovo-jablková presnidávka | pro karbaníky >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (21.7.2010, 13:38)
aj ja robievam presnidavku, mnammm
ODPOVĚDĚT
eva k. (nellenka) ID 34927 (20.7.2010, 18:18)
cauko a nieje to moc kysle a nekazi sa to???
ODPOVĚDĚT
Vladka K. (vladi.k) ID 50187 (21.7.2010, 13:36)
Ahoj, podľa našej malej to nie je moc kyslé. A aj mne takáto verzia viac chutí. Doležité je nedať kyslé jablká, ale skôr sladšie. A ak sa to niekomu bude zdať kyslé, môže si to po otvorení dosladiť podľa vlastnej chuti.
Nám sa nekazí. Treba ju dobre zavariť a je to v suchu .
Ešte ma napadla ďalšia verzia, ktorú sme robili: jablkovo-mrkvová. Aj tá nám šmakovala.
ODPOVĚDĚT
Martina F. (mata3636) ID 133276 (upraveno 20.7.2010, 18:20)
toto poznám a je to výborné. pred 8-9 rokmi nám s mamou "preskočilo" a naklohnili sme toho vyše 100 malých fliaš. urobili sme čisto jablkovú, aj s príchuťami: jahody, marhule, broskyne, banán, nektarinky. je to naozaj perfektné, ako detská výživa a malému sme výdatne pomáhali s konzumáciou
ODPOVĚDĚT