Marhuľovo-jablková presnidávka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5kg jabĺk, 2,5kg marhúľ, voda

POSTUP PŘÍPRAVY

Je bez cukru a konzervantov. Ako stvorená pre malé bábätká. Našej malej veľmi chutí. Môžte ju spraviť z akéhokoľvek ovocia (banánová, broskyňová, mrkvová, jahodová...). Základ sú vždy jablká a polovičná dávka druhého ovocia.

Ja som použila skoré jablká. Je lepšie, keď sú sladšie a nie "kyslé"
Jablká očistíme od šupky a jadrovníkov. Poriadne poumývame a pokrájame na menšie kúsky. Vložíme do hrnca, do ktorého sme dali trochu vody - cca 0,5cm (aby sa jablká pri dusení nepripálili). Ak dáte veľa vody presnidávka bude moc riedka.
Rovnako očistíme aj druhé ovocie. V mojom prípade marhule. Treba ich očistiť aj od šupky, pretože by ju bolo v presnidávke cítiť. A tiež dáme do hrnca s trochou vody (cca 0,5cm). Neviem, či je to na foto dostatočne vidieť.
Ovocie dusíme cca 10 min. Je treba ho premiešavať, aby sa neprichytilo o dno hrnca.
Zdusené ovocie poriadne rozmixujeme na hladkú konzistenciu. (Ja to robím na robote s nožmi na krájanie).
Rozmixované ovocie dávame do jednej nádoby. Premiešame ho, aby sa obe chute spojili dohromady.
Dávame do pohárov a zavaríme pri 80°C cca 20min.