. .. .. .. .. .. .
. .

Tvarohový ovocný dezert na spôsob tiramisu - RECEPT 2361

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 633 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 92 návštěvníkov)


Tvarohový ovocný dezert na spôsob tiramisu


[ recept č. 2361 zo dňa  ]


Tvarohový ovocný dezert na spôsob tiramisu


POTREBNÉ PRÍSADY

300 g drobného ovocia, resp. jahôd * 2 PL práškového cukru na zasypanie ovocia * rum * 500 ml plnotučnej šľahačkovej smotany 33% * 200 g práškového cukru *2 balíčky vanilkového cukru * 500 g plnotučného tvarohu alebo mascarpone * 20 g želatíny (nie želé!) + 2 dcl mlieka * piškóty dlhé alebo guľaté podľa formy * forma na biskupský chlebíček resp. srnčí chrbát * potravinárska fólia

POSTUP PRÍPRAVY

Výborný tvarohovo-ovocný dezert na spôsob tiramisu, pozor pozor - absolútne nevhodný pre ženy, ktoré držia líniu - pretože hrozí, že ho celý zjete :-)) Aby sa Vám dezert vydaril, treba použiť plnotučnú smotanu a plnotučný termizovaný tvaroh - najlepšie mäkký z kelímku. Tak a do toho. Inak sa ospravedlňujem za nekvalitné fotky, robila som ho v noci.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Potrebujete tri misy: jednu na ovocie, jednu na šľahačku a jednu na tvaroh. Ak použijete ovocie mrazené, nechajte ho dobre rozmraziť - nie rýchlo, aby nestratilo veľa šťavy, najlepšie bude, ak ho rozmrazíte deň dopredu v chladničke. Ak nie, ovocie stratí veľa šťavy, ktorú budete musieť zliať. Ak Vás súri čas.... no čo už :-) Scedené odkvapkané ovocie dajte do misy a presypte asi 2 PL práškového cukru, aby sa trocha presladilo a premiešajte ho s 2 PL rumu. Ak budete robiť dezert pre deti, nepoužite rum, ak výlučne pre dospelých, dajte rumu ešte viac, v dezerte sa 2 PL úplne stratia.
2. Do pol litra plnotučnej šľahačkovej smotany dajte 2 vanilkové cukry a 20 g práškového cukru a vyšľahajte tuhú šľahačku. Práškový cukor odsypte z celkového množstva 200 g, zbytok cukru poputuje do tvarohu.
3. V ďalšej mise vyšľahajte šľahačom tvaroh so zbytkom cukru do peny.
4. Do 1 dcl mlieka dajte napučať želatínu. Veľa mamičiek mi píše, akú želatínu je najlepšie používať, či ju treba variť atď. Ja používam výlučne túto - dávam ju napučať do rôznej tekutiny, podľa toho, aký múčnik robím, ak robím ovocný múčnik bez tvarohu, použijem ovocnú šťavu, ak robím tvarohové (resp. biele) múčniky, použijem mlieko. Návodu na obale sa v tomto prípade nepridŕžam, zohrejem si v mikrovlnke 2 dcl tekutiny na teplotu asi 40 stupňov (taká bežná teplota, pri ktorej sa kúpeme), vmiešam do tekutiny želatínu a miešam ju v hrnčeku, pokiaľ sa úplne úplne nerozpustí a začne trocha hustnúť. Takto pripravenú ju použijem na ďalšie spracovanie.
5. Všetky krémy opatrne spojte do jedného, do šľahačky pridávajte tvaroh a želatínu, miešajte pomaly, nie šľahačom. Miešajte, pokiaľ sa krém úplne nespojí. Nekoštujte, prísne zakázaná činnosť! :-)
6. Do hotového krému opatrne vmiešajte asi polovicu ovocia, jemne premiešajte, aby sa biely krém nesfarbil, neukázalo by to moc pekne.
7. Ak použijete srnčí chrbát, budete potrebovať 2 formy. Na dno foriem dajte potravinársku fóliu, začnite vrstviť - najprv krém, na to piškóty, pokvapkajte ich rumom, obložte ovocím, a znova krém.... atď, až pokiaľ miniete všetky suroviny. Krém dajte do chladničky stuhnúť na niekoľko hodín, ideálne je, ak dezert pripravíte deň dopredu.
8. Ak by sa Vám vyklopený krém z formy nedal neviem prečo nakrájať, kľudne ho lyžicou naservírujte do pohárov na vysokých stopkách, pokvapkajte likérom a podávajte. Budete mať na čo spomínať a nielen Vy :-))) Dobrú chuť!!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Linecké a iné sladkosti....neuveriteľné...na českom MMB | Tvarohový ovocný dezert na spôsob tiramisu | Zapečený kaleráb >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lenka A. (Ledura) ID 170706 (30.10.2010, 11:24)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana C. (Zuzanka1985) ID 132815 (21.10.2010, 14:43)
chystam sa na tento uzasne vyzerajuci dezertik. Chcem sa spytat, ci by sa dal krem pouzit aj ako plnka do torty? :-$
ODPOVEDAŤ
Ivana H. (aivanka) ID 67942 (20.8.2010, 9:47)
tak tento recept som robila predvčerom a včera sme ho aj celý (zajic)
je to super, ja som robila bez rumu a s jahodami...
bola to riadna mlska
(Y)
ďakujem...
I.
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (upravené 25.1.2008, 23:09)
Marcelka robila som vcera tento dezert... aj formu mam presne tu istu ako mas ty... ale z toho mnozstva surovin co tu mas uvedene by mi v pohode vysli aj dve plne formy keby som mala este jednu... co som robila zle ?
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (30.12.2007, 20:51)
Emi, tuším som aj dala ešte do malých formičiek... nepamätám si už. Čo mi vystane z takýchto dezertov, putuje ešte do malých formičiek. (K) (K) (K)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (30.12.2007, 21:16)
no ja som to dala detom do tych malych ikeackych misticiek... k malym formickam sa zatial musim dopracovat :-$
ODPOVEDAŤ
Martina R. (MR.13) ID 7284 (14.11.2007, 22:04)
Marcelka, tento recept som "spárila" s Vaším ďalším receptom, a tak som Charlottku naplnila touto plnkou a bolo to |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) ďakujem za super recept, doma si myslia, že som odborník na Charloty :-P, lebo som vyskúšala vaše všetky charlotky (H) a na kávový likér sa chystám tiež, lebo to je super nápad na darček na Vianoce (noc) (noc)
ODPOVEDAŤ
Ivana S. (Ikala) ID 7413 (27.10.2007, 20:54)
Marcelka, ak pouzijem taku formu ako ty, treba este davat foliu?
Dakujem.
ODPOVEDAŤ
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (26.9.2007, 11:27)
Cicka akože v noci nevieš spať |-)?A kde je koštofka vyzerá úúúúúúžasne (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (26.9.2007, 11:32)
Cica mica, celé noci Ťa hľadám na icq a Ty furt nič :-) :-) :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu