
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 92 návštěvníkov) Tvarohový ovocný dezert na spôsob tiramisu[ recept č. 2361 zo dňa 26.9.2007 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 300 g drobného ovocia, resp. jahôd * 2 PL práškového cukru na zasypanie ovocia * rum * 500 ml plnotučnej šľahačkovej smotany 33% * 200 g práškového cukru *2 balíčky vanilkového cukru * 500 g plnotučného tvarohu alebo mascarpone * 20 g želatíny (nie želé!) + 2 dcl mlieka * piškóty dlhé alebo guľaté podľa formy * forma na biskupský chlebíček resp. srnčí chrbát * potravinárska fólia POSTUP PRÍPRAVY Výborný tvarohovo-ovocný dezert na spôsob tiramisu, pozor pozor - absolútne nevhodný pre ženy, ktoré držia líniu - pretože hrozí, že ho celý zjete :-)) Aby sa Vám dezert vydaril, treba použiť plnotučnú smotanu a plnotučný termizovaný tvaroh - najlepšie mäkký z kelímku. Tak a do toho. Inak sa ospravedlňujem za nekvalitné fotky, robila som ho v noci. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() 1. Potrebujete tri misy: jednu na ovocie, jednu na šľahačku a jednu na tvaroh. Ak použijete ovocie mrazené, nechajte ho dobre rozmraziť - nie rýchlo, aby nestratilo veľa šťavy, najlepšie bude, ak ho rozmrazíte deň dopredu v chladničke. Ak nie, ovocie stratí veľa šťavy, ktorú budete musieť zliať. Ak Vás súri čas.... no čo už :-) Scedené odkvapkané ovocie dajte do misy a presypte asi 2 PL práškového cukru, aby sa trocha presladilo a premiešajte ho s 2 PL rumu. Ak budete robiť dezert pre deti, nepoužite rum, ak výlučne pre dospelých, dajte rumu ešte viac, v dezerte sa 2 PL úplne stratia. ![]() 2. Do pol litra plnotučnej šľahačkovej smotany dajte 2 vanilkové cukry a 20 g práškového cukru a vyšľahajte tuhú šľahačku. Práškový cukor odsypte z celkového množstva 200 g, zbytok cukru poputuje do tvarohu. ![]() 3. V ďalšej mise vyšľahajte šľahačom tvaroh so zbytkom cukru do peny. ![]() 4. Do 1 dcl mlieka dajte napučať želatínu. Veľa mamičiek mi píše, akú želatínu je najlepšie používať, či ju treba variť atď. Ja používam výlučne túto - dávam ju napučať do rôznej tekutiny, podľa toho, aký múčnik robím, ak robím ovocný múčnik bez tvarohu, použijem ovocnú šťavu, ak robím tvarohové (resp. biele) múčniky, použijem mlieko. Návodu na obale sa v tomto prípade nepridŕžam, zohrejem si v mikrovlnke 2 dcl tekutiny na teplotu asi 40 stupňov (taká bežná teplota, pri ktorej sa kúpeme), vmiešam do tekutiny želatínu a miešam ju v hrnčeku, pokiaľ sa úplne úplne nerozpustí a začne trocha hustnúť. Takto pripravenú ju použijem na ďalšie spracovanie. ![]() 5. Všetky krémy opatrne spojte do jedného, do šľahačky pridávajte tvaroh a želatínu, miešajte pomaly, nie šľahačom. Miešajte, pokiaľ sa krém úplne nespojí. Nekoštujte, prísne zakázaná činnosť! :-) ![]() 6. Do hotového krému opatrne vmiešajte asi polovicu ovocia, jemne premiešajte, aby sa biely krém nesfarbil, neukázalo by to moc pekne. ![]() 7. Ak použijete srnčí chrbát, budete potrebovať 2 formy. Na dno foriem dajte potravinársku fóliu, začnite vrstviť - najprv krém, na to piškóty, pokvapkajte ich rumom, obložte ovocím, a znova krém.... atď, až pokiaľ miniete všetky suroviny. Krém dajte do chladničky stuhnúť na niekoľko hodín, ideálne je, ak dezert pripravíte deň dopredu. ![]() 8. Ak by sa Vám vyklopený krém z formy nedal neviem prečo nakrájať, kľudne ho lyžicou naservírujte do pohárov na vysokých stopkách, pokvapkajte likérom a podávajte. Budete mať na čo spomínať a nielen Vy :-))) Dobrú chuť!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Lenka A. (Ledura) ID 170706 (30.10.2010, 11:24) |
![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zuzana C. (Zuzanka1985) ID 132815 (21.10.2010, 14:43) |
chystam sa na tento uzasne vyzerajuci dezertik. Chcem sa spytat, ci by sa dal krem pouzit aj ako plnka do torty? ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Ivana H. (aivanka) ID 67942 (20.8.2010, 9:47) |
tak tento recept som robila predvčerom a včera sme ho aj celý ![]() je to super, ja som robila bez rumu a s jahodami... bola to riadna mlska ![]() ďakujem... I. |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (upravené 25.1.2008, 23:09) |
Marcelka robila som vcera tento dezert... aj formu mam presne tu istu ako mas ty... ale z toho mnozstva surovin co tu mas uvedene by mi v pohode vysli aj dve plne formy keby som mala este jednu... co som robila zle ? | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (30.12.2007, 20:51) |
Emi, tuším som aj dala ešte do malých formičiek... nepamätám si už. Čo mi vystane z takýchto dezertov, putuje ešte do malých formičiek. ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (30.12.2007, 21:16) | |
no ja som to dala detom do tych malych ikeackych misticiek... k malym formickam sa zatial musim dopracovat ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Martina R. (MR.13) ID 7284 (14.11.2007, 22:04) |
Marcelka, tento recept som "spárila" s Vaším ďalším receptom, a tak som Charlottku naplnila touto plnkou a bolo to ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ivana S. (Ikala) ID 7413 (27.10.2007, 20:54) |
Marcelka, ak pouzijem taku formu ako ty, treba este davat foliu? Dakujem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (26.9.2007, 11:27) |
Cicka akože v noci nevieš spať ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (26.9.2007, 11:32) |
Cica mica, celé noci Ťa hľadám na icq a Ty furt nič ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |