.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPT - Maďarské lángoše - NAOZAJ mäkké!
NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Miinka K. (miinka) ID 45774 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 251 návštěvníkov)


Maďarské lángoše - NAOZAJ mäkké!
[8.10.2009]



POTREBNÉ PRÍSADY

dlho dlho hľadaný recept................ mam ich zo stránky Malomestský gurmán, autorka je Katarína B. (Kaboo) ID 39742 - Dakujeme! * 3 asi ako hrsť veľké v šupke uvarené zemiaky * 80 dk PH múky * 1 - 1,5 KL soli * Na kvások: 1 kocka droždia * 1 dl mlieka * 1 KL cukru * asi 3 dl vlažnej vody * olej na pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Uvar v šupke dobre umyté zemiaky, keď vychladnú, ošúp ich, vidličkou rozpuč a daj do misy.
2. Urob kvások – do 1 dl vlažného mlieka zamiešaj lyžičku cukru a rozmrv kocku droždia. Počkaj, kým pekne vzíde.
3. Ku zemiakom prisyp asi 80 dkg múky ( zvyšok sa ti zíde na podsypávanie ), lyžičku soli, mlieko s vykysnutým droždím a postupne pri hnietení prilievaj toľko vlažnej vody, aby si dostala mäkké cesto. Asi tak mäkké, aké ináč býva až po vykysnutí. Teda hnetieš cesto dovtedy, kým sa neoddeľuje od bokov misy a tvojich rúk.. Potom ho prikry a nechaj vykysnúť na dvojnásobok ( asi 30 minút).
4. Po vykysnutí dostaneš cesto tak mäkké, že sa už nedá vaľkať, a preto postupuj nasledovne: cesto v mise dobre pomúč a pomúč si aj dosku. Rukou vyber kúsok cesta, odrež ho nožom a na pomúčenej doske ho rukami ponaťahuj na obdĺžnik. Autorka potom robí do cesta zárezy.
5. V panvici zohrej väčšie množstvo oleja ( lángoše by v ňom mali plávať) a keď je dobre teplý, vlož 1 -2 lángoše ( ja ich robím tak veľké, že sa mi do panvice na vyprážanie zmestia dve). Peč na trochu stíšenom ohni, prvú stranu pod pokrievkou, potom ich obráť a druhú stranu opekaj nezakrytú.
6. Vyber na tanier so servítkou, aby odsal prebytočný tuk a až potom prelož na misu.
7. Podávaj s cesnakovou smotanou ( 1 pochúťková smotana zmiešaná s 2 – 3 prelisovanými strúčikmi cesnaku a soľou),s kečupom alebo nastrúhaným tvrdým syrom – každý si ochutí podľa svojej chuti.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Uvarené zemiaky postrúhame, dáme do nádoby, pridáme múku a vyskysnutý kvások. môj už aj prekysol...
Začneme miešať
Vymiesime
Necháme v teplej rúre nakysnúť aspon pol hodinu.
Robíme na pomúčenej doske útvary...
a už máme hotový prvý lángoš
Dalšie lángošíky - stále mäkké aj na druhý deň (ak zvýšia)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< SLANÝ DORTÍK s fotopostupem na růžičky | Maďarské lángoše - NAOZAJ mäkké! | Kysnutý koláč s ovocím a tvarohovo-pudingovou mriežkou >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem: 55 (zobrazuje se 1-20)1, 2, 3 další >>
Emília J. (misiak76) ID 172788, mimibazar.sk/misiak76 (13.11.2014, 12:32)
Vynikajúci recept. Nesmierne zaň ďakujem. Lángoše som robievala pomerne často, ale podľa iného receptu. Priznám sa, že tento mi vyhovuje najviac. Ešte raz dakujem a odporúčam vyskúšať.
ODPOVĚDĚT
Halina M. (anilah) ID 93483 (31.10.2014, 17:59)
ODPOVĚDĚT
Soňa T. (rexo) ID 108927 (11.5.2014, 15:04)
ODPOVĚDĚT
Valéria K. (valery100) ID 21394 (14.3.2013, 18:45)
Aku múku,hladku alebo polohrubu.
ODPOVĚDĚT
Marta R. (marta6297) ID 162997 (10.5.2014, 22:34)
Je napisana PH t.j. polohruba ...
ODPOVĚDĚT
Patrícia M. (patka_1) ID 67813 (14.3.2013, 16:13)
Taaaakze, dnes som sa rozhodla, ze spravim langose...prvy krat v zivote...nasla som tento receptik a mozem len povedat, ze langose su tak dobreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee vynikajuce skratka MNAM MNAM MNAM, ze si pripadam ako by som ich robila uz X rokov a nie prvy krat v zivote takze odteraz budem langose robit len a len podla tohto receptu lebo moja mamina robi take obycka ale tieto su 100x lepsie a to vdaka zemiakom, ktore im dodali uzasnu chut a lahkost no MNAM
ODPOVĚDĚT
alije k. (alka36) ID 79302 (22.1.2013, 18:02)
fantasticke langose lepsie som veru nejedla . Cesto je lahucke nadychane a zaroven chrumkave ...dala som na 1 kg muky 6dcl vody .Na sacok som dala olej z cesta som odtrhla kusok a naolejovanymi rukami vytvarovala langos , ide to super.
ODPOVĚDĚT
Soňa M. (soniell812) ID 65720, mimibazar.sk/soniell812 (upraveno 2.9.2012, 12:15)
ok, takže v každom prípade sa treba pripraviť na dosť vláčne a lepkavé cesto. (ale zasa LOPATKOVOU VARECHOU sa výborne hnietilo, nebolo také ťažké ako bežné kysnuté cestá) ..keď nakyslo poprášila som ho múkou a ešte raz premiesila. (riadny blengáč ) ale dalo sa, odrezané a DOBRE pomúčené kúsky som len ponaťahovala (o žiadnych útvaroch sa ale hovoriť nedalo)a bachla na olej podľa postupu. Výsledok : . Sú naozaj výborné. S.

a ešte niečo .. nemala som polohrubú..takže som dala pol na pol hladkú a hrubú (:
ODPOVĚDĚT
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (19.6.2012, 21:26)
ja sa tak tešim na sobotu, len keby som mala taku chut na ne ako teraz,
ODPOVĚDĚT
Ivana V. (ivuša V.) ID 72080 (19.6.2012, 12:49)
Super receptík, už som ich robila trikrát, a vždy sa podarili a chutili úžasne
ODPOVĚDĚT
erika m. (erikamasirova) ID 88967 (9.5.2012, 12:03)
teda vam poviem, ze tien moj pokus skoncil v kosi, nedal s a s toho ani len 1 normalny langoš spravit... riedke,ani muka nepomohla .... asi to bola moja chyba....neviem, ale som musela robit narychlo spagety.... tot moja skusenost
ODPOVĚDĚT
Monika T. (monika200) ID 108483 (3.5.2012, 10:26)
Neskutočne dobrý recept, včera som ich robila, veľmi ďakujem. Sú mäkké, nadýchané ako vata. Lepšie ako kúpené. Mňam! Všetky ostatné recepty zahadzujem. Monika
ODPOVĚDĚT
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (27.3.2012, 14:57)
ja robím iba Michalovské langoše/so smotanou/ podľa receptov zo života, nám veľmi chutia...no keďže sa nedá odolať toľkej chvály v komentároch, tak aj tieto určite vyskúšam...
ODPOVĚDĚT
Michaela T. (mt1986) ID 43733, mimibazar.sk/mt1986 (27.3.2012, 14:49)
VYNIKAJÚCE iba sa tak za nimi zaprášilo toto je najlepší recept na langoše len to cesto je take na potrápenie
ODPOVĚDĚT
Veronika S. (Verca122) ID 142658 (upraveno 28.2.2012, 19:31)
No možem povedať že som doslova bojovala z cestom kym som som z cesta vytvorila langoš strašne sa mi zle s ním pracovalo, ale nakoniec to dopadlo super sú vinikajúce!
ODPOVĚDĚT
Stanislava O. (stanček) ID 3886, mimibazar.sk/stancek (22.2.2012, 13:15)
sú fakt výborné....uvidím, čo povie , ale hádam bude spokojný....
ODPOVĚDĚT
Marta R. (marta6297) ID 162997 (28.1.2012, 22:03)
Iné uz ani nerobim, vdaka za receptik, naozaj nemaju chybu
ODPOVĚDĚT
Monika B. (Monika1991) ID 155410 (26.1.2012, 16:17)
Tento recept som si našla včera, ešte nikdy predtým som lángoše nerobila, tieto boli prvé a musím uznať, že sú naozaj vynikajúce.. Mamina robievala tie so smotanou, tie sú síce tiež dobré, ale tieto sú oveľa lepšie, sú naozaj skvelé, veľmi chutili, uvidíme čo povedia doma na ne Ďakujem ešte raz, skvelý recept
ODPOVĚDĚT
Jana M. (lopka1) ID 71732 (15.11.2011, 19:51)
Skvelý recept, langoše boli neuveriteľne mäkké a chutnéééé. Môžem len odporúčať, a to som absolútny začiatočník. Mňam
ODPOVĚDĚT
Ivana Š. (Iva30) ID 51433 (upraveno 2.8.2011, 11:42)
TA FANTASTIKA, práve dorobené Tie smotanové nie sú zlé, ale zdajú sa mi tuhé, už ich robiť nebudem ... Tieto sú ako ľahulinké ako pavučinečka mnááááám
ODPOVĚDĚT
Zuzana Ž. (zuzito) ID 8878 (26.5.2011, 19:29)
tieto langoše sú ozaj vynikajúce, skvelé chuťovo, zemiakové cesto je veľmi chutné a sú mäkučké ako bavlnka
ODPOVĚDĚT
Celkem: 55 (zobrazuje se 1-20)1, 2, 3 další >>