.
.
. .. .. .. .. .. .. .
. . . .

Maďarské lángoše - NAOZAJ mäkké! - RECEPT 18715

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 45774 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 255 návštěvníkov)


Maďarské lángoše - NAOZAJ mäkké!


[ recept č. 18715 zo dňa  ]

Maďarské lángoše -  NAOZAJ mäkké!

POTREBNÉ PRÍSADY

dlho dlho hľadaný recept................ mam ich zo stránky Malomestský gurmán, autorka je Katarína B. (Kaboo) ID 39742 - Dakujeme! * 3 asi ako hrsť veľké v šupke uvarené zemiaky * 80 dk PH múky * 1 - 1,5 KL soli * Na kvások: 1 kocka droždia * 1 dl mlieka * 1 KL cukru * asi 3 dl vlažnej vody * olej na pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Uvar v šupke dobre umyté zemiaky, keď vychladnú, ošúp ich, vidličkou rozpuč a daj do misy.
2. Urob kvások – do 1 dl vlažného mlieka zamiešaj lyžičku cukru a rozmrv kocku droždia. Počkaj, kým pekne vzíde.
3. Ku zemiakom prisyp asi 80 dkg múky ( zvyšok sa ti zíde na podsypávanie ), lyžičku soli, mlieko s vykysnutým droždím a postupne pri hnietení prilievaj toľko vlažnej vody, aby si dostala mäkké cesto. Asi tak mäkké, aké ináč býva až po vykysnutí. Teda hnetieš cesto dovtedy, kým sa neoddeľuje od bokov misy a tvojich rúk.. Potom ho prikry a nechaj vykysnúť na dvojnásobok ( asi 30 minút).
4. Po vykysnutí dostaneš cesto tak mäkké, že sa už nedá vaľkať, a preto postupuj nasledovne: cesto v mise dobre pomúč a pomúč si aj dosku. Rukou vyber kúsok cesta, odrež ho nožom a na pomúčenej doske ho rukami ponaťahuj na obdĺžnik. Autorka potom robí do cesta zárezy.
5. V panvici zohrej väčšie množstvo oleja ( lángoše by v ňom mali plávať) a keď je dobre teplý, vlož 1 -2 lángoše ( ja ich robím tak veľké, že sa mi do panvice na vyprážanie zmestia dve). Peč na trochu stíšenom ohni, prvú stranu pod pokrievkou, potom ich obráť a druhú stranu opekaj nezakrytú.
6. Vyber na tanier so servítkou, aby odsal prebytočný tuk a až potom prelož na misu.
7. Podávaj s cesnakovou smotanou ( 1 pochúťková smotana zmiešaná s 2 – 3 prelisovanými strúčikmi cesnaku a soľou),s kečupom alebo nastrúhaným tvrdým syrom – každý si ochutí podľa svojej chuti.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Uvarené zemiaky postrúhame, dáme do nádoby, pridáme múku a vyskysnutý kvások. môj už aj prekysol...
Začneme miešať
Vymiesime
Necháme v teplej rúre nakysnúť aspon pol hodinu.
Robíme na pomúčenej doske útvary...
a už máme hotový prvý lángoš
Dalšie lángošíky - stále mäkké aj na druhý deň (ak zvýšia)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< SLANÝ DORTÍK s fotopostupem na růžičky | Maďarské lángoše - NAOZAJ mäkké! | Kysnutý koláč s ovocím a tvarohovo-pudingovou mriežkou >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 58 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
Katarína S. (Charlotte) ID 49720, mimibazar.sk/charlotte (23.8.2016, 17:12)
no, musim napisat koment aj ja.... Dnes som vyskusala. Vody neviem uplne presne kolko som dala, ale vysledne cesto sa pri hneteni odlepovalo od stien nadoby, no nebola to ziadna gula ale ovela redsie. Nechcela som pridavat muku, tak som ho stierkou v mise este chvilku prekladala, aby ako tak trochu spevnelo.
Na silikonovu podlozku som rozotrela olej, "vyliala" nan vykysnute cesto , rozdelila na 9 bochnikov , kazdy naolejovala a prikryla foliou. A zase naolejovanymi rukami roztahovala a piekla....
Vysledkom boli nadychane, dierovane chrumkave langose... Este sme mali aj necakanu navstevu a veru sme si riadne pochutnali.
VĎAKA (L) za recept
ODPOVEDAŤ
edita m. (vulkanka) ID 245630 (29.1.2016, 23:08)
(clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (19.11.2015, 15:33)
no tak začiatok bol hrozný, ale potom som si urobila zlepšováky a výsledok bol okúzľújúci: zemiaky som si deň vopred uvarila a po ošúpaní som ich rozšťuchala úplne nadrobno, uložila do uzatvárateľnej misky a dala na noc do chladničky. Na druhý deň som pokračovala v recepte, pričom ale soli som dala 2 zarovnané ČL (nabudúce dám asi aj viac) a vody som tam dala asi 550 ml, pokiaľ teda nebolo v ceste už vidno žiadnu múku, všetko som to nakoniec párkrát "prešla" ručným mixérom. Po 45 min kysnutia v teple som si ruky "vykúpala" v oleji prichystanom v malej miske, jednou rukou som odtrhla z cesta veľkosť menšieho pomaranča, ktoré som vyváľala medzi naolejovanými rukami, a následne som ho vo vzduchu klasicky ponaťahovala do tvaru osúcha a šupla ho na rozohriaty olej na mierne stíšený horák. Neprikrývala som panvicu, lebo to robilo veľkú galibu. Z tohto množstva v recepte mi vyšlo 16 kusov langošov o priemere asi 15 cm. Boli výborné jemné, nadýchané, pritom krásne zasýtili. Ešte raz ďakujem za recept Miinka (F)
ODPOVEDAŤ
Emília J. (misiak76) ID 172788, mimibazar.sk/misiak76 (13.11.2014, 12:32)
Vynikajúci recept. Nesmierne zaň ďakujem. Lángoše som robievala pomerne často, ale podľa iného receptu. Priznám sa, že tento mi vyhovuje najviac. Ešte raz dakujem a odporúčam vyskúšať. (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (Y)
ODPOVEDAŤ
Halina M. (anilah) ID 93483 (31.10.2014, 17:59)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (11.5.2014, 15:04)
(F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Valéria K. (valery100) ID 21394 (14.3.2013, 18:45)
Aku múku,hladku alebo polohrubu.
ODPOVEDAŤ
Marta R. (marta6297) ID 162997 (10.5.2014, 22:34)
Je napisana PH t.j. polohruba ...
ODPOVEDAŤ
Patrícia M. (patka_1) ID 67813 (14.3.2013, 16:13)
Taaaakze, dnes som sa rozhodla, ze spravim langose...prvy krat v zivote...nasla som tento receptik a mozem len povedat, ze langose su tak dobreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee vynikajuce skratka MNAM MNAM MNAM, ze si pripadam ako by som ich robila uz X rokov a nie prvy krat v zivote (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) takze odteraz budem langose robit len a len podla tohto receptu lebo moja mamina robi take obycka ale tieto su 100x lepsie a to vdaka zemiakom, ktore im dodali uzasnu chut a lahkost (clamp) no MNAM (pl)
ODPOVEDAŤ
alije k. (alka36) ID 79302 (22.1.2013, 18:02)
fantasticke langose :-p lepsie som veru nejedla . Cesto je lahucke nadychane a zaroven chrumkave (Y) ...dala som na 1 kg muky 6dcl vody .Na sacok som dala olej z cesta som odtrhla kusok a naolejovanymi rukami vytvarovala langos , ide to super. (L)
ODPOVEDAŤ
Soňa M. (soniell812) ID 65720, mimibazar.sk/soniell812 (upravené 2.9.2012, 12:15)
:^) ok, takže v každom prípade sa treba pripraviť na dosť vláčne a lepkavé cesto. (ale zasa LOPATKOVOU VARECHOU sa výborne hnietilo, nebolo také ťažké ako bežné kysnuté cestá) ..keď nakyslo poprášila som ho múkou a ešte raz premiesila. :-p (riadny blengáč :-D ) ale dalo sa, odrezané a DOBRE pomúčené kúsky som len ponaťahovala (o žiadnych útvaroch sa ale hovoriť nedalo)a bachla na olej podľa postupu. Výsledok : (clamp). Sú naozaj výborné. S.

a ešte niečo .. nemala som polohrubú..takže som dala pol na pol hladkú a hrubú (:
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (19.6.2012, 21:26)
(Y) (Y) (Y)ja sa tak tešim na sobotu, len keby som mala taku chut na ne ako teraz, ,-) ,-) (Y) (Y) (Y) (L) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Ivana V. (ivuša V.) ID 72080 (19.6.2012, 12:49)
Super receptík, už som ich robila trikrát, a vždy sa podarili a chutili úžasne (Y) (clamp) (K)
ODPOVEDAŤ
erika m. (erikamasirova) ID 88967 (9.5.2012, 12:03)
teda vam poviem, ze tien moj pokus skoncil v kosi, nedal s a s toho ani len 1 normalny langoš spravit... riedke,ani muka nepomohla .... asi to bola moja chyba....neviem, ale som musela robit narychlo spagety.... tot moja skusenost
ODPOVEDAŤ
Monika T. (monika200) ID 108483 (3.5.2012, 10:26)
Neskutočne dobrý recept, včera som ich robila, veľmi ďakujem. Sú mäkké, nadýchané ako vata. Lepšie ako kúpené. Mňam! Všetky ostatné recepty zahadzujem. Monika
ODPOVEDAŤ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (27.3.2012, 14:57)
ja robím iba Michalovské langoše/so smotanou/ podľa receptov zo života, nám veľmi chutia...no keďže sa nedá odolať toľkej chvály v komentároch, tak aj tieto určite vyskúšam... (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Michaela T. (mt1986) ID 43733, mimibazar.sk/mt1986 (27.3.2012, 14:49)
VYNIKAJÚCE (Y) (Y) (Y) iba sa tak za nimi zaprášilo |:o) |:o) |:o) toto je najlepší recept na langoše (balicek) len to cesto je take na potrápenie (velikonoce10)
ODPOVEDAŤ
Veronika S. (Verca122) ID 142658 (upravené 28.2.2012, 19:31)
No možem povedať že som doslova bojovala z cestom kym som som z cesta vytvorila langoš strašne sa mi zle s ním pracovalo, ale nakoniec to dopadlo super :) sú vinikajúce!
:-)
ODPOVEDAŤ
Stanislava O. (stanček) ID 3886, mimibazar.sk/stancek (22.2.2012, 13:15)
(Y) (Y) (Y) (Y) sú fakt výborné....uvidím, čo povie (Z), ale hádam bude spokojný.... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marta R. (marta6297) ID 162997 (28.1.2012, 22:03)
Iné uz ani nerobim, vdaka za receptik, naozaj nemaju chybu (clamp)
ODPOVEDAŤ
Monika B. (Monika1991) ID 155410 (26.1.2012, 16:17)
Tento recept som si našla včera, ešte nikdy predtým som lángoše nerobila, tieto boli prvé a musím uznať, že sú naozaj vynikajúce.. Mamina robievala tie so smotanou, tie sú síce tiež dobré, ale tieto sú oveľa lepšie, sú naozaj skvelé, veľmi chutili, uvidíme čo povedia doma na ne (clamp) (clamp) Ďakujem ešte raz, skvelý recept (Y)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 58 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
© 2004 - 2015 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Čierna listina | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku