.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPT - Ovocný zákusok (LETNÉ OSVIEŽENIE)
NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
Martina L. (Tinasp) ID 36332 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)


Ovocný zákusok (LETNÉ OSVIEŽENIE)
[17.7.2009]



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 5 vajec, 25 dkg praskoveho cukru, 25 dkg polohrubej múky, prasok do peciva, 7 PL vody, 0,5 dcl oleja plnka: marhulovy dzem, 500 g sterilizovanych broskyn, 250 g smotany na slahanie, 500 g kyslej smotany, 2 ks vanilinoveho cukru, 10 g zelatiny poleva: 80g Zlateho klasu, 120 g krystaloveho cukru, 1l vody, 85g praskoveho dzusu

POSTUP PRÍPRAVY

Cele vajcia vyslahame s praskovym cukrom. Pridame muku premiesanu s PDP, vodu, olej a premiesame. Pripravene cesto vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech (prip. pouzijeme papier na pecenie) a vo vyhriatej rure upecieme. Po upeceni a vychladnuti potrieme cesto marhulovym dzemom a ulozime nan scedene a pokrajane broskyne. Rozotrieme na ne plnku, ktoru nechame 40 min. stuhnut (ja som ju nechala celu noc). Po stuhnuti polejeme zakusok polovychladnutou polevou a odlozime na chladne miesto (cca 3 hodinky).
Plnka: Smotanu na slahanie vyslahame. Kysle smotany vymiesame s vanilinovymi cukrami. Zelatinu pripravime podla navodu (POZOR: len polovicna davka z 20g zelatiny). Vsetko dokopy zmiesame.
Poleva: Do vody dame krystalovy cukor, praskovy dzus a Zlaty klas (2 ks). Premiesame a za staleho miesania uvarime. Nechame vychladnut, ale nie uplne, a vylejeme na zakusok.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

ingrediencie potrebne na plnku (+ dzem) - vsetky ostatne som zabudla odfotit:-(
pripravime zelatinu podla navodu
Cele vajcia vyslahame s praskovym cukrom. Pridame muku premiesanu s PDP, vodu, olej a premiesame. Pripravene cesto vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech (prip. pouzijeme papier na pecenie) a vo vyhriatej rure upecieme.
vychladnute cesto potrieme marhulovym dzemom
na cesto ulozime scedene a pokrajane broskyne
vyslahame slahackovu smotanu a pridame ku kyslej smotane, ktoru sme vymiesali s vanilinovym cukrom; pridame pripravenu zelatinu - nie teplu, no tak aby nebola stuhnuta
plnku rozotrieme na cesto a odlozime do chladnicky stuhnut - 40 min. vraj staci (ja to zvyknem nechat v chladnicke celu noc)
(Rano) si pripravime polevu. Do vody dame krystalovy cukor, praskovy dzus (ak mate 30g Tang, treba pouzit 3 ks) a Zlaty klas (2 ks). Premiesame a za staleho miesania uvarime. Nechame vychladnut, ale nie uplne.
polovychladnutu polevu vylejeme na zakusok a odlozime na cca 3 hodinky do chladnicky
finale :-))) skutocne letne osviezenie...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Trasený zákusok JAHODOVÝ | Ovocný zákusok (LETNÉ OSVIEŽENIE) | Kelímkový marhuľovo-makový koláč >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana M. (prtatko) ID 169279 (22.1.2011, 14:45)
Zákusok bol výborný, všetci si ho chválili Už je zaradený do môjho mini repertoáru ) keďže som len začiatočník...
ODPOVĚDĚT
Martina L. (Tinasp) ID 36332, mimibazar.sk/tinasp (13.8.2011, 21:43)
To ma tesi, Zuzka my sme si na nom nedavno tiez pochutnali
ODPOVĚDĚT
hana h. (hankazk) ID 90615 (10.8.2009, 14:39)
ODPOVĚDĚT
Monika M. (MONZA) ID 95508, mimibazar.sk/monza (21.7.2009, 20:58)
veľmi veľmi osviežujúci zákusok....výborný....všetci si pochutili...
ODPOVĚDĚT
Martina L. (Tinasp) ID 36332, mimibazar.sk/tinasp (10.8.2009, 14:38)
Tesim sa, ze nesklamal...
ODPOVĚDĚT
kristína s. (nigina) ID 32120 (17.7.2009, 0:39)
To vyzerá skutočne ako letná ľahučká mňamka. Po vybratí z chladničky iste nezostalo z koláčika veľa...tipujem
Snáď sa mi podarí keď sa odhodlám... bojím sa tej želatíny... ešte s ňou nemám veľké skúsenosti
ODPOVĚDĚT
Martina L. (Tinasp) ID 36332, mimibazar.sk/tinasp (17.7.2009, 0:55)
zelatinu treba nechat vo vode 30 min a potom zohriat - nevarit !!! aby sa prasok rozpustil... nie je to vobec tazke, ja som tiez len zaciatocnik so zelatinou
ODPOVĚDĚT