. .. .. .. .. .. .
. .

Ovocné osvieženie - RECEPT 14840

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 80583 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Ovocné osvieženie


[ recept č. 14840 zo dňa  ]


Ovocné osvieženie


POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 80 g mäkkého masla alebo margarínu, 100 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 3 vajcia, 1/2 kypriaceho prášku do pečiva, trocha nastrúhanej kôry z umytého citróna, štipka soli, 100 ml mlieka, Ovocná náplň: 200 ml vody, 100 g cukru, 1 červ. tortové želé, 500 g malín alebo jahôd (dala som jahody), Smotanový krém: 3 plátky Želatíny v plátkoch (najlepšie Dr.Oetker), 250-300 ml smotany na šľahanie, 1 PL práškového cukru, 1 PL rumu, Ozdoba vŕšku: 400-500 g rebarbory nakrájanej na 2 cm kúsky, 250 ml vody, 6-8 PL cukru (môžte aj viac, rebarbora je dosť kyslá), 1 tortové želé červené.

POSTUP PRÍPRAVY

1. Maslo, práškový cukor a vanilínový cukor vyšľaháme na penu. Po jednom do peny zamiešame vajcia. Múku, kypriaci prášok, citrónovú kôru a soľ premiešame a striedavo s mliekom zapracujeme do našľahanej peny. Cesto vylejeme do tortovej formy, na spodok formy som dala papier na pečenie a dáme piecť do rúry.
Čas pečenia: 30-40 minút

2. Po upečení dáme papier na pečenie dole a korpus necháme vychladnúť. Vychladnuté cesto rozrežeme pozdĺžne, dolný plát odložíme naspäť do formy.

3. Na ovocnú náplň pripravíme želé podľa návodu, ale s tým našim množstvom cukru. Do horúcej náplne nasypeme ovocie (jahody alebo maliny, ktoré chcete vy), premiešame a hneď ako začne náplň tuhnúť, ovocie vyberieme a poukladáme ho na cesto, potom nalejeme želé. Odložíme aspoň na 1 hodinu do chladničky.

4. Na smotanový krém namočíme tie plátky želatíny (na obale je napísaný návod na prípravu), šľahačom ušľaháme smotanu s práškovým cukrom. Želatínu jemne zbavíme vody, pridáme rum a necháme rozpustiť. Do rozpustenej želatíny vmiešame asi 2 PL šľahačky, a potom pomaly pridávame ostatnú šľahačku. Krém natrieme na ovocie a zakryjeme druhým plátom cesta (rezanou stranou hore).

5. Rebarboru premiešame s vodou, cukrom a tortovým želé a necháme krátko speniť (2-3 minúty povaríme, ale dávajte pozor, lebo ja som nechala dlhšie a rebarbora sa mi jemne rozvarila). Rebarborové dieliky rozdelíme na tortu a opatrne zalejeme zvyškom želé. Dáme do chladničky, najlepšie na noc, aby chute splynuli.

Vyzerá to dosť ťažko, ale nie je! Dúfam, že Vám bude chutiť!!!!!
Veľa šťastia!!!!!!!!
<< na krstiny | Ovocné osvieženie | Roláda z mletého mäsa >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (4.6.2009, 19:36)
vyzerá to veľmi dobre (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
miroslava z. (maminkamirka) ID 80583 (5.6.2009, 11:24)
dik aj je :-) :-) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu