. .. .. .. .. .. .
. .

Karamelovo - skoricove kolaciky ,vyborne a jednoduche - RECEPT 16150

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 74526 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 62 návštěvníkov)


Karamelovo - skoricove kolaciky ,vyborne a jednoduche


[ recept č. 16150 zo dňa  ]


Karamelovo - skoricove kolaciky ,vyborne a jednoduche


POTREBNÉ PRÍSADY

Tieto kolaciky chutov pripominaju susienky, ktore davaju ku kavicke v restauraciach (aspon mne). Vsimla som si, ze niekto zhanal recept na tieto susienky, tak sa chcem s Vami podelit o tento recept. 225 g hladkej muky, 100g masla, 1/2 hrnceka cukru (125 ml), 1 lyzicka skorice, 1 lyzica mlieka, 3 lyzice vody, 1/2 lyzicky sody bicarbony.

POSTUP PRÍPRAVY

Najskor si z cukru odoberieme 2 lyzice a urobime karamel a potom opatrne pridame 3 lyzice vody tak aby sme dostali karamelovy sirup, ktory nechame vychladnut. Ak chcte aby kolaciky mali vyraznejsiu karamelovu chut , pripravte si karamelovy sirup z viac lyzic cukru, nezabudnite vsak pridat viac lyzic vody.

Karamelovy sirup a ostatne prisady zmiesame, cesto by malo byt ako plastelina, dobre sa s nim pracuje.
Ak by sa rozpadalo len pridajte viac mlieka, alebo v opacnom pripade viac muky.

Tvarovanie je na Vas , mozete to urobit ako ja, urobte si sulcek, pokrajajte na kolieska a vidlickou
pritlacte vrch. Alebo rozvalkajte na tenko a povykrajujte.
Pecieme na 175 C asi 10 minut.
<< Falošná treska | Karamelovo - skoricove kolaciky ,vyborne a jednoduche | Ovocné osvieženie >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 37 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Lenka B. (lenchie) ID 14646 (31.10.2015, 14:16)
Dobry den,
ja ich mam tvrde ako kamen. Cim to moze byt? ci take maju byt? :) na obrazku vyzeraju take sypkejsie
ODPOVEDAŤ
Silvia Z. (silunka) ID 82925 (8.4.2015, 13:16)
sú super, už ich robím pár rokov (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Monika B. (Monullik) ID 170902 (5.4.2015, 16:50)
Dobrý deň, musím sa vám veľmi poďakovať za tie najúžasnejšie keksíky pod slnkom (kytara) urobila som naraz z dvoch dávok, a hneď sme ich pojedli, manžel hovorí, že sú presne také isté, ako tie, ktoré dostanete v kaviarni.... a má pravdu!!!!! ešte raz ďakujem, stanú sa mojím obľúbeným receptom |:o) (velikonoce6)
ODPOVEDAŤ
Emília F. (Milka80) ID 111459, mimibazar.sk/milka80 (27.9.2014, 15:07)
Dnes sme ich upiekli prvý krát, dcéra povedala, aby som ich upiekla aj zajtra a každý deň ... :-) Veľmi nám chutili a naozaj sa podobajú na tie karamelové ku káve ,-) Ďakujeme za dobrý receptík, určite odporúčam (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Miroslava M. (nofretete28) ID 252619 (13.9.2014, 23:37)
Hm, vyzerá to fajnovo, len neviem či by som to mohla robiť aj lisom na cesto, čo robievam rôzne sušienky. Snáď to z toho polezie a keď nie, urobím to ako vy. Šulček a vidlička. :-D
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (11.9.2014, 15:19)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (11.9.2014, 12:52)
(clamp) (clamp) (clamp) ohromnéééééééééééééé sušienky (Y)...pečiem ich pomerne často . Tinka, ďakujem za úžasný receptík a pridávam foto môjho diela :
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=57422
ODPOVEDAŤ
Janka Š. (paprlile) ID 84887 (13.6.2011, 9:03)
Milujem tie keksiky, co davaju ku (C) v restikach a tieto su naozaj uplne take iste (clamp) robim viac karamelu a peciem do chrumkava a sama by som (zajic) (zajic) (zajic)celu davku, keby som sa nekontrolovala!!!! :-$ :-$ :-$dakujem za tento receptik (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia D. (silviadur) ID 44335 (9.6.2011, 22:24)
Zdravim. Mam otazku. Mozem na miesto karameloveho sirupu, dat cca 2-3 PL uz uvarene Salca. Mam ho v chladnicke a potrebujem ho minut. Dakujem za odoved.
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (andy29) ID 44947 (1.11.2010, 16:45)
Dnes som piekla tieto koláčiky, ale v bezlepkovej verzii. Chuťovo výborné, ale chcem sa opytat, na akú hrúbku ste ich krajali, ja som mala tak 0.5cm a boli také chrumkavejsie, tak neviem, ci nemali byt hrubsie, aby boli makksie. A ma sa piect normalne, ci na teplovzdusnej funkcii? Dakujem za odpoved. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Liana R. (liaro) ID 62105 (29.10.2010, 7:50)
Chcem sa len uistit, lebo som citala komentare a neviem z toho celkom vyjst....takze najprv normalne za studena zmiesat cukor s vodou a az potom zacat varit?Alebo normalne upalit cukor a az tak pridat vodu???Dakujeeeeeeeeeeeeeeeem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
martina a. (fatinka) ID 97732 (19.10.2010, 19:49)
Super kolaciky aj ja strasne lubim tie keksiky ku kave v kaviarnach a tieto som si dnes upiekla a fakt mi ich pripominaju.DAKUJEM |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Tina M. (mmmartina) ID 74526 (29.10.2010, 1:39)
(L)
ODPOVEDAŤ
Jaroslava U. (smallbubina) ID 74604, mimibazar.sk/smallbubina (6.10.2009, 15:03)
Martinka, skusala som ich uz 3-krat...teraz ich idem zase robit...momentalne som v Taliansku a tu tie keksy vsetci priam zboznuju...tak rychlo miznu :-) dakujeme za uzasny receptik (K) (hello) (Y)
ODPOVEDAŤ
Tina M. (mmmartina) ID 74526 (10.10.2009, 4:36)
Jarka, veeelmi sa tesim, ze kolaciky chutili aj v Taliansku. (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Helena B. (hela2) ID 37749 (1.9.2009, 8:04)
včera som ich robila, sú (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Tina M. (mmmartina) ID 74526 (2.9.2009, 19:34)
to som velmi rada. (L) (F)
ODPOVEDAŤ
Dana T. (slonicka) ID 15656, mimibazar.sk/slonicka (29.8.2009, 20:51)
Dnes som ich odskusala aj ja, vyborne a skutocne chutie ako tie "z kaviarne". Dik za recept (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Tina M. (mmmartina) ID 74526 (30.8.2009, 19:51)
(radost), (L)
ODPOVEDAŤ
Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (18.8.2009, 22:21)
(hello) martinka, akurat som dopiekla tieto uzasne kolaciky (Y) (Y) (Y) su fakt perfektne, zajtra ich berem na opekacku :-) :-) :-) v kuchyni to vonia ako cez vianoce (santa) Dakujem za skvely recept (F)
ODPOVEDAŤ
Tina M. (mmmartina) ID 74526 (19.8.2009, 22:09)
(L), Janka, som velmi rada, ze kolaciky chutia. (F)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (16.8.2009, 23:42)
vyvaľkala som na 3 mm, vykrojila kolieska a piekla 8 minút. sú výborné, takže v sobotu ráno som piekla prvé a v nedeľu ráno druhé, ktoré som schovala na výlet (Y). robila som karamel zo štyroch lyžíc a dala som viac vody, ale potom som to zvarila asi na hustotu medu a bolo toho akurát, vôbec som nepridávala múku. ďakujem za recept
ODPOVEDAŤ
Tina M. (mmmartina) ID 74526 (19.8.2009, 22:05)
(clamp) (clamp) (clamp), (L)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (14.8.2009, 20:25)
prave idem uvarit karamelovy sirup a rano sa ide na to. myslela som, ze ich rozvalkam a vykrojim, na tenko su asi 2-3 mm alebo viac? lebo podla fotky su tieto asi hrubsie. napisem ako to dopadlo. (L)
ODPOVEDAŤ
Tina M. (mmmartina) ID 74526 (14.8.2009, 23:16)
urcite sa podaria, len si myslim, ze ak budu take tenucke treba ich piect kratsie, tych 10 min bude asi prilis, aby potom nezhoreli. Drzim palce, (L)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (kucerawa) ID 33316 (11.8.2009, 16:45)
Karamel a karamelový sirup robím prvýkrát, ale asi neviem, ako na to...keď sa mi rozpustil všetok cukor, pridala som vodu (teplú) ale karamel mi stuhol a potom som ho v tej vode ďalších 20 min. rozpúšťala :-@
Vie mi niekto poradiť, ako sa to má robiť správne? :-$
ODPOVEDAŤ
Tina M. (mmmartina) ID 74526 (11.8.2009, 20:16)
Janka, najskor si urob z cukru a vody sirup a az potom to var ,pokial ti nezacne sirup karamelizovat, ak treba prilievaj po lyzicke vody. (L)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (kucerawa) ID 33316 (11.8.2009, 23:01)
Jej, super, ďakujem za radu, Tinka (F) sú inak výborné, nejako som to dnes dobojovala s tým karamelom ale chuť nesklamala, mňamka (Y) nabudúce skúsim postup tak, ako si mi napísala. Ešte raz, moc ďakujem :-$
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (8.8.2009, 9:40)
este sa chcem opytat,ten karamelovy sirup ma byt taky hustejsi *-)?Ja som totiz rozpalila cukor,pridala vodu a ono mi to zacalo hustnut,zasa ako tvrdy karamel,bala som sa,ze to nedostanem z hrnca tak som uz len doliala vodu z vodovodu,od oka ;-) a vsetku som to dala do cesta,nech je poriadne karamelove,samozrejme som musela pridat muku.Chuti to vobec neubralo (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Tina M. (mmmartina) ID 74526 (8.8.2009, 17:40)
(Y), ano sirup ma byt tekuty, ak je nutne, treba pridat viac vody a zaroven treba
sledovat cesto, ak je prilis riedke treba pridat muky. (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 37 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu