.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPT - Parížsky čokoládový zákusok
NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
SLADKÉ JEDLÁ
Sylvia B. (Sylvi) ID 7144 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Parížsky čokoládový zákusok
[27.4.2009]

POTREBNÉ PRÍSADY

Krém: 30 dkg čokolády na varenie 3 dcl šľahačkovej smotany 24 dkg kryštálového cukru 3 dkg masla Biskvit: 10 vajec 10 lyžíc kryštálového cukru 10 lyžíc polohrubej múky prášok do pečiva kakao olej /cca. 4-5 lyžíc/

POSTUP PRÍPRAVY

Krém:
Uvedené suroviny varíme /nie úplne variť - len nechať všetko rozpustiť/ kým sa cukor nerozpustí, odložíme do chladničky a na druhý deň vyšľaháme. Natrieme na vychladnutý biskvit a polejeme čokoládou. Krájame na trojuholníky.
Biskvit:
z bielkov vyšľaháme sneh
žĺtky vyšľaháme s cukrom na penu /môžeme pridať 2-3 lyžice teplej vody, pôjde to lepšie šľahať/, pridáme polohrubú múky zmiešanú s práškom do pečiva, olej, kakao a sneh z bielkov. Pečieme pri teplote 180 °C, cca 10 - 15 minút - treba pozrieť.
Hmmmm je veeeeľmi dobrý, treba vyskúšať a ochutnať.....dobrú chuť
<< Žemľový kvet | Parížsky čokoládový zákusok | "Trepaná torta" >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Martina C. (chudaska) ID 25539 (23.9.2009, 13:10)
a ten korpus je z 10 vajec?
ODPOVĚDĚT
Ilona Ř. (ilonacek) ID 86645 (28.4.2009, 21:58)
ODPOVĚDĚT
Linda L. (loreen) ID 35670, mimibazar.sk/loreen (28.4.2009, 6:54)
Sylvia, tento zákusok vyzerá senzačne, chystám sa ho urobiť, len sa chcem uistiť, či všetky suroviny, ktoré idú do krému sa majú dať spolu rozpustiť , a teda aj maslo?
ODPOVĚDĚT
Sylvia B. (Sylvi) ID 7144, mimibazar.sk/sylvi (28.4.2009, 8:19)
Zdravím Linduš, áno všetko spolu ide do kastróla a na miernom ohni sa to rozpúšťa za stáleho miešania. Ja som ho robila na nedeľu, mali sme návštevu a mal taký úspech, že sa manželovi ledva ušlo vziať si v pondelok dva kúsky do práce. Veľa zdaru pri pečení
ODPOVĚDĚT
Martina S. (suvla) ID 13393, mimibazar.sk/suvla (27.4.2009, 12:38)
Apropo, ešte jedno vylepšenie, na korpus zvyknem natrieť lekvár, poukadám pozdĺžne prerezané banány, dám parížsky krém a postrúham čokoládu.
ODPOVĚDĚT
Sylvia B. (Sylvi) ID 7144, mimibazar.sk/sylvi (27.4.2009, 13:08)
Vďaka za tip Maťka určite to tak skúsim... dám vedieťči to malo úspech...
ODPOVĚDĚT
Martina S. (suvla) ID 13393, mimibazar.sk/suvla (27.4.2009, 12:36)
Je to taktiež môj obľúbený koláč, len do toho krému je zbytočné dávať 25 dkg cukru. Ja horobím bez a je priam fantastický.
ODPOVĚDĚT
Erika P. (Erika(Tamarka)) ID 58545, mimibazar.sk/erikatamarka (27.4.2009, 10:32)
dakujem Sylvi za receptík tento týžden vyskúšam vyzerá to jednoducho myslela som že je zložitejší
ODPOVĚDĚT
Sylvia B. (Sylvi) ID 7144, mimibazar.sk/sylvi (27.4.2009, 10:37)
Ja som ho mala včera pre návštevu a už nie je..... naša Emulka ho miluje potom daj vedieť či sa podaril a či chutil pekný deň prajem...
ODPOVĚDĚT