.
.
. .. .. .. .. .. .. .
. . . .

Perfektné parížske rožky - RECEPT 1246

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 13923 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 52 návštěvníkov)


Perfektné parížske rožky


[ recept č. 1246 zo dňa  ]

Perfektné parížske rožky

POTREBNÉ PRÍSADY

5 bielkov a 37 dkg práš. cukru, 22 dkg mletých orechov, 1 lyž. polohrubej múky, trochu práš. cukru
Plnka: 2 dcl silnej čiernej kávy, 2 źĺtky, 1 Zlatý klas, 500 ml mlieka, 1 Helia a 20 dkg práš. cukru
+ čokoláda na polevu


POSTUP PRÍPRAVY

Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a potom ešte okolo 7 min šľaháme nad parou, aby bol sneh tuhý. Po odstavení zľahka zamiešame orechy a múku a na hrot noža prášku do pečiva. Striekame ozdobným vrecúškom na vymastený a vysypaný plech. Sušíme pri miernej teplote.

Plnka: Do vychladnutej kávy pridáme dve žĺtka a 1 Zlatý klas, rozšľahánme a vylejem do vriaceho mlieka. Uvaríme z stáleho miešania hustú kašu. Necháme vychladnúť. Zvlášť vymiešame tuk s cukrom a postupne po častiach zašľahávame vchladnutú kašu. Hotovú plnku opäť ozdobne nastriekame na usušené rožky a po stuhnutí omočíme v čokoládovej poleve. Sú naozaj vynikajúce!!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Takto nastriekame rožky.
Na tie porom nastriekame plnku.
Asi takto....spôsob si zvolíme podľa fantázie.
A šup do čokolády...:)
Necháme stuhnúť a servírujeme. Dobrú chuť :)))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< malinovo-orechová torta | Perfektné parížske rožky | Kokosky >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
magdaléna c. (megi118) ID 105517 (17.11.2013, 15:33)
určite vyskúšam. (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lenka B. (ballou) ID 28541, mimibazar.sk/ballou (17.11.2013, 15:30)
hmmm, možno skúsim..už som ich raz skúšala, ale podľa iného rcp a dopadla som ako poniektoré čo hodili komenty ,-) placaté, rozliate cesto na plechu (C) no uvidíme :^) to sú (cinky) najobľúbenejšie, tak by sa patrilo :^) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
valeria u. (uchalova) ID 224160 (17.11.2013, 14:37)
(Y)to je dobra mnamka....
ODPOVEDAŤ
andrea m. (andinka001) ID 121409 (14.12.2012, 8:37)
Pri akej teplote mam piect cesto? a ako budem vediet ci uz je upecene, ako dlho. Dakujem
ODPOVEDAŤ
Marek V. (makki) ID 228715 (2.12.2012, 22:17)
Vypadaju uzasne a asi aj perfektne chutia (zajic)
ODPOVEDAŤ
Zlata D. (zlatka512) ID 180974 (18.12.2011, 20:59)
Idem ich robiť prvý krát. Dúfam že sa podaria.
ODPOVEDAŤ
Lívia Š. (Lilly16) ID 155095 (18.12.2011, 19:16)
Elenka ten krem prosim ta mam totalne riedky .. uz ked som varila zlaty klas nie a nie zhustnut a do bodky tak isto som to robila ako pises ty ... mozno ked vychladne zhustne ale urcite nie tak aby som ho striekala na rozky ...rozky su uzasne tie sa vydarili .... :-)
ODPOVEDAŤ
Elena P. (myska040) ID 56658 (19.12.2011, 5:59)
v kreme je vela vela tekutin , puding zo zlateho klasu uvarit cca z 300 ml mlieka , staci pridat trocha rumu ja davam pol deci a nie 2 dcl kavy ved to je len na vonu a potom vymixovat s herou nie helia tuk ten je mastny a umelinovy naajlepsie je maslo ale to je pridrahe , tak davam heru, ak mam krem prihusty , mozem zriedit a ak je riedky co sa ale nestane pri tejto davke mlieka do pudingu ja zahustujem susenym mliekom - Eligo..krasne sviatka.. (F) (F) :-) :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Zdenka S. (zdendula) ID 190247 (18.12.2011, 21:09)
podľa mňa ma v recepte napísané veľa tekutin t.z. že pol litra mlieka a ešte aj dva deci kavy je veľa na 1 zlatý klas *-)
ODPOVEDAŤ
Veronika A. (22222) ID 31060, mimibazar.sk/22222 (31.7.2011, 20:17)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (oliva100) ID 193687 (31.3.2011, 22:06)
Ahojte všetci. Ďakujem velmi pekne Elenke za skvelý prírastok do mojej kucháskej knižky. Parížske rožteky som už piekla a boli výborné, len sa tak po nich zaprášilo (Y) . Chválim a vrelo odporúčam každému... (zajic)
ODPOVEDAŤ
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (11.9.2010, 14:43)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)krasne rozteky, tie neskutocne zboznujem (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
nikoleta t. (niki10) ID 153640 (11.9.2010, 14:31)
(Y)
ODPOVEDAŤ
katarína b. (rommy) ID 10755, mimibazar.sk/rommy (3.4.2010, 12:12)
(velikonoce8)
ODPOVEDAŤ
barbora P. (bara1010) ID 75087 (30.12.2008, 11:01)
(^)
ODPOVEDAŤ
barbora P. (bara1010) ID 75087 (30.12.2008, 10:42)
kuna mne to vobec nevysko neviem co je to za recept do riti cele sa mi roztiekli do jednej guče a este ked som ich pripravovala taq bola cela kuchyyna zaspinena ako pomoooooooooooooooooooc neviem co mam robit asik pojdu do kosa alebo ich od jedu vyhodim z okna (N) 8o| :-( :-@ (6)
ODPOVEDAŤ
Jana G. (jasas) ID 25917 (19.7.2008, 19:22)
Rožteky boli úžasné, ale pre istotu som ich piekla na papieri. (Y) Všetkým vrelo odporúčam, celá rodina ma vychválila a to nás na oslave mojich promócií bolo 15! :-)
ďakujem za skvelý tip, určite ich budem robiť častejšie.
ODPOVEDAŤ
Maja I. (maya86) ID 29246 (31.3.2008, 15:10)
tieto rožky milujem a mohla by som ich jesť od ráno do večera a od večera do rána ;-)
ODPOVEDAŤ
Miriam F. (1mirela1) ID 12685, mimibazar.sk/1mirela1 (8.7.2007, 9:40)
včera som ich skúšala a sú výborné. (Y) len sa mi lámali, keď som ich vyberala z plechu :-(asi ich nabudúce nastriekam na papier...krém bol fajn, dobre sa striekal :-) tak dúfam, že budú mať úspech aj na dnešnej oslave. určite ich však zaradím do svojho receptára.ďakujem za tip (clamp)
ODPOVEDAŤ
Elenka Š. (Ellenka) ID 18019 (8.7.2007, 12:22)
no to som fakt rada, že sa podarili...neviem, preco sa vám lámali....ono...clovek tomu postupne pride na figle....potesili ste ma...pa pa
ODPOVEDAŤ
Petra L. (jakarta) ID 9158 (23.6.2007, 8:03)
Mne to akosi nevyslo :-@ :-@ . Cesto sa mi rozlialo, krem ostal riedky :-o :-o no a ja musim ponuknut dnesnej navsteve keksy (C).
ODPOVEDAŤ
Elenka Š. (Ellenka) ID 18019 (24.6.2007, 10:41)
Skuste radsej tento krem: 250 g masla, 200 g práš. cukru, 2 žĺtky, 200 ml čiernej kávy, 1 Zlatý klas
Maslo s cukrom sa vymiešame do penista. uvaríme silnú čiernu kávu, precedíme ju a vo vlažnej rozmiešame jeden Zlatý klas a 2 źĺtky a uvaríme hustý puding. Keď vychladne zmiešame ho s pripraveným maslom.

Inak som to stale ja len som sa musela preregistrovať.....a neviem prečo... :-)
ODPOVEDAŤ
Elenka Š. (Ellenka) ID 18019 (24.6.2007, 10:30)
no to ma skutocne mrzi, ze sa vam to nepodarilo, sneh bol asi preslahany, alebo redsi. Na krem pisem radsej iny recept, ten sa urcite podari...
Naozaj ma to mrzi, ze sa to nepodarilo, ja som s tym este nemala problem....
pa
ODPOVEDAŤ
Petra L. (jakarta) ID 9158 (7.7.2007, 7:36)
Vyskusam Elenka este raz tentoraz ten druhy krem ;-) a to mi vobec nevadi, ze rozteky nevysli :-) aj tie placky, co mi ostali mali nesmierny uspech u mojej navstevy a ku (C) boli eňo- ňuňo. (Y)
ODPOVEDAŤ
Elenka Š. (Elenita) ID 13923 (9.6.2007, 21:57)
nie, nie je to nic zlozite, dakujem za pochvalu. Mam 22 a len zacinam sa ucim, pecenie ma velmi bavi, ale popri VS toho vela nestiham, tak len obcas...ale dakujem potešili ste ma, nie je to fakt nic zlozite....
ODPOVEDAŤ
Gabi H. (gaha1) ID 4525 (9.6.2007, 21:42)
Elenka. vy ste bud strasne sikovna, alebo ste profesionalna cukrarka, ci ako sa to vola. Ja ked pozeram na tie obrazky tu od vas (myslim, aj tu tortu) - to sa asi ani len tak amatersky neda dosiahnut - ja myslim, ze takto krasne by som to ja nedokazala, ani keby som to robila pol dna.
G.
ODPOVEDAŤ
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
© 2004 - 2015 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Čierna listina | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku