. .. .. .. .. .. .
. .

Parížske rožky - RECEPT 9267

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 7783 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)


Parížske rožky


[ recept č. 9267 zo dňa  ]


Parížske rožky


POTREBNÉ PRÍSADY

5 bielkov 200g kr.cukru 250g orechov 1 PL polohrubej múky 1 malá žufanka strúhanky Krém : 6dl mlieka , 60g zlatý klas , 350g pr.cukru , 250g masla , 125g hery , kakao, alebo roztopenú čokoládu

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko zmiešať a striekať rohlíčky. Ja ich pečiem na 150-ke. Len teraz netuším koľko ich z tej dávky víde. Možno 30ks ale nie som si istá .Možno aj viac,alebo menej :o))


Krém:

Uvarený puding ( varím len mlieko so zlatým klasom) nechávam vychladnúť bez miešania. Po vychladnutí stiahnem kožu a jednoduch ju vyhodím. Potom puding rozmiešam šľahačom do hladka.
Maslo a práškový cukor vyšľaháme do biela. Potom postupne prišľahávame puding. Do hotového všľaháme trochu oleja, tým sa krém krásne nadľahčí a nieje taký ťažký. Ak by sa vám krémik zrazil napravíte to práve tým olejom, pridať kakao.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Všetky suroviny zmiešame do kopy.
...
Vrecko s hladkou rúrkou.
Rožteky striekame na papier na pečenie.
Rožteky po upečení.
Na rožteky striekame zúbkovanou rúrkou krém.
Po dobrom vychladnutí poťahujeme v čokoláde.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Tvarohovo-pudingový zákusok pre alergikov a "zdravojedcov" - bez kravskeho mlieka a bieleho cukru. | Parížske rožky | Simonin ovocno-kokosovy kolac >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Michaela V. (misik) ID 5014 (12.12.2010, 13:37)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (Tomík) ID 7783, mimibazar.sk/alexko (16.12.2010, 17:32)
(L)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (8.2.2010, 21:12)
(flower) (flower) (flower) (Y) (Y) (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
Gabriela K. (gabikaKa) ID 58190 (23.4.2009, 16:07)
Skúsim pridať jednu radu - mám ju od skúsenej cukrárky: keď puding hneď po uvarení poprášime cukrom, tak sa na pri chladnutí neurobí na ňom koža. (hello)
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (Tomík) ID 7783, mimibazar.sk/alexko (24.4.2009, 7:22)
Áno, aj to sme robievali v cukrárni (clamp) , ale doma to tak nerobím, lebo krém je sám o sebe dosť sladký a v takom malom množstve mi nevadí ak tu šupu vyhodím.
ODPOVEDAŤ
Zuzana B. (rybenka8) ID 37053 (22.4.2009, 13:38)
*-) a rozteky sa oblievaju alebo namacaju kolko si mam rozpustit cokoladky moze byt cokalada na varenie +cera? Cokolada ma byt asi skoro studena?Nechcem aby som nieco domrvila. :-p
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (Tomík) ID 7783, mimibazar.sk/alexko (23.4.2009, 16:00)
Ja mám čokoládu permanentne nachystanú v kastróliku, používam tú, čo je v albume vyfotená, ale kľudne može byť aj varová. Rožky si robím deň do predu, alebo ráno a až večer ich poťahujem(potom sú dobre stuhnuté a studené ) takže používam práve roztopenú čokoládu. Namáčam a potom dávam odkvapkať na starú mriežku z chladničky, ktorú mám položenú na plechu.
ODPOVEDAŤ
Irena V. (aneri) ID 17700 (22.4.2009, 11:46)
Do krému ide celé maslo a ešte aj polovica Hery? Nie je toho krému veľmi veľa na toto množstvo rožkov? Pýtam sa,lebo práve idem túto neskutočnú dobrotu spáchať. Ďakujem.
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (Tomík) ID 7783, mimibazar.sk/alexko (22.4.2009, 13:21)
no skúste z polovičnej dávky,

ja robievam veľké množstvá zákuskov spolu a krém robivam ten istý, takže mne nevadí ak ostane ( skor musím ešte dorábať :o))
ODPOVEDAŤ
Helena A. (hela60) ID 19552, mimibazar.sk/hela60 (29.3.2009, 23:53)
tvoje rožky vypadajú famózne, určite ich vyskúšam a to je dobré, že sa dajú upraviť aj pre bezlepkáčov... (Y)
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (Tomík) ID 7783, mimibazar.sk/alexko (30.3.2009, 11:52)
No to ma nenapadlo, ale určite to neni problém (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (3.3.2009, 19:49)
takéto rožky milujem (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) robím ich síce inak , ela raz možno vyskúšam podľatohto receptu (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) len by ma zaujímalo do čoho ide tá marmeláda :-$
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (Tomík) ID 7783, mimibazar.sk/alexko (3.3.2009, 19:57)
;-) Už tam neni ;-) písala som asi tri rcepty naraz, tak sa mi tam nejako ,,vloudila,, :-D
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (3.3.2009, 20:03)
to nevadí , to sa stáva ja mne :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (Tomík) ID 7783, mimibazar.sk/alexko (4.3.2009, 6:56)
(L)
ODPOVEDAŤ
Andrea N. (ruzicka) ID 17646, mimibazar.sk/ruzicka (3.3.2009, 17:41)
Ako dlho ich pečiete? ;-) Andrea
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (Tomík) ID 7783, mimibazar.sk/alexko (3.3.2009, 17:52)
tak to netuším ;-) pečiem ich od oka tak do zlatohneda , alebo skúšam rukou, keď ho trocha stlačím a cesto sa vráti, tak sú hotové (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia B. (LULUCC) ID 55196 (3.3.2009, 17:08)
:-p NÁDHERA...čo myslíte môžem dať namiesto orechov kokos???
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (Tomík) ID 7783, mimibazar.sk/alexko (3.3.2009, 17:50)
fúha, to som neskúšala , ale skúste a potom dajte vedieť ako to dopadlo (L)
ODPOVEDAŤ
Helena K. (helka333) ID 78665 (2.3.2009, 23:05)
Ďakujem za recept na krém.
ODPOVEDAŤ
Zuzana Č. (torta) ID 27958 (2.3.2009, 18:27)
(Y) (Y) (Y)vyzeraju super.a ten krem ste pouzili co mate v receptoch pri orechovej torte?
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (Tomík) ID 7783, mimibazar.sk/alexko (2.3.2009, 19:35)
Pečú sa super, vobec sa neroztekajú a držia krásne svoj tvar.Po upečení sú mäkučké ............... krémik som už dopísala (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Helena K. (helka333) ID 78665 (2.3.2009, 18:19)
Tieto rožky milujem, ďakujem za recept, zdá sa, že to cesto sa robí ľahko. Určite vyskúšam . :-) :-) A nemôžem nájsť ten krém , poradíte mi?
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (Tomík) ID 7783, mimibazar.sk/alexko (2.3.2009, 19:32)
Krémik som už dopísala
ODPOVEDAŤ
Zuzana D. (avanka) ID 14337 (2.3.2009, 8:59)
Saska, vyzeraju fantasticky (Y) (Y) (Y)a tie bielky sa maju vyslahat na sneh alebo nie? (Y)
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (Tomík) ID 7783, mimibazar.sk/alexko (2.3.2009, 12:54)
Zuzka, bielky sa nešľahajú.... len sa všetko varechou zamieša a je to. Je to veľmi jednoducý receptík a rohlíčky sa super odlepujú a sú mäkulinké. Moje deti ich majú radi aj samé bez krému (Y)
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (Tomík) ID 7783, mimibazar.sk/alexko (2.3.2009, 7:50)
Pridala som aj obrázkový postup :-)
ODPOVEDAŤ
Anna G. (anina252) ID 78346 (22.4.2009, 12:35)
Ja by som chcela vedieť čo je to tá žufanka?
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (Tomík) ID 7783, mimibazar.sk/alexko (22.4.2009, 13:23)
žufanka = naberačka (L)
ODPOVEDAŤ
Anna G. (anina252) ID 78346 (22.4.2009, 14:04)
Aha, ďakujem. Parižske rožky mám veľmi rada a tieto vyzerajú úžasne. Pa
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (Tomík) ID 7783, mimibazar.sk/alexko (23.4.2009, 15:56)
Ďakujem :-$
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu