.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPT - Mirkine dobošové rezy
NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
Mirka z. (mimka7) ID 9778 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 65 návštěvníkov)


Mirkine dobošové rezy
[25.3.2007]



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 750 g hladkej múky, 250 g práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 2 vajíčka, 120 g hery,
150 ml mlieka

KRÉM: 2 zlaté klasy, 1L mlieka, 6 lyžíc cukru, 80 g kakaa, 1 vanilínový cukor, 100 g polohrubej múky,
1 a 1/2 hery

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: z uvedených surovín vypracujeme cesto a rozdelíme na 5 rovnakých častí. Upečieme na väčšom nizkom plechu... cesto má byť pekné biele, nie ružové...

KRÉM: z mlieka, cukru, zlatých klasov, vanilínového cukru a polohrubej múky uvaríme hustý krém. Do vychladnutého postupne vmiešavame jeden a pol hery a nakoniec kakao. Môžme pridať aj rum, ja ho dávam stále, s krémom to urobí riadne čary : )

Platy plníme krémom 4krát, vrchný nenatierame. Zaťažíme najlepšie cez noc a na druhý deň zalejeme čokoládou a krájame na rezy. Je fakt perfektný. Dobrú chuť...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

z uvedených surovín vypracujeme cesto, rozdelíme na 5 častí, vyvaľkáme, dáme na plech a upečieme ...
a takto to pekne upečieme...
medzi tým si pripravíme krém...
je ho dosť veľa :)
postupne ho natierame...
zopakujem 4 x ...
zaťažím, najlepšie niečím rovným...ja som piekla viac tak sa mi hodil ďalší plech so super zákuskom ktorý pridám neskôr :) ... a nechám do druhého dňa aby cesto zmäklo
na druhý deň polejem čokoládou a nakrájam na rezy
a takto pekne vyzerá a hlavne super chutná : )


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< VEĽKONOČNÉ LINECKÉ KOLÁČIKY | Mirkine dobošové rezy | Pivovarnícka špecialitka >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem: 26 (zobrazuje se 1-20)první 1, 2 další >>
Emília J. (misiak76) ID 172788, mimibazar.sk/misiak76 (18.5.2014, 17:04)
Mimka opať bol v kuchyni Váš recept. Niet čo dodať vynikajúca doboška. Dakujem Emília
ODPOVĚDĚT
Alena Č. (alenacavojska) ID 246965 (7.7.2012, 13:03)
výborný,odskušané
ODPOVĚDĚT
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (14.3.2012, 15:47)
...mojím slečnám som sľúbila, že cez víkend im spravím dobošku...ja som ju síce nikdy nepiekla, ale jej chuť z čias KSČ cítim dodnes mali sme vytipovanú cukráreň a po škole hneď na dobošku Prešla som si zopár receptov...zaujal ma tento a ešte od Márie...ale asi zvíťazí tento...keďže je naň potrebné menšie množstvo vajíčok Dúfam, že sa mi podarí, lebo Tvoja vyzerá úžasne
ODPOVĚDĚT
Eva K. (evik evik) ID 62536 (14.3.2012, 15:02)
tie ľúbime
ODPOVĚDĚT
andrea k. (bakarka) ID 123188 (14.3.2012, 13:38)
blížia sa synove narodky tak mu ich v piatok upečieme dakujem za recept ozvem sa ako to dopadlo,,,
ODPOVĚDĚT
Maria I. (mucilienka) ID 47050 (10.2.2012, 14:32)
Prave som dopiekla, zatazila... s cestom sa pracovalo vyborne a plnka je famozna som zvedava na reakcie okolia
ODPOVĚDĚT
Maria I. (mucilienka) ID 47050 (12.2.2012, 10:59)
Tak Mirkine dobosky ukladam medzi oblubene, su vyborne!!!!
ODPOVĚDĚT
eva t. (mimi1968) ID 114154 (11.12.2011, 16:29)
ODPOVĚDĚT
simona k. (siwonka) ID 27057 (11.12.2011, 16:20)
ako dlho a na koľko stupnov sa pečú pláty?? vdaka
ODPOVĚDĚT
andrea k. (bakarka) ID 123188 (21.12.2010, 22:19)
Vyzeraju super skúsim ich na sviatky vdaka za tip prajem krasne sviatky
ODPOVĚDĚT
Gabriela J. (gabi2) ID 19386 (10.8.2009, 14:50)
možem sa opytať, nie je to cesto suché ked je valkané, piškˇotové by bolo asi nadýchanejšie nie? dobošku milujeme ale bojím sa toho ... prosím kto to robil mohol by mi odpovedať či sú také fajn makučké keď sa urobia? ďakujem
ODPOVĚDĚT
andrea r. (mandusa) ID 24820 (11.8.2009, 20:43)
ja som koláčik robila prvýkrát, cesto je ozaj vynikajúce, v jeden deň som upiekla aj naplnila, nechala na noc odstáť v chladničke, a môžem vyhlásiť, že cesto je ozaj mäkučké, dobošku už inak ako túto robiť ani nebudem.
ODPOVĚDĚT
Mirka z. (mimka7) ID 9778 (26.10.2009, 23:49)
ď.a.k.u.j.e.m.
ODPOVĚDĚT
andrea r. (mandusa) ID 24820 (10.8.2009, 14:44)
Ďakujem za výborný receptík, prsty si oblizovala celá rodina, no celý víkend sme ťa chválili.
ODPOVĚDĚT
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (23.2.2009, 13:12)
Áno sú to falošné dobošové rezy, ale výborné
ODPOVĚDĚT
Mária M. (likavka) ID 53375 (23.2.2009, 12:12)
Jej,ja to mam pod falošne dobosove rezy.A už som ich davno nerobila.Vdaka za tip
ODPOVĚDĚT
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (23.2.2009, 12:08)
Výborná doboška, chutila celej rodine, mama hneď chcela recept, najprv sa mi zdalo, že tam je málo cukru, ale je ho tam tak akurát, nabudúce vyskúšam vyzdobiť aj vrch tou bielou čokoládou. Mňami, mňam...
ODPOVĚDĚT
daniela f. (dadaF3) ID 40147 (27.3.2008, 21:21)
mirka,prosim ta napis mi ako sa robi ten vrch
ODPOVĚDĚT
alena t. (ajat) ID 26909 (22.3.2008, 17:04)
Ahoj Mirka,
tieto dobošové rezy od teba ma lákali už dlhšie, ale len dnes som sa odhodlala ich spraviť-k Veľkej noci... Musím sa ti priznať, že začiatok bol pre mňa veľmi nevydarený-ani za ten svet som nevedela urobiť cesto tak,aby mi držalo pokope Už som to chcela vzdať, ale chuť na zákusok bola silnejšia a tak som začala experimentovať-musela som pridať ešte 1 vajíčko a cca 30g hery,aby sa s tým ako-tak dalo pracovať..... Potom to už šlo celkom dobre....Samozrejme,že som nevydržala a zákusok už chutnáme, je úplne super Aj keď som nemala po ruke rum,alebo príchuť, plnka je dobrá aj tak....A najlepšie na záver-až teraz,keď znovu čítam tvoj recept, som zbadala,že som ZABUDLA dať do cesta mlieko Tam bola chyba....Ale,ako hovorím,výsledok je aj tak super Prajem krásne veľkonočné sviatky....
ODPOVĚDĚT
Mirka z. (mimka7) ID 9778 (26.3.2008, 21:39)
xixix...ten záver bomba, ale nevadí...úspech mal tak či tak hoci už po sviatkoch...ale dúfam, že aj vaše boli krásne...
ODPOVĚDĚT
Zdenka V. (zdenik) ID 16572 (17.10.2007, 11:55)
Moc dobré, bála jsem se, že to bude na dlouho, ale za hodinu byly v lednici. Nejsou moc sladké, což mi vyhovuje, doufám, že budou spokojení i hosté na oslavě manželových narozenin
ODPOVĚDĚT
Mirka z. (mimka7) ID 9778 (27.10.2007, 22:38)
ďakujem...som rada...
ODPOVĚDĚT
Mirka z. (mimka7) ID 9778 (16.4.2007, 11:56)
tak ako, skúšal ich už niekto piecť?
ODPOVĚDĚT
Martina P. (Mata74) ID 9033 (16.4.2007, 14:30)
Ahoj Mirka, tak ja som ju cez vikend robila a vsetkym velmi chutila nakolko nebola velmi sladka je trosku citit rozdiel v ceste, ze nie je take dobosove, ale inac je super urcite este zopakujem. Dakujem za recept davam jednotku s hviezdickou!!!
ODPOVĚDĚT
Daria M. (usa) ID 4281, mimibazar.sk/billy (16.4.2007, 14:37)
Matka, co si dala namiesto Zlateho klasu ? Obycajny vanilkovy puding ? Chcem vyskusat.
ODPOVĚDĚT
Martina P. (Mata74) ID 9033 (upraveno 16.4.2007, 15:48)
Daria, jedinu vec co mi nosia zo slovenska je Zlaty klas a rum, puding sa mi zda redsi ako zlaty klas jedine ze by si dala viacej, ale nemam ponatia kolko snad nam niekto poradi, uz aj mne dochadzaju zasoby a mama sa nevrati do oktobra
ODPOVĚDĚT
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (11.4.2007, 8:27)
Mirka, ty mi neklam , ty si určite vyučená cukrárka.To nezaprieš.
ODPOVĚDĚT
Martina P. (Mata74) ID 9033 (10.4.2007, 22:53)
Mirka tie platy sa pecu na opacnej strane plechu? alebo normalne ja ked som robievala dobosku som ich piekla na papiery na opacnej strane plechu....
ODPOVĚDĚT
Mirka z. (mimka7) ID 9778 (11.4.2007, 7:20)
ja ich pečiem na nízkom plechu z vnútra, ale keby som nemala taký plech tak by som ich určite piekla na opačnej strane plechu. Ale každopádne by som ich piekla na papieri na pečenie. Pečenie platov je fakt rýchlovka, a chutíííííííííííííííí
ODPOVĚDĚT
Celkem: 26 (zobrazuje se 1-20)první 1, 2 další >>