Mirkine dobošové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 750 g hladkej múky, 250 g práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 2 vajíčka, 120 g hery,
150 ml mlieka

KRÉM: 2 zlaté klasy, 1L mlieka, 6 lyžíc cukru, 80 g kakaa, 1 vanilínový cukor, 100 g polohrubej múky,
1 a 1/2 hery

POSTUP PŘÍPRAVY

CESTO: z uvedených surovín vypracujeme cesto a rozdelíme na 5 rovnakých častí. Upečieme na väčšom nizkom plechu... cesto má byť pekné biele, nie ružové...

KRÉM: z mlieka, cukru, zlatých klasov, vanilínového cukru a polohrubej múky uvaríme hustý krém. Do vychladnutého postupne vmiešavame jeden a pol hery a nakoniec kakao. Môžme pridať aj rum, ja ho dávam stále, s krémom to urobí riadne čary : )

Platy plníme krémom 4krát, vrchný nenatierame. Zaťažíme najlepšie cez noc a na druhý deň zalejeme čokoládou a krájame na rezy. Je fakt perfektný. Dobrú chuť...

z uvedených surovín vypracujeme cesto, rozdelíme na 5 častí, vyvaľkáme, dáme na plech a upečieme ...
a takto to pekne upečieme...
medzi tým si pripravíme krém...
je ho dosť veľa :)
postupne ho natierame...
zopakujem 4 x ...
zaťažím, najlepšie niečím rovným...ja som piekla viac tak sa mi hodil ďalší plech so super zákuskom ktorý pridám neskôr :) ... a nechám do druhého dňa aby cesto zmäklo
na druhý deň polejem čokoládou a nakrájam na rezy
a takto pekne vyzerá a hlavne super chutná : )