Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)
Zázvorníkové keksy
[ recept č. 742 zo dňa 21.12.2006 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
200 g hladkej múky * 200 g práškového cukru * 3 žĺtky * 1 vajce * 1 rovná lyžička mletého zázvoru * POLEVA: biela čokoláda a ozdoba hrozienka
POSTUP PRÍPRAVY
Žĺtky a vajce šľahajte s cukrom aspoň 20 minút elektrickým šľahačom. Potom cesto vyklopte na dosku s preosiatou múkou, pridajte zázvor a vypracujte cesto. Vyvaľkajte na plát hrubý asi pol centimetra, vykrajujte zázvorníky, preložte ich na silne vymastený plech a upečte pri 220 stupňoch. Ako polevu som použila bielu čokoládu a hrozienka. |
Nikola K. (Nikytko) ID 252742 (3.12.2012, 16:46) |
A mozem sa spytat aku maju chut tieto kolaciky? je to take stiplavejsie ked to je zazvor... alebo? A kolko asi z tejto davky vyjde kolacikov? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gladys R. (Daisinka) ID 3923, mimibazar.sk/daisinka (4.1.2007, 9:09) |
Ta poleva sa Ti nadherne leskne... Aku si pouzila cokoladu???  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (4.1.2007, 16:38) |
Ahoj Gladys, ako polevu som použila bielu čokoládu, a v obchodoch dostaneš aj lacnejšiu verziu - biela poleva - sú to také biele "mince", ktoré iba rozpustíš nad parou a používaš ďalej ako čokoládu na varenie. Zatiaľ papa... Gladys, ešte ma napadlo, rozmýšľala som o tom, keď si mi písala o karamelovom likéri - netuším, kde je problém Skúsim sa poopytovať, ešte som sa s tým nestretla...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Gladys R. (Daisinka) ID 3923, mimibazar.sk/daisinka (5.1.2007, 9:18) |
Akurat som tie biele mince vcera nahodou drzala v ruke v obchode Ale tie odfotene kolaciky sa tak nadherne lesknu ze radsejich urobim menej ale krasne Takze obycajnu bielu cokoladu rozpustit bez tuku??? Inak s tymi zltkami som sa docitala na ceskom MMB ze sa zrazili, ale neviem dovod...ci vysoka teplota ci nieco ine?????zatial mi nikto nevedel povedat dovod ale je jasne ze ich neviem zatial pripravit tak, aby s a mi uplne roztopil cukor nestihne sa Papa tehulka aknieco zistis detektiv oriesok budem happy ak das vediet  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (5.1.2007, 12:37) |
Gladys, bielu čokoládu roztop aj s kúskom cery, iba keby bola moc hustá. A tie biele mince samotné, bez cery - inak ja som s touto polevou veľmi spokojná. Zatiaľ papa, Marcela. P.S. Ako detektív Karol sa budem snažiť prísť na koreň problému vo vajciach  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Erika B. (BrDo) ID 3728 (4.1.2007, 16:49) |
no len tá lacnejšia verzia sa vie dobre lepiť na zuby, aspoň ja mám ten pocit, tak sa tej "umelej" čokoláde skôr vyhýbam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (4.1.2007, 20:10) |
Eri, nemyslím si, že je to niečo umelé. Je to obyčajné sušené plnotučné mlieko a tuk, biela čokoláda je na koláče fakt dosť drahá. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  | Martina P. (Mata74) ID 9033 (4.1.2007, 20:38) |
Mas pravdu Marcelka, myslym ze jediny rozdiel je pomer tuku aky tam ide. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |