. .. .. .. .. .. .
. .

Zázvorníkové keksy - RECEPT 742

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 633 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Zázvorníkové keksy


[ recept č. 742 zo dňa  ]


Zázvorníkové keksy


POTREBNÉ PRÍSADY

200 g hladkej múky * 200 g práškového cukru * 3 žĺtky * 1 vajce * 1 rovná lyžička mletého zázvoru * POLEVA: biela čokoláda a ozdoba hrozienka

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky a vajce šľahajte s cukrom aspoň 20 minút elektrickým šľahačom. Potom cesto vyklopte na dosku s preosiatou múkou, pridajte zázvor a vypracujte cesto. Vyvaľkajte na plát hrubý asi pol centimetra, vykrajujte zázvorníky, preložte ich na silne vymastený plech a upečte pri 220 stupňoch. Ako polevu som použila bielu čokoládu a hrozienka.
<< Mokka oválky | Zázvorníkové keksy | Výborné medovníčky >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Nikola K. (Nikytko) ID 252742 (3.12.2012, 16:46)
A mozem sa spytat aku maju chut tieto kolaciky? je to take stiplavejsie ked to je zazvor... alebo? :)A kolko asi z tejto davky vyjde kolacikov?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Gladys R. (Daisinka) ID 3923, mimibazar.sk/daisinka (4.1.2007, 9:09)
Ta poleva sa Ti nadherne leskne... (Y) (Y)Aku si pouzila cokoladu??? 8-| 8-|
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (4.1.2007, 16:38)
Ahoj Gladys, ako polevu som použila bielu čokoládu, a v obchodoch dostaneš aj lacnejšiu verziu - biela poleva - sú to také biele "mince", ktoré iba rozpustíš nad parou a používaš ďalej ako čokoládu na varenie. Zatiaľ papa... (F) (F) (F) Gladys, ešte ma napadlo, rozmýšľala som o tom, keď si mi písala o karamelovom likéri - netuším, kde je problém *-) *-) *-) Skúsim sa poopytovať, ešte som sa s tým nestretla... (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Gladys R. (Daisinka) ID 3923, mimibazar.sk/daisinka (5.1.2007, 9:18)
Akurat som tie biele mince vcera nahodou drzala v ruke v obchode :-) :-)Ale tie odfotene kolaciky sa tak nadherne lesknu ze radsejich urobim menej ale krasne :-D :-DTakze obycajnu bielu cokoladu rozpustit bez tuku??? (F) (F) (F)Inak s tymi zltkami som sa docitala na ceskom MMB ze sa zrazili, ale neviem dovod...ci vysoka teplota ci nieco ine?????zatial mi nikto nevedel povedat dovod ale je jasne ze ich neviem zatial pripravit tak, aby s a mi uplne roztopil cukor *-) *-) *-)nestihne sa :^) :-( :-( :-(Papa tehulka (F) (K)aknieco zistis detektiv oriesok budem happy ak das vediet :-D :-D
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (5.1.2007, 12:37)
Gladys, bielu čokoládu roztop aj s kúskom cery, iba keby bola moc hustá. A tie biele mince samotné, bez cery - inak ja som s touto polevou veľmi spokojná. Zatiaľ papa, Marcela. P.S. Ako detektív Karol sa budem snažiť prísť na koreň problému vo vajciach :-D :-D :-D ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Erika B. (BrDo) ID 3728 (4.1.2007, 16:49)
no len tá lacnejšia verzia sa vie dobre lepiť na zuby, aspoň ja mám ten pocit, tak sa tej "umelej" čokoláde skôr vyhýbam :-(
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (4.1.2007, 20:10)
Eri, nemyslím si, že je to niečo umelé. Je to obyčajné sušené plnotučné mlieko a tuk, biela čokoláda je na koláče fakt dosť drahá.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (Mata74) ID 9033 (4.1.2007, 20:38)
Mas pravdu Marcelka, myslym ze jediny rozdiel je pomer tuku aky tam ide.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu