. .. .. .. .. .. .
. .

Najlepsi CEZAR SALAT - RECEPT 4336

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

ID 7193 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Najlepsi CEZAR SALAT


[ recept č. 4336 zo dňa  ]


Najlepsi CEZAR SALAT


POTREBNÉ PRÍSADY

1 hlavicka ladoveho salatu, kuracie nozicky-bejzbolky :)..kolko kto spapa, starsi chlieb...cierny alebo rascovy, ancovicky, olivovy olej, balzamico ocot, plnotucna horcica, drvenu rascu,majoneza, 1 citron a citronova stava, sol, mlete cierne korenie, cukor, drvene chilli, PARMEZAN GRANA PADANO.

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracinku si umyjeme, dame do misy na pecenie alebo na plech, kto co pouziva..polejeme rastlinnym olejom, ten je lepsi na pecenie...posolime, posypeme drvenym chilli, drvenou rascou, polejeme citronovou stavou z jedneho citrona a jeden citron nakrajame na osminky a supneme ich k masku...vsetko to premiesame, aby sa prisady dostali vsade, podlejeme vodou, a misu zakryjeme alobalom. Dame do vyhriatej rury piect. Ked zacne vonat, skontrolujeme, pekne sa to dusi v tej stave...poriadne masko vytrapime..pecieme, podla potreby podlievame, aby nam nakoniec ostalo dost stavy, lebo neskor tam budeme davat opecene chlebove korky, ktore sa tej stavy musia napit.Stava, ktora nam ostane musi byt viac olejova ako vodnata...Potom masko odkryjeme a este nechame dopiect tak aby masko bolo take zlatohnede ako na fotke. Zabudla som, ze tam mame citrony..tie su z toho najlepsie, pekne sa opecu a skaramelizuju...
Ladovy salat omyjeme studenou vodou, a vysusime..ja mam susicku na salat, supnem to tam a je krasne suchy..kto nema..tak necha odkvapkat a moze jemne popritlacat papierovou utierkou. Natrhame ho na mensie kusky do misy...jedna hlavicka vyde tak na 4 mensie porcie, no nam to staci akurat tak pre dvoch, lebo je taky dobry, ze sa ho nevieme dojest a kedze sa u nas usadila delena strava,,,tak ho papame aj kazdy tyzden.
Pokracujem..medzi tym si natrham chlebik na kusky..supnem na plech a dam do rury..kym sa pecie kuriatko..a necham ich vysusit do chrumkava...davajte pozor nech sa vam nepripalia..Mne sa to stalo..ale bolo to este tusim lepsie :)
Urobime si dresing..zmiesame polovicu poharika majonezy, malu lyzicku balzamicoveho octa, mini lyzicka cukru, stipka soli, mlete cierne korenie, za lyzicku citronovej stavy, troska olivoveho oleja, lyzicku horcice. Vsetko pridavame opatrne, aby to nebolo prekyselene..treba postupne ochutnavat. Ja som tam supla este troska oleja z tych ancoviciek, je to vyraznejsie.. :)
Premiesame a keby sa vam to zdalo huste, dolejeme trosinka vody.
Vytiahneme kuracinu, bejzbolky si prelozime na tanierik a do vypeku supneme chlebove korky..krutony..ktore sa obalia tym vypekom..a su mnam mnam mnam..aj same sa daju jest..
FINAALE..naberieme salat na tanier...na salat polozime bejzbolky, aj citrony z pekaca..aby sa kazdemu uslo, na to chlebove korky, pokrajane ancovicky..na kusky..kolko kto zvladne..mne stacia aj tri kusky..take male slize..lebo su dost slane a silne....lyzickou "pofrkame" to vsetko dresingom a nakoniec nastruhame PARMEZAN...tot vsjo..Rychlo papat...my to nikdy nevydrzime a samozrejme pojedame uz pri priprave...
Ta chut, ked sa vam to vsetko v ustach spoji..je uzasnaaaa...Pre takych labuznikova ako sme my doma to je zazitok... :)))
a nezabudnite na biele ci cervene vinko...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

natrhany pripraveny salatik a upecene bejzbolky :)
pripravime si chlebove korky..vysusime ich v rure
dresing
vypek do ktoreho dame opeceny chlebik
tento parmezan je najlepsi..najvyraznejsi
vyvalany chlebik v mnam vypeku
hotovo...
a v detaile..


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Spidermanska torta pre Riška | Najlepsi CEZAR SALAT | velkonočny veniec >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Michaela D. (Mysiak5) ID 79335, mimibazar.sk/mysiak5 (2.5.2012, 23:09)
:-D
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (Meriamon) ID 7000, mimibazar.sk/meriamon (14.4.2008, 15:34)
(Y) robila som a veľmi nám chutil. Musím však chili zameniť za grilovacie, aby to malú nepálilo. (Y)Krutonky som mala tiež poriadne chrumkavé, takže nabudúce musím menej na žiadosť manželka. Ale dresing mňam, mňam. Už sa teším ako ho zas urobím. (D) (jidlo)Super recept.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu