. .. .. .. .. .. .
. .

Smotanový (šumienkový) zákusok špeciálne pre Danielku G. - RECEPT 2915

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 22115 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 81 návštěvníkov)


Smotanový (šumienkový) zákusok špeciálne pre Danielku G.


[ recept č. 2915 zo dňa  ]


Smotanový (šumienkový) zákusok špeciálne pre Danielku G.


POTREBNÉ PRÍSADY

*** Cesto: 4 žĺtky * 20 dkg práškový cukor * 1 dcl mlieko * 1 dcl olej * 20 dkg polohrubá múka * prášok do pečiva * sneh zo 4 bielkov *** Smotanová plnka: 2 kyslé smotany * šľahačka v prášku * 2 ks vanilkový cukor *** Želatina: 8 dcl voda * 20 dkg kryštálový cukor * 2 ks zlatý klas * šumienka

POSTUP PRÍPRAVY

podobné koláčiky už tu sú ale tento som piekla špeciálne pre Danielku G., ale ak zláka aj iné žienky budem len rada

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

bielka s cukrom vyšľaháme, ja vždy šľahám ako prvé bielka, lebo ak by som šľahala prv žĺtka tak musím umyť metličky a tak vyšľahám bielka a neunúvam sa umývaním a idem potom rovno na žltka :))))))
a už je vyšľahaný... :)))
žĺtka s cukrom do penista
pridáme mlieko a olej
múku s pdp
a zľahka vmiešame sneh
vylejeme na vymastený a vysypaný plech, upečieme
suroviny na plnku
zmiešame všetko spolu
na vychladnuté cesto natrieme bielu plnku
z vody, zlatých klasov, cukru a šumienky si uvaríme puding kvazi "želatinu", miešanim ju postupne chladíme
ja som použila tieto šumienky, konkretne mandarinka a tropic.. ale je to uplne jedno ake.. niekedy som použila aj take za 1,50 Sk a zmiešala som aj tri chute... je to jedno ... šumienky nikdy neriešim :))))))
no a vychladnutú želatinu pomaličky nalejeme na bielu plnku a dáme chladiť do chladničky... najlepšie cez noc
hotové..... kludne sa na bielu plnku môžete dať nasekané ovocie, jahody, banány, kiwi... podľa chuti.. ja som raz použila kiwi a do tej želatiny som dala trošilinka zeleného farbiva... kľudne sa dajú dať jahody a červené farbivo...papa Danka dúfam, že zaujal... :)))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Veľmi starý recept na linecké cesto | Smotanový (šumienkový) zákusok špeciálne pre Danielku G. | Marokánky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Nikola D. (Durby11) ID 328965 (27.1.2018, 22:06)
Neviem ci som zle pochopila ten cukor ale do piškóty som dala 20dkg a do želatíny 20dkg.A príde mi hrozne sladký. Inak je famózny (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana L. (babulka86) ID 241469 (13.10.2017, 8:44)
|:o) (Y) vynikajuci
ODPOVEDAŤ
Lenka T. (Hlistocka) ID 47446 (4.6.2015, 9:59)
Najlepší koláč, všetci máme radi
ODPOVEDAŤ
Natália R. (Naťa) ID 24112 (14.10.2014, 21:18)
Chcem sa spýtať na aký veľký plech je tento recept
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (upravené 6.7.2015, 20:27)
(Y) (C) toto je koláč ktorý mizne veľmi rýchlo odložila som do chladničky na budúci deň ale akosi zmizol určite som nepiekla na posledy ale do plnky treba 4 smotany 2 šľahačky a do žele 3 šumienky citron 5 lyžičiek cukru http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=912496 eňo ňuňo
ODPOVEDAŤ
Lubka H. (lubce) ID 289494 (25.7.2014, 14:11)
Idem vyskusat tento recept a mam jednu otazku. Ta "zelatina" sa tam ozaj dava vychladnuta? Nestuhne to velmi? Da sa to pekne rozotriet ked to vychladne?
ODPOVEDAŤ
Marta M. (marta1979) ID 104721 (25.7.2014, 14:31)
ja ju nechám mierne vychladnúť,dávam ju vlažnú
ODPOVEDAŤ
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (29.5.2013, 14:48)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Kristína P. (kristinkaP11) ID 34222 (9.11.2012, 15:40)
Noo tak dnes odskusany som zvedava ked vychladne aky bude. muz ma narodky tak snad sa podaril |:o)
ODPOVEDAŤ
Slávka L. (lesla) ID 37636 (7.2.2010, 15:03)
vzdy som sa chytala ze ho vyskusam,cez vikend som ho upiekla v kombinácii jahody a cervena zelatinka,aj vdaka tomu, ze som nasla tvoj receptik,velmi celej rodinke chutil, preto....
(child1)D (child1)A (child1)K (child1)U (child1)J (child1)E (child1)M (child1)
za skvelý tip, podrobny recept a vynikajúci kolacik (L)
ODPOVEDAŤ
Veronika M. (veri00) ID 35315 (1.2.2010, 19:42)
Najlepsie piskotové cesto ake som kedy jedla. (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Daniela P. (leicester) ID 34529 (25.5.2009, 10:20)
koláčik sa podaril, už oddychuje v chladničke (radost) len tiež asi nabuduúce dám viac kyslej smotany, ale inak všetko v poho (C) manžel si po praci pochutná (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Hana S. (corinne22) ID 2822, mimibazar.sk/corinne22 (12.4.2009, 6:55)
Koáčik upečený-chuť dokonalá (L), ale neviem prečo, ja tam tú tvarohovú plnku mám úplne tenučkú, použila som 2 kyslé smotany ako v návode a s tou šľahačkou v prášku som to aj cca 3 min.šľahala, ale zdalo sa mi toho málo, nabudúce použijem asi 3-4 kyslé smotany.
Inak do piškótovej torty robím plnku 1 klasická vyšľahaná šľahačka+3 kyslé smotany + vanilkový cukor-to by tam nemohlo ísť? prečo tam je teraz tá šľahačka v prášku?
ODPOVEDAŤ
Hana S. (corinne22) ID 2822, mimibazar.sk/corinne22 (11.4.2009, 7:28)
(Y) (Y) (Y) (Y)supeeeeer, tento koláčik som nevedela nikde nájsť...idem naň... (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Denisa R. (denca13) ID 14351 (21.2.2009, 20:17)
Tak tento koláčik robievam aj ja, je výborný, ľahký a osviežujúci. Páči sa mi aj recept na želatínu, používam ju aj do iných koláčov. (Y) (L) (flower)
ODPOVEDAŤ
Andrea a. (anabela696) ID 67611 (21.2.2009, 19:51)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana B. (rybenka8) ID 37053 (16.2.2009, 13:57)
Ahoj Mirka to cesto sa ma kolko asi piect?Mne krasne narastlo a ked som pichla ci uz je tak splaslo inak nestalo sa mi to 1x do kelu./a hlavne ked ma prist navsteva taj just /A to peciem stale...
A k zelatine.Da sa vlazna?Zhustne za kolko asi?Tuto tvoju idem robit 1x tak som zvedava lebo mne sa spojil krem a zelatina sakra :-@.Asi som ju dala este teplu.dik (K)
ODPOVEDAŤ
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (16.2.2009, 14:36)
Uff tak ja som s týmto problém nikdy nemala, vždy kontrolujem cesto tak, že pichnem do neho či sa ešte lepí. Áno želatina sa dáva vlažná, ja postupne po lyžiciach lejem. Ak dáš do chladu tak 2-3 hodiny. Ale najlepšie je do druhého dňa.
ODPOVEDAŤ
Viera M. (Viva) ID 11911 (24.1.2008, 8:39)
Mirka, presne tento koláčik tu už márne dlho hľadám :-| , manžel ho má strašne rád, tak sa pred ním blysnem ^o), chutí mu hlavne s ovocím, tak to tam dajako nacapkám a ďakujem (L) (F)
ODPOVEDAŤ
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (24.1.2008, 9:50)
no super našla si ho (radost) (radost) nemáš za čo (Y)
ODPOVEDAŤ
mirka j. (triangel) ID 14804 (1.12.2007, 10:47)
(facky)
ODPOVEDAŤ
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (1.12.2007, 11:06)
to za čo? :'( :'( :'(
ODPOVEDAŤ
Daniela G. (Daniellag) ID 2439, mimibazar.sk/daniellag (23.11.2007, 10:53)
Mirka, bola som odcestovana a hla, akeee prekvapenie |:o)...mnam to vyzera taak uuuuzasne (clamp) (clamp), Mirka DAKUJEEEEM, tento kolacik urcite na Vianoce upeciem (dance)
ODPOVEDAŤ
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (23.11.2007, 14:32)
som rada ze sa lubi .... (L) (X) nemas za co (flower)
ODPOVEDAŤ
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (22.11.2007, 19:27)
^o) (jezisek)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu