. .. .. .. .. .. .. .
. .

MAGAZÍN - Jedlo

Prečo jesť čerešne? Bude sa vám lepšie spať, detoxikujete telo a zbavíte sa zápalov

Publikované 1.7.2022, 15:21
Čerešne sú tak trošku zanedbávaným ovocím. Všetci ich máme radi, bez toho aby sme úplne pátrali po tom, čo vlastne robíme pre svoje zdravie, keď ich jeme. Niet pochýb, keď sa podaria, sú vynikajúce, ale okrem toho, že sú krásne červené a sladučké, čo všetko nám môžu dať? Vedeli ste, že vďaka nim môžete lepšie spať? Alebo že zlepšujú pamäť?

Jahodová bublanina pána Cuketky: Vymazlená dobrota, ktorú si zamilujete

Publikované 30.6.2022, 6:24
Bublanina patrí k najobľúbenejším letným múčnikom na plech. Nadýchaná piškóta je jednoduchá na prípravu, rýchlo hotová a použiť do nej môžete v podstate akékoľvek čerstvé ovocie, ale napríklad aj rebarboru. Receptov sú stovky, vyskúšajte ale tentoraz ten podľa populárneho pána Cuketky, ktorý do cesta pridáva smotanu a rozpustené maslo. Zaručujeme vám, že takú dobrotu ste ešte nejedli.

Jahodová marmeláda: 6x recept na obľúbenú dobrotu. Skúste tu s čokoládou, mätou či čerešňami

Publikované 21.6.2022, 20:56
Stále viac domácností dáva prednosť domácim džemom pred tými kupovanými. Tým najobľúbenejším je už tradične ten z jahôd. A pretože ich sezóna pozvoľna začína, vybrali sme pre vás hneď niekoľko receptov na vynikajúce jahodové džemy vylepšené ešte nejakou ďalšou ingredienciou. Klasika je síce fajn, ale keď ochutnáte tieto, nebudete vedieť, ktorý z nich si na chlieb, rožok či palacinku natrieť skôr.

Domáca zmrzlina: Recept na vanilkovú, čokoládovú, jahodovú, aj so slaným karamelom

Publikované 9.6.2022, 16:55
Osviežujúca, lahodná, bez zbytočných éčok a ďalších chemikálií. Domáca zmrzlina z bežne dostupných ingrediencií je skrátka hit. Jej príprava je jednoduchá a rýchla, zaobídete sa bez špeciálnych prístrojov, ktoré by len zaberali miesto v kuchyni. A čo je v dnešnej dobe, keď ceny stúpajú zo dňa na deň, dôležité, je fakt, že vás vyjde podstatne lacnejšie, než priemyselne vyrábaná zmrzlina z obchodu.

Vyskúšajte recept na vyprážané kvety bazy čiernej. Vynikajúce sú na sladko aj slano

Publikované 4.6.2022, 22:38
Ochutnávate radi zabudnuté pokrmy z kuchyne našich babičiek? Potom sa vyberte na voňavé kvety bazy čiernej, ktorá teraz všade kvitne, a pripravte z nich napríklad lahodný dezert alebo rovno aj hlavný chod. Táto dobrota za pár korún je pripravená raz dva a zachutí celej rodine.

Pegan diéta - medzi vegánstvom a paleo

Publikované 28.5.2022, 9:07
Stravovanie je alfou a omegou dnešnej doby. A to už zďaleka nie len jeho nutričné aspekty, ale aj ekologické a etické. Chceme jesť mäso zvierat, ktoré mali šťastný život, ovocie a zeleninu vypestované v pôde, ktorej sa nedotkli chemikálie, a ostatné potraviny čo najprirodzenejšie a najmenej sprocesované. Už vieme, že nechceme geneticky modifikované potraviny, sladké malinovky, ani prisladzované jedlo. Takže... čo nám vlastne zostáva?

Nepremeškajte sezónu špargle! Ako spoznať, že je čerstvá, ako ju pripraviť a prečo ju jesť

Publikované 14.5.2022, 11:00
Je nielen chutná a rýchlo pripravená, ale jej konzumácia prináša aj množstvo zdravotných benefitov. Špargľa po desiatkach rokov útlmu opäť dobýva kuchyne. Aby ste si na nej ale skutočne pochutnali, je dôležité vedieť, ako poznať, že táto lahodná zelenina je naozaj čerstvá, aj to, ako ju správne upraviť.

Sladké poďakovanie mamičkám: Upečte im tortu v tvare písmena M

Publikované 8.5.2022, 7:43
Už túto nedeľu oslavujeme Sviatok matiek. Nezabudnite na tú svoju a milé ju prekvapte! Namiesto obligátnej bonboniéry zo „samošky“ jej ale tentoraz dajte vlastnoručne upečenú lineckú tortu v tvare písmena M. S týmto receptom ho hravo zvládnete pripraviť, aj keď pečenie nie je práve vaše hobby.

Veľkonočné judáše:Recept na tradičné sladké pečivo z kysnutého cesta. Skúste klasiku alebo smotanové

Publikované 16.4.2022, 20:46
Netrúfate si na domáci mazanec? Upečte judáše, niekto im hovorí aj judášky. Krásne vyzerajú a ešte lepšie chutia. A čo je najdôležitejšie, zaručene sa vám podaria, nedá sa na nich totiž nič pokaziť. Navyše do ich prípravy pokojne môžete zapojiť aj deti.

Veľkonočná plnka trochu inak: Skúste plnkové muffiny s cuketou

Publikované 16.4.2022, 19:19
Na rozdiel od klasickej hutnej plnky sú ľahké, vláčne a na stole veľmi pekne vyzerajú. Podávať ich môžete na raňajky, večeru alebo napríklad len na chuť na desiatu. Reč je o vynikajúcich slaných muffinoch, ktoré sú jednoduché na prípravu a rýchlo upečené. Vyskúšajte tie podľa foodblogerky Koko, do ich chuti sa zamilujete!
Celkom: 226 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,23 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Kontakt

© 2004-2022 CZECH NEWS CENTER a.s.