. .. .. .. .. .. .. .
. . . .

MAGAZÍN - Zdravie

Hlávková kapusta - nečakaný zázrakPublikováno 10.7.2018, 17:35
Hlávková kapusta je jednou z najbežnejších odrôd hlúbovej zeleniny, kultúrna plodina známa tisícročia, dostupná, lacná, celosvetová. Bohužiaľ tiež dosť podceňovaná. Pretože len máloktorá potravina sa môže pochváliť takými účinkami, ako listy hlávkovej kapusty. Kapusta je extrémne zdravá na konzumáciu (zvlášť vďaka jednému druhu prípravy), ale vie pôsobiť aj zvonku - a ako!
Šalát jedovatý a prečo sa ho nebáť. Naopak!Publikováno 9.7.2018, 17:19
Ópium chudobných / šalátové ópium? Liek na kašeľ? Afrodiziakum? Sedatívum? Áno, to všetko je šalát jedovatý, alebo latinsky lactuca virosa. Rastlinu využívali severoamerickí indiáni na liečbu rôznych ochorení (ale tiež ju - a nielen oni - využívali na „rekreačné“ účely), ešte v 19. storočí ju využívali aj lekári v situáciách, kedy nemali po ruke ópium. A my sme na tento prírodný zázrak, ktorý pomáha bez vedľajších účinkov, skoro zabudli.
Tento olej pomôže pri zlom zažívaní aj závislostiachPublikováno 27.6.2018, 17:25
V posledných rokoch zažíva návrat k prírodným liekom a podporným prostriedkom obrovský úspech. Vďaka všetkým médiám, ktoré rozširujú popularitu niektorých potravín a korenín, už vieme, že napríklad kurkuma, avokádo, brusnice, zázvor alebo orechy a semienka sú pre nás mnohokrát väčším požehnaním než hrsť liekov. V tieni svojich slávnych kolegov superpotravín sa ale často nezaslúžene krčia menej známe poklady. A jedným z nich je aj olej z čierneho korenia.
Chcete žiť zdravšie? Toto urobte ešte dnes.Publikováno 21.6.2018, 7:52
Dlho nosíte v hlave myšlienku na to, že by ste so sebou „mali začať niečo robiť“? Nezreteľné povedomie o tom, čo by to vlastne mohlo byť, je často dôvodom preto, že odkladáme, odkladáme a nič sa nedeje a nedeje. Kým si to niečo, čo by sme so sebou mali začať robiť, nedefinujeme pomerne presne, pravdepodobne sa nič nestane. Takže čo môžeme urobiť ešte dnes, aby sme z toho svojho niečoho dostali konkrétne výsledky?
Levanduľa proti úzkosti i bolesti hlavyPublikováno 20.6.2018, 11:55
Je úplne v poriadku cítiť sa sem tam pod tlakom alebo v strese. V poriadku už ale nie je zažívať úzkostné stavy dlhodobo. Spúšťačom úzkostí môžu byť najrôznejšie udalosti alebo pocity, každý máme iné dispozície a iný prah dráždivosti nervovej sústavy. A tak sa obávame a obávame, až sa z takého psychického rozpoloženia stane štandard. Odborná pomoc lekára je na mieste. Pomôcť si ale môžeme tiež sami, predovšetkým tým, ako k sebe pristupujeme.
Prečo a ako sa starať o zuby - dostatočne starostlivo!Publikováno 23.5.2018, 18:27
Stav našich zubov je do veľkej miery dedičný, to ale neznamená, že s tým nemôžeme nič robiť. Asi sme naučení čistiť si zuby dvakrát denne, pekne ráno a než ideme spať. Stačí to ale? Kiež by áno. Bohužiaľ, často si neuvedomujeme, že si zuby nečistíme len preto, aby sme mali svieži dych. Ale predovšetkým preto, aby sme ochránili sklovinu, zabránili vzniku zubných kazov a udržali si chrup nie čo najbelší, ale čo najzdravší! Čo nám k tomu pomôže? A čo nám zuby ničí a my to ani nevieme?
Prečo je šalát nesprávne alebo najrozšírenejšie omyly pri diétachPublikováno 22.5.2018, 11:16
Zbaviť sa prebytočných kíl vyzerá v záplave informácií niekedy ako úplne beznádejné snaženie. Nevieme, po akej diéte skôr siahnuť, komu veriť, čo a ako na nás funguje, odkiaľ to vlastne celé vziať. Dobrá správa je, že všetko chce hlavne kľud. Tie nároky, ktoré na seba kladieme, totiž zďaleka nemusia byť tak vysoké. Stačí sa vystríhať niektorým chybám, ktoré pri chudnutí robí skoro každý, sústrediť sa na veci, ktoré vynechávame a všetko brať trochu menej vážne.
III. U niekoho áno, u niekoho nie - alebo prečo nie je diéta ako diétaPublikováno 17.5.2018, 10:05
V záverečnom diele si povieme o adaptabilite tela a metabolizme a stanovíme si niektoré odporúčania, ktorých by sme sa pri výbere formy zmeny stravovania mali držať. Z predchádzajúcich dielov už vieme, ako naše telo funguje, aký vplyv má na chudnutie bazálny metabolizmus a svalová hmota, aký kalórie a prečo potrebujeme všetky živiny na správne fungovanie.
II. U niekoho áno, u niekoho nie - alebo prečo nie je diéta ako diétaPublikováno 16.5.2018, 19:29
V predchádzajúcom diele miniseriálu o tom, prečo na človeka pôsobia rovnaké diéty inak, a ako sa to vlastne má s toľko hľadanou univerzálnou pravdou pri chudnutí, sme si osvetlili veci, ktoré sú pre všetkých rovnaké, aký je rozdiel medzi kalóriami a živinami, prečo potrebujeme budovať svalovú hmotu a ako to môže dopadnúť, keď sa stravujeme nesprávne. V tomto diele sa pozrieme na špecifiká, ktoré človek má, a ktoré ovplyvňujú jeho reakciu na zmenu životného štýlu.
I. U niekoho áno, u niekoho nie - alebo prečo nie je diéta ako diétaPublikováno 15.5.2018, 7:38
Je prekvapujúce, ako sa môžu skúsenosti s úplne rovnakým spôsobom stravovania líšiť. Každý z nás určite neraz podľahol pokušeniam zaručených receptov, noviniek, konečne prevratného spôsobu, ako zhodiť pár kíl. A že ich nájdeme požehnane. Ako je možné, že to, čo na jedného z nás funguje ako kúzlo, na druhého ani omylom? A ako je možné, že nenávidený jojo-efekt sa u niekoho proste neobjaví? Existuje vôbec univerzálny postup, keď príde na chudnutie?
Celkom: 129 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13 ďalšie >>
© 2004-2018 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Kontakt