. .. .. .. .. .. .. .
. . . .

Najlepšie domáce zmrzliny z ingrediencií, ktoré máte v chladničke Jedlo

Kto by nemal rád zmrzlinu. Aj keď si ju v lete nikto z nás asi neodpustí (a niekoho túžba dať si ako dezert vychladený kopček až dva neprejde ani v zime, alebo vlastne... nikdy), všetci vieme, že je to asi tak trošku diétny hriech. Ale ani zmrzliny s krémovým základom nemusia nutne byť kalorické bomby. Ako si môžeme doma pripraviť zmrzliny z pár ingrediencií, ktoré budú vynikajúce, zdravé a jednoducho neodolateľné?

Na úvod si musíme ujasniť jednu vec. Ak v zmrzline nebude tuk, v mrazničke nám kompletne stvrdne. Preto sorbety pripravujeme ihneď na podávanie (alebo do nich pridávame napríklad rôzne typy želatíny alebo „gumy“). Ale keď pridáme napríklad orechové maslo, smotanu alebo podmaslie (ako sa dočítate ďalej), môžete domáce zmrzliny zamraziť a podávať aj ďalšie dni.

Banánová zmrzlina

Začneme jednoducho. Budete potrebovať:

  • Zmrazené banány
  • Odtučnené mlieko
  • Vlašské orechy

Zmrazené banány vložíme do mixéra alebo šľahača a začneme mixovať. Postupne prilievame mlieko, kým zmrzlina nedosiahne požadovanú konzistenciu. Pridáme podľa chuti vlašské orechy a ihneď podávame. Jednoduché, vynikajúce.

Kokosový sen

Budeme potrebovať:

  • Kokosové mlieko (v plechovke)
  • Neprisladzovaný strúhaný kokos
  • Vanilkový struk alebo vanilkový extrakt
  • Javorový sirup
  • Zmrazené banány

Dajte všetky ingrediencie do mixéra a mixujte dohladka (textúru zmrzliny budú „rušiť“ len kúsky kokosu). Riedime kokosovým mliekom, zahusťujeme banánmi. Skôr ako budeme podávať, prelejeme zmrzlinu do srnčieho chrbta a aspoň na hodinu dáme do mrazničky.

Čokoládová s arašidovým maslom

Na prípravu zmrzliny s touto neodolateľnou chuťou budete potrebovať:

  • Neochutený grécky jogurt
  • Zmrazené banány
  • Javorový sirup
  • Nesladené arašidové maslo (hladké)
  • Kakaový prášok

Vezmite všetky ingrediencie okrem arašidového masla a mixujte dohladka. Konzistencia by mala byť hustá, krémová. Potom vezmite lyžicu a sem tam vložte do zmrzliny hrudku arašidového masla. Potom mixujte len pulzne tak, aby maslo nebolo úplne rozmixované, ale tvorilo v nej nepravidelné „cestičky“. Zmrzlinu môžete podávať ihneď, ale ju môžete aj zamraziť. Len je potom dobré nechať ju pred podávaním trošku „povoliť“.

Citrón s podmaslím

Že by vás táto kombinácia nenapadla? Len ju skúste, neodoláte!

  • Plnotučné mlieko
  • Smotana na šľahanie
  • Podmaslie
  • Cukor krupica
  • Čerstvo vytlačená šťava z citrónov

Do veľkej misy dajte šťavu z citrónov a cukor, šľahajte, kým sa cukor nerozpustí. Pridajte podmaslie, smotanu i mlieko, oslaďte, chvíľu prešľahajte, nech sa trošku napení, a dajte do mrazničky. Pred podávaním počkajte, než stuhne. A nezabudnite ju prikryť, aby sa hore neurobil zmrzlinový ekvivalent škralupu (ako na mlieku).

Publikováno



ČLÁNKY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Registraci provedete ZDE
© 2004-2019 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Kontakt