Zobraziť přihlasovací formulár

Magazín – Jedlo

Slivky - modrý odtieň jesene

Slivky - modrý odtieň jesene

Milovníci jablčných a hruškového koláčov už pravdepodobne túžobne očakávali jeseň. Aby nie. Práve v tomto období kúpia svoje obľúbené ovocie z…

Sezóna červenej repy

Sezóna červenej repy

Beta vulgaris čiže červená repa je u nás veľmi populárna koreňová zelenina. Kto by si ju nepamätal zo školských jedální, kedy sme ju dostávali ako…

Nepodceňujte kaleráby

Nepodceňujte kaleráby

Táto zelenina asi nepatrí k tým najobľúbenejším, skôr k takým doplnkovým. Ale je to škoda. Pretože, hoci postráda kúzlo exotiky, zase obsahuje…

Cícerové pochutnanie II.

Cícerové pochutnanie II.

V úvodnom diele cícerového seriálu sme si predstavili túto neobyčajnú strukovinu celkom podrobne. Už vieme, že potrebuje dlho namáčať, dlho variť a…

Cícerové pochutnanie I.

Cícerové pochutnanie I.

Na svete sú len dva druhy strukovín rozšírenejšie než cícer (fazuľa a hrach). Ale aj napriek tomu je u nás cícer nie práve horúcou, ale predsa len…

Zázrak menom pŕhľava

Zázrak menom pŕhľava

Treba sa poponáhľať. Hovorí sa, že najúčinnejšie sú tie pŕhľavy, ktoré nazbierame do polovice mája. Urtica dioica, čiže pŕhľava dvojdomá, je totiž…