Slivky - modrý odtieň jesene
Milovníci jablčných a hruškového koláčov už pravdepodobne túžobne očakávali jeseň. Aby nie. Práve v tomto období kúpia svoje obľúbené ovocie z…
Milovníci jablčných a hruškového koláčov už pravdepodobne túžobne očakávali jeseň. Aby nie. Práve v tomto období kúpia svoje obľúbené ovocie z…
Beta vulgaris čiže červená repa je u nás veľmi populárna koreňová zelenina. Kto by si ju nepamätal zo školských jedální, kedy sme ju dostávali ako…
Táto zelenina asi nepatrí k tým najobľúbenejším, skôr k takým doplnkovým. Ale je to škoda. Pretože, hoci postráda kúzlo exotiky, zase obsahuje…
Dni sa nám začnú pomaly skracovať a je to práve jeseň, ktorá je najvhodnejšia na pestovanie malých ostrých červených buľvičiek. Aj keď by sme ich…
V úvodnom diele cícerového seriálu sme si predstavili túto neobyčajnú strukovinu celkom podrobne. Už vieme, že potrebuje dlho namáčať, dlho variť a…
Na svete sú len dva druhy strukovín rozšírenejšie než cícer (fazuľa a hrach). Ale aj napriek tomu je u nás cícer nie práve horúcou, ale predsa len…
Čerešne sú tak trošku zanedbávaným ovocím. Všetci ich máme radi, bez toho aby sme úplne pátrali po tom, čo vlastne robíme pre svoje zdravie, keď ich…
Koniec mája, celý jún a možno ešte začiatok júla sú dni, kedy máme šancu nazbierať lipové kvety a obohatiť tak domácu lekáreň (i špajzu) o veľmi…
Mangold je znovu objavená listová zelenina, ktorá bola veľmi populárna už u starých Rimanov a pred 300 rokmi patrila k tým najobľúbenejším. A jeho…
Treba sa poponáhľať. Hovorí sa, že najúčinnejšie sú tie pŕhľavy, ktoré nazbierame do polovice mája. Urtica dioica, čiže pŕhľava dvojdomá, je totiž…