Zobraziť přihlasovací formulár

Testovali ste: stavebnica LEGO DUPLO® Rodinný dom 3 v 1 rozvíja jemnú motoriku aj sociálne zručnosti

  • Publikované:
Testovali ste: stavebnica LEGO DUPLO® Rodinný dom 3 v 1 rozvíja jemnú motoriku aj sociálne zručnosti

Šancu vyskúšať si stavebnicu LEGO® DUPLO® Rodinný dom 3 v 1 (10994) dostalo hneď pätnásť z vás, ktorí máte doma malé deti vo veku od 1,5 roku do 4 rokov. A my vám teraz po pár týždňoch prinášame niektoré reakcie testerov, ktorí sa vo svojich recenziách na blogoch na webe Mimibazar podelili o svoje skúsenosti a popísali, ako sa testovaná stavebnica deťom páčila, či ich zaujala a ako sa im s ňou pracovalo.

Nápaditá vzdelávacia stavebnica LEGO® DUPLO® Rodinný dom 3 v 1 (10994), ktorá ponúka rozmanité herné možnosti, podporuje rozvoj sociálnych a emočných zručností a prináša neobmedzenú zábavu s prestavovaním. Vďaka siedmim figúrkam, ktoré sú súčasťou balenia (mamička, otec, 3 deti, pes a mačka), môžu rodičia učiť svojich potomkov mnohým sociálnym zručnostiam a deti môžu zlepšovať svoje seba vyjadrenie a motorické schopnosti. Aby sa deti čoskoro nenudili, je dom možné zostaviť hneď troma rôznymi spôsobmi. Môžu zložiť buď jeden veľký trojposchodový dom, vysoký činžiak alebo 2 menšie obydlia prepojené spoločnou záhradou.

LEGO® DUPLO® Rodinný dom 3 v 1 inšpiruje deti ku kreatívnemu hraniu s autenticky spracovanými miestnosťami, ktoré im pripomenú vlastný domov. V tomto domčeku majú malé deti mnoho príležitostí naučiť sa novým veciam. Môžu sa hrať na rodinný život, od prípravy na spánok až po varenie zdravého jedla v kuchyni, pestovanie zeleniny, alebo nabíjanie auta s technológiou Push & Go v garáži. Prejsť si večernou prípravou „na kute“ vrátane čistenia zubov a čítania rozprávky, keď sa ich postavy pohodlne uložia na poschodovej posteli. Večernú náladu dotvorí pomocou svetelnej kocky vo hviezdnej lampe. Deti sa tiež zoznámia so zdravým stravovaním, či už v kuchyni alebo pri zbere paradajok a mrkvy na záhrade.

Teraz už ale dosť všeobecných informácií, určite vás zaujíma, ako si táto stavebnica viedla v reálnom teste tými najpovolanejšími. Páčila sa deťom? Dokázala ich dostatočne zaujať? Vydržali sa s ňou hrať dlhodobo alebo ich prestala po pár dňoch baviť? Tu sú skúsenosti našich testeriek a testerov. Recenzie môžu byť redakčne skrátené. Kompletné recenzie si môžete prečítať po kliknutí na prezývky testeriek v texte, prípadne nájdete linky na jednotlivé blogy na konci tohto článku.

Nadšenie z testovania tejto stavebnice vo svojej recenzii neskrývala napríklad mamička trojročného syna Gregora Veronika M. „Rodinný dom LEGO DUPLO 3in1 naozaj rozvíja kreativitu a zručnosti detí – u nás skvelá pomôcka napríklad – väčšie nadšenie pri čítaní zúbkov. V kúpeľni domu je kefka, ktorá je prispôsobená detskej rúčke, ktorú dieťa pekne uchopí do ruky. Každé ráno a každý večer je umývanie zúbkov u nás hrou, ktorá sprevádza väčšie nadšenie a zúbky sa u nás čistia poriadne, pretože hneď po vyčistení svojich ideme spoločne vyčistiť zúbky aj figúrkam lega. Veľká zábava je v kúpeľni domčeka – kde často dáva Gregor figúrky na wc – tú ho zaujala sklápacia wc doska. Každú figurku dá pekne osprchovať, utrie pribaleným uterákom a uloží do postele na spánok. V kuchyni ho zaujal robotický mixér, kde často postaví figúrku, ktorá pripraví jedlo. Miska, ktorá je v kuchyni do nej často ,,leje" papanie pre psíka a mačičku. Veľké plus je aj malé svetielko - nočná lampa. Syna zaujal dizajn lampy, ale aj možnosť prepínania rôznych farieb svetla. Pri hre sa rozvíja aj komunikácia dieťaťa - syn sa naučil nové slovíčka, ktoré som mu podľa jednotlivých miestností domu, veci v ňom menovala. Skvelým pomocníkom sú aj nádoby na odpad. Spoločne sa učíme, kam jednotlivý odpad patrí. Ďalšiu chvíľu venoval nabíjacej stanici, alebo garáži (ako mi syn povedal), kde ho bavilo nabíjať autíčko. Pozdejšie bolo z nabíjačky hadica na polievanie kvetov a rastliniek.“


Nielen obsah, ale aj veľkosť krabice ohromila ďalšiu testujúcu rodinu, v ktorej stavebnice zaujala oboch súrodencov, trojročnú Marušku aj osemročného bračeka. Testerka Andrea N. osobne ocenila predovšetkým pestrosť zloženia kociek. V stavebnici je totiž okrem tých špecifických aj veľa kociek univerzálnych, čo je úplne skvelé pre rozvoj kreativity. „Ale super sú práve aj presne definované kocky ako sprcha, kuchynský robot, nočné stolíky, postieľky - s ktorými sa dá aj abstraktným stavbám dieťaťa dať punc účelovosti. Svietiaca kocka potešila aj mňa, rovnako ako gumené dlhé liany – rastlinky,“ uviedla vo svojej recenzii, ktorú zakončila týmito slovami: „Celkovo toto LEGO DUPLO 3in1 Family House považujú za naozaj veľmi vydarené. Pre dievčatko je to skvelá verzia domčeka pre bábiky, ktorá je však kreatívna a dá sa s ňou robiť množstvo vecí, čo s bežnou hračkou nemôžete. Vychytávky ako toaleta a spomínaný kuchynský robot sú top. Malú doteraz lego veľmi nezaujímalo, no odkedy máme tento model, hráme sa s ním zatiaľ každý deň.“

Jednou z mnohých mamičiek, ktoré s neskrývajúcim nadšením okrem iného ocenili skutočnosť, že sa s testovanou stavebnicou dieťa dokázalo hrať dlhšiu dobu samo, bez akejkoľvek potrebnej asistencie rodiča, je tiež Gabriela F. Tá túto stavebnicu vrelo odporúča všetkým rodičom. „Emka je vo veku o chvíľku 3 rokov. Komunikácia, sociálne väzby, logické myslenie, zručnosti a mnoho ďalších je práve vo vývoji. Táto stavebnica Rodinný dom LEGO DUPLO 3in1 vám vychádza na pomoc. Obsahuje viacero panáčikov, zvieratká, auto, kolobežku, množstvo drobných detailov, ktoré máme v domácnosti a bežne využívame. Veľmi ma prekvapilo, ako krásne sa vyhrali nad detailmi. Samotnú Emku očarila svietiaca lampa, ktorá mení svetlo. Hneď sa hrala a imitovala naše večerné ukladanie sa a čítanie rozprávky. Ďalej záchod, kde mohla dávať záchodovú misu, hore dole. Taká milá vec počas prvého dňa, kedy sme to skúšali bola, že Emka sa rozhodla ísť na záchod, nie na nočník po tom, ako sa hrala so stavebnicou a rozprávali sme sa o tom, ako už môže chodiť aj ona takto na záchod. Po tom si umyť ruky, utrieť (tú mysleli aj na drobné uteráčiky, prikrývky,..). A množstvo iných situácií, ktoré pomáhajú. Musím spomenúť aj príklad, ako sme sa učili čakať v rade s panáčikmi na kĺzačku, ktorá je tiež v tejto stavebnici. Oceňujem aj toto LEGO DUPLO práve pre možnosť vyskladať si dom na 3 rôzne spôsoby, takže dieťa bude mať pocit novej veci ak ho omrzí niektorá z verzií,“ napísala okrem iného."

Ďalšiu prínosnú recenziu na svojom blogu zverejnila aj Vanessa O., mamička syna, ktorému je 2,5 roka. Po testovaní uviedla, že túto stavebnicu považujú za hračku, ktorá rozvíja nielen kreativitu, ale aj komunikačné schopnosti. „Bolo úžasné počúvať tie rozhovory, ktoré syn viedol s postavičkami,“ napísala okrem iného. Ocenila samozrejme ale aj celý rad ďalších pozitív. „Kocky LEGO DUPLO sú dostatočne veľké pre aj malé ručičky, ľahko uchopiteľné, a bez problémov ich malý dvojročný človek dokáže spojiť aj rozpojiť. Aj napriek tomu syn v tomto veku ešte nie je schopný poskladať celý rodinný domček podľa návodu. V tom však nie je žiadny problém, pretože nám toto LEGO zabezpečilo krásny rodinný čas a spoločne sme si tri verzie domčeka postavili. Po postavení prišla na rad samotná hra. V niektorých momentoch som bola sama prekvapená, ako sa s tím syn krásne dokáže zahrať. Bolo veľmi milé, keď ma „vyrušil“ pri domácich činnostiach so slovami: „Mami, poď, všetci papajú pizzu“ – všetci sedeli na stoličkách za stolom. Veľmi oceňujem, ako sa výrobcovia pohrali s detailmi. Solárne panely na streche, toaleta so zdvíhacou doskou, kuchynský robot, svietiaca hviezdička, autíčko na zotrvačník, dávam veľký palec hore. A kolobežka s postavičkou a prilbou! Tá mala veľký úspech. Syn bol naozaj rád, že si nevymýšľam, a prilba na kolobežke je naozaj potrebná. Aj pre panáčika v LEGU.“

Skvelým tipom na darček, či už k blížiacim sa Vianociam alebo napríklad k narodeninám, považuje vďaka testovaniu túto stavebnicu aj testerka Petra O., ktorá ju vyskúšala s dcérkou Natálkou (3,5 roka). „Vzhľad stavebnice LEGO DUPLO Rodinný dom 3 v 1 nás dostal okamžite. Prekrásne farebné kombinácie, množstvo príslušenstva, dokonca auto na zotrvačník. Ale najväčšia bomba bola pre nás lampička, ktorá neskutočne krásne bliká. Veľké plus je, že lampička sa sama za pár sekúnd vypne a preto mi mamičky nemusíme kontrolovať či ju našich deťúrencom vypli. Ak zvažujete, čo najbližšie kúpite svojim detičkám, tak jednoznačne táto stavebnica je ideálna voľba pre dievčatá, ako aj pre chlapcov! My máme v izbičke aj krásny a veľký domček s vybavením a figúrkami, ale ten veru šiel teraz úplne bokom. Dokonca mi Natálka povedala, že by sme ho mali odovzdať, lebo ho sa viac líči tento. Zaujal nás obe a dostal si nás aj tým, že si ho podľa priloženého návodu veľmi pekne vieme poskladať až na 3 spôsoby. Čiže, keď ju omrzí 1 domček, urobíme si domčeky dva alebo činžiak (ako sme si to my nazvali),“ popísala skúsenosti z testovania mamička Petra."

Pozitívnu skúsenosť z testovania si odniesla aj Barbora K., mamička 2,5 ročného syna. V tomto prípade išlo o ich úplne prvú skúsenosť so stavebnicou LEGO DUPLO a nadšenie oboch bolo neopísateľné. „Nakoľko sme donedávna žiadne LEGO DUPLO u nás doma nemali, netušila som, čím sa vlastne vyznačuje, prečo je také výnimočné a celosvetovo obľúbené. Dnes už môžem s istotou potvrdiť, že okrem hravej nápaditosti s akou je koncipované je to pre svoju kvalitu prevedenia jednotlivých dielikov stavebnice, to ako do seba ľahko, no zato pevne zapadajú. Dieliky sú primerane veľké a uľahčujú malým detským ručičkám dokonalý úchop a precíznu manipuláciu. Nielen ich skladanie ale aj následné rozkladanie v rámci upratovania je veľmi príjemné a jednoduché. Ide to tak povediac samo a rozkladanie nezaberie veľa času,“ ocenila tento typ stavebnice a vo svojej recenzii sa zverila aj s „malým“ tajomstvom: „Dokonca som sa sama párkrát pristihla, že namiesto pôvodného spratávania ma LEGO DUPLO doslova priklincovalo na koberci a podnietilo ku krátkej hre. Tie nevinné úsmevné okamihy, kedy sa vo Vás prebudí malé dieťa…“. Ako väčšinu detí, ktoré sa testovania zúčastnili, aj jej syna hneď na druhom mieste po svietiacej kocke s hviezdou oslovilo modré auto na zotrvačník, ktoré samo jazdí. A ako je z niekoľkých recenzií zrejmé, hra s touto vzdelávacou stavebnicou deti naozaj rozvíja. Potvrdzuje to aj sama Barbora: „Syna veľmi zaujala aj modrá kefa na česanie vláskov, ktorá mu očividne evokovala skôr zubnú kefku. Šúchal ňou panáčikom po tváričkách a jasne a zreteľne pritom opakoval: „Zuby! Zuby!”. Toto slovo aktívne nepoužíval, až po hre s LEGO DUPLO, čo ma ako mamu milo prekvapilo.“

 

Prečítajte si kompletné recenzie všetkých testerov a testeriek. Stačí len kliknúť na linky na jednotlivé blogy nižšie: 

https://www.mimibazar.sk/blog/394/lego-duplo

https://www.mimibazar.sk/blog/393/ako-adamko-a-davidko-testovali-lego-duplo-rodinny-dom-3v1

https://www.mimibazar.sk/blog/392/lego-duplo

https://www.mimibazar.sk/blog/390/testovanie-lego-duplo

https://www.mimibazar.sk/blog/389/vyskusali-sme-lego-duplo-rodinny-dom-3v1

https://www.mimibazar.sk/blog/387/testovali-sme-lego-duplo-rodinny-dom-3-v-1

https://www.mimibazar.sk/blog/386/testovanie-rodinneho-domceka-lego-duplo

https://www.mimibazar.sk/blog/385/nasa-skusenost-s-lego-duplo-rodinny-dom-3-v1

https://www.mimibazar.sk/blog/383/emka-a-jej-testovanie-lego-duplo-rodinny-dom-3v1

https://www.mimibazar.sk/blog/381/domcek-lego-duplo-je-kuzelny

https://www.mimibazar.sk/blog/380/testovanie-lego-duplo

https://www.mimibazar.sk/blog/379/recenzia-na-testovanie-lego-duplo-rodinny-dom-3in1

https://www.mimibazar.sk/clanek/1491/testovali-ste-stavebnica-lego-duplo-divoke-zvierata-z-celeho-sveta-je-plna-skvelych-inovacii-pouci

https://www.mimibazar.sk/blog/377/testovanie-lego-duplo-rodinny-dom-3v1

https://www.mimibazar.sk/blog/391/testovanie-lego-duplo-rodinny-dom-3v1-10994

 

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku