Zobraziť přihlasovací formulár

Testovali sme LEGO DUPLO Rodinný dom 3 v 1

Testovali sme LEGO DUPLO Rodinný dom 3 v 1

Bola raz jedna krásna maminka a tá mala syna Ondríka. Krásna bola preto, lebo pila len studenú kávu. :) 

Malý Ondrík bol totiž večný výmysleník, neúnavne zvedavý a zivý nezbedník, ktorého predsa len tak niečo na mieste neudrzí.

Až raz zazvonil pri dverách pán poštár s velkým balíkom a studenej káve bol koniec :)

Aj tak by sa dala v krátkosti zhrnúť naša skúsenosť s LEGO DUPLO, ktoré sme nedávno s radosťou obdržali na testovanie. 

Už počas preberania zásielky ma milo prekvapili rozmery samotného balika - box bol naozaj veľký a mal patričnú váhu, čo automaticky nasvedčovalo, že bude obsahovat širokú škálu a veľké množstvo stavebných dielikov. Už vtedy som si bola takmer istá, že o zábavu budeme mať postarané na veľmi dlhé obdobie.

 

Prvý dojem nesklamal. Okamžite po otvorení krabice zaplavila náš dom skutočná nefalšovaná detská radosť, sprevádzaná hlasnými prejavmi nadšenia. Zažili sme naše prvé tohtoročné Vianoce v októbri. :) 

Náležite oceňujem praktickosť a precíznosť s akou bolo LEGO DUPLO zabalené v jednotlivých balíčkoch, čo nám umožnilo sa zo začiatku ľahsie zorientovať v obsahu a pohodlne nájst návod, ktorý bol rovnako efektívne zabalený v samostatnej papierovej obálke. 

Po kompletnom rozbalení sme so synom začali detailnejšie preskúmavať jednotlivé časti stavebnice. Skromne sa musím priznať, že som sa neubránila údivu a kde-tu som sama nadšením zhíkla pri pohľade na rozkošné dieliky v podobe drobného mixéru, toalety, kolobežky či svietiacej kocky s hviezdičkou. Tá zožala u syna snáď najväčší úspech a fascinuje ho doteraz. Vďaka nej sme si k stavebnici sadali aj večer po zotmení. Skvelé bolo, že obsahovala batérie, a teda bola okamžite funkčná. 
 

Nakoľko sme donedávna žiadne LEGO DUPLO u nás doma nemali, netušila som čim sa vlastne vyznačuje, prečo je tak výnimočné a celosvetovo obľúbené. Dnes už možem s istotou potvrdiť, že okrem hravej nápaditosti s akou je koncipované je to pre svoju kvalitu prevedenia jednotlivých dielikov stavebnice, to ako do seba ľahko, no zato pevne zapadajú. Dieliky sú primerane veľké a uľahčujú malým detským rúčkam dokonalý úchop a precíznu manipuláciu. Nielen ich skladanie ale aj následné rozkladanie v rámci upratovania je mimoriadne príjemné a jednoduché. Ide to tak povediac samo a rozkladanie nezaberie veľa času.

Dokonca som sa sama párkrát pristihla, že namiesto pôvodného spratávania ma LEGO DUPLO doslova priklincovalo na koberci a podnietilo ku krátkej hre. Tie nevinné úsmevné okamihy, kedy sa vo Vás prebudí malé dieťa… 

Keďže náš 2,5 ročný syn už dokáže hravo pomenovať všetky farby, často sme triedili kocky podľa farieb a následne stavali domy podľa návodu. Inokedy sme nechali fantázii voľný priebeh. Hneď na druhom mieste po svietiacej hviezde oslovilo nášho syna modré auto na zotrvačník (veľké plus), ktoré je súčasťou balenia. Ako správny chlapec sa rád púšťal do stavby samostatnej veľkej garáže, umývarky alebo premenil auto na nákladné, hasičské či smetiarske pripevnenim odpadkových košov a hadice. 

Veľmi ho zaujala aj modrá kefa na česanie vláskov, ktorá mu očividne evokovala skôr zubnú kefku. Šúchal ňou panáčikom po tvaričkách a jasne a zreteľne pritom opakoval: “Zuby! Zuby!”. :) Toto slovo donedávna aktívne nepoužíval, až po hre s LEGO DUPLO, čo ma ako mamu milo prekvapilo.

  

Dovolím si preto tvrdiť, že stavebnica LEGO DUPLO spĺňa všetky kritéria pre rozvoj detskej motoriky a fantázie, a zároveň podnecuje dieťa k aktívnej komunikácii počas hry. Po postavení domčeka sme často pomenúvali 

 jednotlivé miestnosti, čo sa v nich robí, aké veci sa v nich nachádzajú. Syn sa rád zapájal a ochotne spolukomentoval, napr.: ukazoval na postieľky so slovami - haji, pajko spinká, na hodiny so slovami - ti-ta (tik-tak), na knižku slovom - číta, komentoval otvaránie okien slovami - oto/sato (otvor/zatvor) a pod.  

Ak by som mala v závere zhrnúť našu skúsenosť s testovaním bola by viac než pozitívna. 2,5 ročné dieťa sa so stavebnicou dokáže dokonale prehrať a hra ho očividne stale baví, pretože sa k nej opakovane vracia. S kľudným svedomím môžem za všetkých členov rodiny, ako malých tak aj veľkých, potvrdiť, že premiéra LEGO DUPLO u nás doma predčí očakávania a bude robiť radosť ešte dlho, ako nám, tak aj naším detským návštevám. S nadchádzajúcim sviatočným obdobím ho možno označiť za ideálny tip na darček pod stromček. Určite to nebude krok vedľa. Touto cestou by sme chceli poďakovať za unikátnu príležitosť zúčastniť sa na testovaní. Je to krásna a milá skúsenosť, ktorá vyčarila nejeden úsmev na tvári nášho syna a podnietila nás ako rodinu k spoločne strávenému času pri kreatívnej hre a nenútenému zdokonaľovaniu reči nášho 2,5 ročného syna Ondríka. 

0.0
Publikované , prečtené 163x

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku