Zobraziť přihlasovací formulár

Testovali ste: Stavebnica LEGO Duplo Divoké zvieratá z celého sveta je plná skvelých inovácií. Poučí

  • Publikované:
Testovali ste: Stavebnica LEGO Duplo Divoké zvieratá z celého sveta je plná skvelých inovácií. Poučí

Redakcia Mimibazara vybrala desať z vás, ktorí máte doma malé deti, a poslala vám domov na otestovanie stavebnicu LEGO® DUPLO® Divoké zvieratá z celého sveta (10975). Tá deťom cca od 1,5 rokov ponúka plejádu herných možností. Po trojtýždňových hrátkach vám prinášame reakcie testeriek a testerov. Tí vo svojich recenziách na blogoch na webe Mimibazar popísali, ako testovaná stavebnica deti zaujala, ako sa im s ňou pracovalo a samozrejme aj to, ako sa im páčila.

Stavebnice LEGO DUPLO pomáhajú deťom pomocou hry s kockami rozvíjať jemnú motoriku. Skladanie a kombinovanie rôznych kociek rozvíja koordináciu pohybu očí s pohybom ruky. Navyše pri stavaní deti narážajú na rôzne problémy a zlepšujú si tak schopnosť ich riešiť. Hra so stavebnicou LEGO DUPLO inšpiruje a podporuje detskú fantáziu, zvedavosť a odvahu robiť ďalšie kroky alebo pridať ďalšiu kocku.

Z novej rady stavebníc je tiež tá s názvom Divoké zvieratá z celého sveta, ktorá je plná zvierat v ich prirodzenom prostredí s autentickými detailmi. Vhodná je už pre deti od 1,5 roku. Vďaka nej deti môžu počas chvíľky navštíviť všetkých sedem kontinentov sveta a rozmanitú divokú krajinu – jaskyne, listnaté či ihličnaté stromy alebo vodopád. Naučia sa, ktoré zvieratká obývajú dané zákutia sveta. V Ázii objavia pandy, v Afrike levy, v Európe jeleňa, v Južnej Amerike lamu, v Severnej Amerike medveďa, v Austrálii koalu a na Antarktíde zase tučniakov a ešte oveľa viac! Na svoje si prídu chlapci aj dievčatá.

A aby mali šancu ešte lepšie spoznať prirodzené prostredie zvieratiek, nechýba ani zvuková kocka so zvukmi prírody a zvierat. Tá prehráva realistické zvuky zvierat a ich okolia. Vypočujte si spolu zvuky divočiny a nechajte vašich najmenších priradiť zvuky k ich autorom. V balení nájdete aj špeciálnu trojrozmernú skladaciu hernú podložku v podobe mapy sveta. Tá parádne dotvorí hernú scenériu a prenesie vás a vašich najmenších do prirodzeného prostredia všetkých zvierat.

Teraz už ale dosť všeobecných informácií, určite vás zaujíma, ako si táto stavebnica viedla v reálnom teste tými najpovolanejšími. Páčila sa deťom? Dokázala ich dostatočne zaujať? Vydržali sa s ňou hrať dlhodobo alebo ich prestala po pár dňoch baviť? Tu sú skúsenosti našich testeriek a testerov. Recenzie môžu byť redakčne skrátené. Kompletné recenzie si môžete prečítať po kliknutí na prezývky testeriek v texte alebo linky na jednotlivé blogy nájdete na konci článku.

Nielen obsah, ale aj obrovská veľkosť krabice, príjemne prekvapila otecka čerstvo štvorročného Adama, ktorého vraj veľmi intenzívne zaujíma svet okolo neho a medzi jeho najobľúbenejšie témy patria samozrejme zvieratá. Snažíme sa už vyberať hračky, ktoré okrem kreativity rozvíjajú aj vedomosti a hlavne prirodzenú túžbu po vedomostiach a táto sada to perfektne splňuje. Z krabice sme vytiahli nádherný farebný svet v podobe kociek, častíc a 22 zvieratiek z celého sveta. Súčasťou balenia je aj mapa sveta, na ktorej sú zvieratá nakreslené na kontinentoch, na ktorých prirodzene žijú. Okrem toho, že se snažíme okolo zvierat stavať ich prirodzené prostredie, rozprávame si o tom, ako žijú a aké zvuky vydávajú. S tým perfektne pomáha kocka, ktorá vydáva zvuky všetkých zvieratiek zo stavebnice. Stavebnica mala obrovský úspech pri každej detskej návšteve, určite by sme ju doporučili ako krásny a zmysluplný darček, ale aj ako úžasnú edukatívnu pomôcku do jasličiek a škôlok,”zhodnotil testovanú sadu Juraj F..

Prekvapenie z veľkosti krabice, množstva a nápaditosti obsahu zažila aj rodina ďalšej z testeriek Andrei Š.. Tam stavebnicu testovali hneď traja súrodenci. Neviem či som sa zo stavebnice tešila viac ja alebo deti :) Pri troch deťoch sa u nás Lego kociek nazbieralo celkom dosť, ale táto sada je jednoznačne najkrajšia akú máme. Krásna farebná, poučná, s množstvom zvieratiek, stromov, kvetiniek. So zvukovou kockou, skvelou mapou a nekonečnými možnosťami príbehov a hier. Novinkou pre nás je už spomínaná zvuková kocka Duplo, vďaka ktorej sme si vypočuli zvuky zvierat a prírody, ktoré sa z kocky „vynorili“ po stlačení zázračného gombíka. Úspech mala u 2 ročného Kajka, 4 ročného Mateja,ale zaujala aj 8 ročného Jakubka. Vypočuli sme si všetky zvuky a chlapci hádali, ktorému zvieratku daný zvuk patrí. Dvíhali zvieratá podľa toho, ktoré zviera počuli. Keďže sa blížia najkrajšie sviatky v roku, odporúčam túto stavebnicu všetkým mamičkám, ktoré chcú vidieť svoje detičky pri vianočnom stromčeku s veľkým úsmevom na perách. Určite poteší každé dieťatko.”napísala.

 

V rodine ďalšej z testeriek tiež veľmi ocenili podrobný návod, podľa ktorého dokážu krok za krokom postaviť jednotlivé scénky aj najmenšie detičky. Podľa Adriány je sada Divoké zvieratá sveta perfektnou pomôckou, ak chcete malé detičky hravým spôsobom zoznámiť so základmi zemepisu – s tým, aký je rozmanitý náš svet, aké máme kontinenty, že všade to vyzerá trochu inak a nie všade žijú rovnaké zvieratká. Už počas skladania stavebnice si deti začali tvoriť príbeh, ktorý rozvíjali tak, ako objavovali ďalšie a ďalšie zvieratká. Navštevovali ich v domčekoch, rozprávali sa o tom, čo ktoré zvieratká jedia a tiež sa strachovali o to, či tučniakom nebude príliš teplo, keď sa náhodou ocitli v blízkosti Afriky. Po tom, čo objavili leva, ostatné zvieratká sa museli pred ním rýchlo skryť. Ale našťastie im prišiel na pomoc dobrý ujo krokodíl,” popísala chvíle testovania na svojom blogu Adriana H., ktorá je maminkou päťročnej Sofie a štvorročného Patrika.

Nielen ako vianočný darček by testované LEGO všetkým odporučila aj ďalšia z testeriek Michaela M., ktorá má doma dve deti (syn 2,5 roka a dcéra 6,5 roka). Hneď po vybalení všetkých kociek sa dcérka pustila do skladania podľa priloženej predlohy, maminka tiež neodolala toľkej nádhere a skladali sme spolu, pretože sme sa nevedeli dočkať hotového výtvoru. S každou poskladanou časťou sme sa viac a viac tešili :-). Synčeka najviac zaujali zvieratká a kocka. Pri hre s týmto legom sa deťom rozvíja nielen jemná motorika, ale aj tvorivosť, kreativita, veľa sa naučia a majú naozaj veľkú radosť z toho. Nakoniec si deti hotové dielo vystavili na skrinku, je to nádherný doplnok do detskej izby,” uviedla.

Ohúrilo nás množstvo farieb viacerých odtieňov a počet zvieratiek (v stavebnici ich je 22ks). Hoci je toto LEGO DUPLO skôr pre menšie deti, zaujalo a prilákalo aj môjho staršieho skoro 7 ročného syna. Keďže dcérka miluje zvieratká, tá hneď schytila obľúbenú pandu, opičku, tučniakov, žirafu, ktorá má dokonca ohybný krk a všetky si ich začala ukladať vedľa seba. Syn jej zatiaľ pomáhal so skladaním ostatných komponentov podľa priloženej brožúrky s návodmi. A zapojila sa aj maminka s ockom a musím úprimne povedať, že sme sa zabavili všetci :),” prezradila ďalšiua z testeriek Anna P., ktorá stavebnicu rozhodne odporúča ako výborný darček. Keď jej u nich videla jej sestra, zapáčila sa jej aj jej deťom natoľko, že si ju rovno aj zaobstarali.

Že sa s touto stavebnicou vyhrajú nielen tí najmenší, ale aj staršie deti, potvrdila aj ďalšia z mamičiek Katarina Ch., ktorá dostala príležitosť ju otestovať. “Stavebnica DUPLO nie je v našej domácnosti žiaden nováčik. Starší syn, dnes 9-ročný s ňou vyrastá rovnako, ako jeho 4-ročný brat. Zámerne píšem v prítomnom čase, pretože testovaniu tejto stavebnice starší syn neodolal, s radosťou sa pridal k bratovi. LEGO DUPLO je skrátka nadčasová stavebnica, ktorá u nás baví skutočne celé generácie. Farebné prevedenie opäť nesklamalo, dokonca by som povedala, že v porovnaní so staršími stavebnicami DUPLO má táto ešte oveľa širšiu paletu farieb, viac odtieňov – skvele to dokresľuje hlavnú myšlienku tejto stavebnice: ukázať deťom svet rastlín a zvierat po celom svete. Vrelo ju odporúčam, deti sa s ňou zabavia na dlhé hodiny a veľa nového sa interaktívnou a zábavnou formou naučia.”

Otestovali sme stavebnicu LEGO DUPLO - Divoké zvieratá z celého sveta

 

Prečítajte si kompletné recenzie všetkých testerov a testeriek. Stačí len kliknúť na linky na jednotlivé blogy nižšie

https://www.mimibazar.sk/blog/332/adamko-testoval-nove-lego-duplo
https://www.mimibazar.sk/blog/329/testovali-sme-lego-duplo

https://www.mimibazar.sk/blog/328/testujeme-lego-duplo-divoke-zvierata-z-celeho-sveta

https://www.mimibazar.sk/blog/326/testujeme-nove-lego-duplo-divoke-zvierata-sveta
https://www.mimibazar.sk/blog/322/testovanie-lego-duplo-divoke-zvierata-sveta
https://www.mimibazar.sk/blog/320/lego-duplo-divoke-zvierata-sveta-testovanie
https://www.mimibazar.sk/blog/318/testovanie-stavebnice-lego-duplo-divoke-zvierata-sveta
https://www.mimibazar.sk/blog/317/testovali-sme-lego-duplo-zvierata-celeho-sveta
https://www.mimibazar.sk/blog/316/otestovali-sme-stavebnicu-lego-duplo-divoke-zvierata-z-celeho-sveta

https://www.mimibazar.sk/blog/336/testovanie-stavebnice-lego-duplo-divoke-zvierata-sveta 

 

 

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku