Zobraziť přihlasovací formulár

Testovanie rodinného domčeka LEGO DUPLO

Testovanie rodinného domčeka LEGO DUPLO

Ako rodina milujúca lego sme boli nadšení z možnosti otestovať a preskúmať všetky možnosti, ktoré stavebnica LEGO DUPLO Family house 3v1 ponúka. Hneď po obdržaní obrovskej krabice LEGO DUPLO Family house ostala moja dva a pól ročná dcéra natoľko nadšená, že sme sa museli okamžite pustiť do objavovania. Prvé čo ma prekvapilo bolo množstvo kociek, a teda veľa možností pre hru. 
Po úvodnom preskúmaní a zoznámení sa s postavičkami LEGO DUPLO, ktoré sa stanú našimi novými priateľmi sme sa pustili do stavby prvej varianty domčeka. K postavičkám ešte musím uviesť, že rodinka s tromi deťmi dcérku potešila, ale hlavne, že sa nezabudlo na domácich miláčikov a LEGO DUPLO obsahuje aj postavičku psíka a mačičky. 



Dcérka je zvyknutá, že pri stavaní LEGA DUPLA s manuálom musí hľadať správne kocky najskôr, a potom ich s mojou pomocou umiestniť na správne miesto. S kockami sa jej manipuluje dobre a umiestňovanie na správne miesto iba posilňuje jej jemnú motoriku a vytrvalosť. Nie vždy sa jej podarilo umiestniť kocku tak, aby ostatné ostali na svojom mieste, ale o to väčšiu mala radosť, keď sa jej to podarilo. Pri stavbe domčeka ma prekvapili detaily, na aké LEGO DUPLO myslí. Toaleta so zdvíhacou doskou, mixér, otváracie nádoby na smeti alebo svietiaca hviezda, ktorá mení farby. 


Po dokončení domčeka sa dcérka začala hrať v ňom s postavičkami. Je momentálne vo veku, kedy si do hry premieta každodenné zážitky alebo veci, o ktorých sme si čítali alebo ktoré videla. Preto rodinný domček s domácimi miláčikmi, kolobežkou a dodávkou pekne rozvíjal jej hru a neraz som započula úryvky našich rozhovorov, ktoré vravela s postavičkami. Rovnako kopanie mrkvy v záhradke, zachraňovanie mačičky zo strechy alebo hra na šmýklavke sa dcérke páčili. 
Osobne veľmi oceňujem aj to, akým spôsobom LEGO DUPLO zmýšľa. Separovanie odpadu do viacerých farebných smetiakov, solárne panely na streche alebo elektro nabíjačka na auto vzbudi v dcére množstvo otázok - čo to je? A prečo? 🙂 takéto vysvetľovanie môj muž má rád, takže sa potešil. 



Po pár dňoch sme sa rozhodli postaviť aj ďalšie varianty domčeka. Obe varianty sú krásne, ale úprimne tá prvá je najkrajšia. Poslednú variantu sme sa rozhodli prerobiť trošku podľa našej predstavy a dcéra to ukončila tým, že ideme stavať aj tak ten prvý domček. 🙂 predtým sa rozhodla ešte otestovať, akú vyslkú vežu zvládne postaviť zo všetkých kociek. Veľmi vysokú 😀 

Vždy som považovala LEGO DUPLO za správnu voľbu hračky, hlavne kvôli jej nezničiteľnosti a podpore kreativity, ale tento domček by sme odporučili nie len malým staviteľom, ale aj deťom, ktoré bavia hry na sociálne role. Baví ich hra na rodinu a plnenie každodenných povinností a radostí či už ide o sprchovanie, umývanie psa, spanie, jedenie, pečenie koláčikov alebo odvoz detí do školy. Hrou na každodenné aktivity sa aj z bežných činností môže stať zaraz dobrodrúžstvo 🙂 

 

0.0
Publikované , prečtené 175x

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku