Zobraziť přihlasovací formulár

Testujeme nové LEGO DUPLO Divoké zvieratá sveta

Testujeme nové LEGO DUPLO Divoké zvieratá sveta

LEGO DUPLO je odjakživa najobľúbenejšou hračkou našich detí. Dnes majú dcérka Sofia 5 rokov a syn Patrik 4 roky, hrajú sa s ním denne na tisíc spôsobov, stavajú si svoj detský svet – domčeky, garáže, škôlku, zámok pre princezné, zoologickú záhradu... Pritom si trénujú motoriku a rozvíjajú nie len tvorivosť a kreativitu, ale v jedinečných príbehoch aj svoje sociálne zručnosti a empatiu. Preto nás veľmi potešila možnosť odtestovať novú stavebnicu LEGO DUPLO Divoké zvieratá sveta. Radosť bola obrovská, ešte väčšia ako krabica, v ktorej Lego prišlo 😊

LEGO DUPLO Divoké zvieratá sveta je perfektná pomôcka, ak chcete malé detičky hravým spôsobom zoznámiť so základmi zemepisu - s tým, aký je rozmanitý náš svet, aké máme kontinenty, že všade to vyzerá trochu inak a nie všade žijú rovnaké zvieratká. Súčasťou balenia je totiž veľká mapa sveta, ktorá má krásnu, deťom prispôsobenú grafiku. Zobrazuje jednotlivé kontinenty spolu s typickými zvieratkami pre danú oblasť. Deti si môžu sami priradiť zvieratká k danému kontinentu a tak sa prostredníctvom hry naučiť, že slony, žirafy a levy žijú v Afrike; pandy sa vyskytujú v Ázii; pre Európu sú charakteristické lesy s jeleňmi a veveričkami a podobne.

V krabici sa nachádza celkovo 22 krásnych farebných zvieratiek. Naše deti si spomedzi nich hneď vybrali obľúbencov – Patrik opicu, ktorá dokáže v rukách držať trs banánov a Sofia pandu s mláďatkom a tiež žirafu s pohyblivým krkom.

Veľmi oceňujem podrobný návod, podľa ktorého dokážu krok za krokom postaviť jednotlivé scénky aj najmenšie detičky. Dieliky sú navrhnuté tak, aby perfektne zapadli do malých detských rúčok a zároveň boli pre ne bezpečné.

Už počas skladania stavebnice si deti začali tvoriť príbeh, ktorý rozvíjali tak, ako objavovali ďalšie a ďalšie zvieratká. Navštevovali ich v domčekoch, rozprávali sa o tom, čo ktoré zvieratká jedia a tiež sa strachovali o to, či tučniakom nebude príliš teplo, keď sa náhodou ocitli v blízkosti Afriky. Po tom, čo objavili leva, ostatné zvieratká sa museli pred ním rýchlo skryť. Ale našťastie im prišiel na pomoc dobrý ujo krokodíl.

Celú hru perfektne doplnila zvuková kocka, ktorá vydáva zvuky zvierat aj prostredia, v ktorom žijú pre ešte reálnejší zážitok.

LEGO DUPLO je naozaj variabilná hračka a dá sa použiť na mnohé spôsoby. Neskôr sme ešte so staršou Sofinkou vyrobili hru, aby si deti precvičili čísla a jednoduché sčítanie a odčítanie. Stačilo doplniť pár kociek z ďalšieho LEGA DUPLA, ktoré už doma máme a požičať si hraciu kocku. Vybrali sme si jedno zvieratko a to, ktoré prišlo do cieľa na najvyššej veži, samozrejme zvíťazilo :) 

LEGO DUPLO Divoké zvieratá sveta sa našim deťom veľmi páči. Odkedy sme ho dostali na testovanie, deti sa s ním často hrajú. Zvieratká už boli na návšteve v škôlke aj u babky a v izbičke je rozložené takmer stále. Ak preto váhate, či túto stavebnicu kúpiť na blížiace sa Vianoce, určite odporúčam. Vyhrajú sa totiž malí aj veľkí :)

0.0
Publikované , prečtené 416x

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku