Zobraziť přihlasovací formulár

Otestovali sme stavebnicu LEGO DUPLO - Divoké zvieratá z celého sveta

Otestovali sme stavebnicu LEGO DUPLO - Divoké zvieratá z celého sveta

Stavebnica DUPLO nie je v našej domácnosti žiaden nováčik. Starší syn, dnes 9-ročný s ňou vyrastá rovnako, ako jeho 4-ročný brat. Zámerne píšem v prítomnom čase, pretože testovaniu tejto stavebnice starší syn neodolal, s radosťou sa pridal k bratovi. LEGO DUPLO je skrátka nadčasová stavebnica, ktorá u nás baví skutočne celé generácie.

Farebné prevedenie opäť nesklamalo, dokonca by som povedala, že v porovnaní so staršími stavebnicami DUPLO má táto ešte oveľa širšiu paletu farieb, viac odtieňov – skvele to dokresľuje hlavnú myšlienku tejto stavebnice: ukázať deťom svet rastlín a zvierat po celom svete.

Súčasťou balenia je i pevná, kartónová, skladacia mapa sveta, ktorá ilustruje prirodzené prostredie zvierat. Deti si vďaka tomu vedia živo predstaviť, ako ďaleko od Slovenska má domov žirafa, tučniak, panda, či iné z celkovo 22 zvierat, ktoré v stavebnici sú. A nielen to – pestrofarebné stromy a kvety dodávajú predstavu o tom, aké je prirodzené prostredie zvierat, ktoré máme vo väčšine prípadov možnosť vidieť len v ZOO. Ak by ste sa chceli ešte viac preniesť do sveta exotických zvierat, v rámci stavebnice je i zvuková kocka (video pozrite tu), ktorá produkuje realistické zvuky zvierat. Prevedenie zvierat je krásne, žirafa má dokonca ohybný krk.

 

Kocky DUPLO ponúkajú rôznu zábavu v rôznom veku. Stavby sú postupne vyššie, väčšie, prepracovanejšie, farebnejšie – tak, ako rastie detské sebavedomie, rastú i výtvory. Táto stavebnica, rovnako ako predošlé, je kompatibilná s inými kockami DUPLO, a tak chlapci popustili uzdu fantázii, využili podložky a kocky z iných DUPLO stavebníc a tvoria veľké ZOO, džungle, parky.

Na tom je najviac vidieť detská kreativita a o to viac sa cení, keď sa deti vedia dohodnúť. Verím, že veľký podiel na ich vzťahu, na tom, že sa vedia dohodnúť, má i stavebnica DUPLO, ktorá im od mala pomáha s komunikačnými schopnosťami.

 Pre nás sú kocky DUPLO srdcová záležitosť a som vďačná, že sa s ňou vedia hrať i keď už dávno nie sú batoľatá. Je to i tým, že kocky DUPLO prichádzajú s inováciami – príklad zvuková kocka, kartónová mapa, ohybné zvieratá – táto stavebnica sa nimi len hemží. Vrelo odporúčam, deti sa s ňou zabavia na dlhé hodiny a veľa nového sa interaktívnou a zábavnou formou naučia.

5.0
Publikované , prečtené 713x