Rebarbora - tradičná i moderná, ale hlavne zdravá
Výrazná rastlinka vyráža na jar nesmelo zelenými výhonkami, ale koncom apríla už na seba upozorňuje veľkými listami a hrubými, nádherne červeno…
Výrazná rastlinka vyráža na jar nesmelo zelenými výhonkami, ale koncom apríla už na seba upozorňuje veľkými listami a hrubými, nádherne červeno…
Keď sa povie ideálna kombinácia jedla, asi si predstavíme napríklad steak a hranolky, omáčku a knedlík alebo napríklad šošovicu a ocot. Ale párovanie…
Na túto malinkatú bylinku pravidelne zabúdame, aj keď si to nezaslúži. Je to jedna z mála byliniek, ktorá nám doma vyrastie vždy a za všetkých…
Asi nás ako prvé napadnú sladkosti, to, že nie vždy raňajkujeme, alebo napríklad obľuba bieleho pečiva. Bohužiaľ, to zďaleka nie sú jediné…
Stále viac a viac považujeme túto pôvodne japonskú delikatesu ako relatívne bežnú súčasť nášho jedálnička - hoci pre väčšinu z nás je to stále skôr…
Karfiol je veľmi variabilná zelenina, ktorá má svoje miesto na každom našom stole. Od polievok, cez vyprážanie, varenie alebo napríklad ako hlavná aj…
Nemusíme mať nutne nejaký závažný problém. Stačí ale aj taká trvalá „zažívacia nepohoda“, aby nám bolo cez deň nepríjemne, ťažko a prešla nás chuť.…
Ak chceme posilniť imunitu, zlepšiť kvalitu pleti a dokonca trebárs aj psychický stav, mali by sme sa zamerať na detoxikáciu organizmu... respektíve…
Keď otvoríme našu chladničku, špajzu alebo iné potravinové sklady, vždy je dobré, keď v nich nájdeme potraviny, ktoré sú zdravé. A ideálne nie len…
Brokolica je pre mnohých z nás strašiakom z nášho detstva, rodičia nám ju nútili, pretože je zdravá (čo je pravda), ale nás jej chuť práve dvakrát…