Najhoršie ingrediencie do šalátov
Zhodneme sa na tom, že šaláty jeme preto, že sú zdravé? A že obsahujú oveľa menšie množstvo kalórií než napríklad sviečková so šiestimi?…
Zhodneme sa na tom, že šaláty jeme preto, že sú zdravé? A že obsahujú oveľa menšie množstvo kalórií než napríklad sviečková so šiestimi?…
Sladkých i nesladkých zemiakov existujú tisíce druhov, na naše stoly sa ale dostali len niektoré. Ovšem sladké zemiaky vlastne žiadne zemiaky nie sú.…
Karfiol je jedným z druhov zeleniny, ktorý je v našich kuchyniach viac doma, ako iné. Či už sa vám vybaví karfiol vyprážaný, karfiolový mozoček,…
Áno, áno, amarantov je viac ako šesťdesiat druhov, niektoré sa používajú na výrobu papiera, iné zase ako krmivo pre hospodárske zvieratá. Amarant,…
Máme čisté svedomie, robíme pre seba to najlepšie, nejeme preukázateľne nezdravé jedlá, kupujeme len tie, ktoré sa tvária, že keď už neprospievajú,…
Všetci vieme, že moderná medicína robí vlastne to, čo medicína odjakživa - v mnohých prípadoch „len“ berie to najlepšie z prírody a maximalizuje…
Našťastie si vajcia v posledných rokoch trochu spravili reputáciu, predsa len, donedávna sme ich mali za cholesterolové strašiaky, ale teraz už…
Pre mnoho z nás je červená repa neodmysliteľne spojená so školskou jedálňou, keď táto zavarená „pochúťka“ sprevádzala svojou ľahko plesnivou chuťou…
To, že by sme mali začínať deň s poriadnou dávkou výživy, vieme. A že naládovať sa hneď ráno rôznymi cukrami nie je najzdravšie, to už nám nutriční…
Káva je v súčasnej dobe veľkou témou, ako huby po daždi vyrástli kaviarničky, pražiarne a vôbec miesta, kde si môžeme dopriať výberovú kávu s…