Zobraziť přihlasovací formulár

Návod: Ako vyrobiť domáce telové mlieko. Bez chémie, ale zato s extra účinkami

  • Publikované:
Návod: Ako vyrobiť domáce telové mlieko. Bez chémie, ale zato s extra účinkami

Túžite mať vyživenú, nádherne vláčnu, jemnú a krásne voňavú pokožku celého tela? Stavte na doma vyrobené telové mlieko, ktoré je stopercentne prírodné, v bio kvalite a bez pridaných škodlivých chemických látok. A na rozdiel od kupovaných produktov v takej kvalite vás vyjde na zlomok ceny v obchode.

Nikto z nás si nechce telo dobrovoľne zaplavovať toxínmi alebo inými škodlivými látkami vlastne akéhokoľvek charakteru. Preto je na vzostupe trend nákupu všetkého čo najprírodnejšieho. A to aj v kozmetike. Väčšina z nás skrátka chce mať kontrolu nad tým, čo si na telo aplikujeme, aké to má zloženie. Riešením je pripraviť si takéto produkty doma. Nie je to žiadna alchýmia, je to jednoduchšie, než si myslíte.

Návod na domáce univerzálne telové mlieko

Na to, aby sme si vyrobili univerzálne telové mlieko, ktoré bude vyhovovať všetkým typom pleti, ale predovšetkým – ktoré dá našej pleti to, čo potrebuje, aby bola čo najdlhšie pružná, vyživená, mladistvá a žiarila spokojnosťou, potrebujete tieto ingrediencie:

(vezmite si odmerný téglik, podľa ktorého budete určovať pomer jednotlivých ingrediencií, mal by mať okolo 2,5 - 3 dcl).

  • ¼ téglika olivového oleja (ak si chcete prečítať o tom, ako olivový olej NEpoužívať, prečítajte si tento článok).
  • ¼ téglika kokosového oleja (ani kokosový olej ale aj napriek všetkej svojej všestrannosti nemusí byť nutne voľbou číslo 1. V ktorých prípadoch sa tak úplne nehodí? Čítajte tu.)
  • ¼ téglika včelieho vosku
  • ¼ téglika bambuckého masla
  • 2 lyžičky vitamínu E (kúpte si normálne vitamín E v kapsuliach, tie prerežte a pridajte do zmesi)
  • 12 kvapiek esenciálneho kadidlového oleja
  • 12 kvapiek esenciálneho oleja z myrhy (má všetky možné antiseptické vlastnosti, je antibakteriálny, pôsobí skvele pri prechladnutí, pomáha od zápalov, uľavuje od kŕčov, upokojuje podráždené svalstvo.

A pripravte si nádobku, v ktorej budete mlieko uchovávať. Tu pozor, aby ste si dielo nepokazili nejakým lacným plastom, ktorý obsahuje škodlivé látky a môže ich uvoľňovať do nášho krému. Voľte radšej sklo alebo plasty bez obsahu BPA.

Postup prípravy

1. Kokosový olej, olivový olej, včelí vosk a bambucké maslo dajte do misky, ktorú budete zahrievať vo vodnom kúpeli.

2. Obsah misky miešajte pri miernej teplote, kým sa všetky zložky nespoja.

3. Sme dajte aspoň na hodinu do chladničky.

4. Vychladenú zmes vyberte z chladničky a obyčajným šľahačom našľahajte, kým nie je nadýchaná a prevzdušnená.

5. Nakoniec pridajte esenciálne oleje a vitamín E a všetko zmiešajte dohromady. Ak chcete dodať zmesi inú, než zemitú vôňu, ktorú vďaka kadidlu a myrhy bude mať, odporúčame kombinovať s citrusovými esenciálnymi olejmi (ale dávajte si pozor, môže vzniknúť alergická reakcia, citrusový olej radšej najskôr vyskúšajte na koži), alebo s kvetinovými vôňami, ako je levanduľa alebo ruža.

6. Hotové mlieko/krém preložte do pripravenej nádobky a uchovávajte na chladnom mieste. Používajte samozrejme podľa potreby.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku