Zobraziť přihlasovací formulár

Návod: Domáca vyživujúca žĺtková maska + 5 rád, ako pripraviť pleť na zimu

  • Publikované:
Návod: Domáca vyživujúca žĺtková maska + 5 rád, ako pripraviť pleť na zimu

Zima chystá na našu pleť opäť zvýšenú záťaž. Nielen teplota, ale aj zhoršená kvalita vzduchu, prechody z tepla do zimy, nedostatok slnečného žiarenia, zmena biorytmu, iná výživa, menej vitamínov, a tak ďalej, a tak ďalej. Na prípravu nie je nikdy veľmi skoro, takže poďme už uprostred jesene myslieť na to, aby naša pokožka prežila zimu v zdraví a čo najlepšej kondícii.

 

 

Stavte na mastnejšie krémy

Všeobecne platí, že na zimu by sme mali používať prípravky, ktoré neobsahujú toľko vody. Jednak sa toľko nepotíme, takže pleť nestráca vlahu, ale predovšetkým - naše kozmetické prípravky by mali obsahovať čo najmenej vody. Pretože čo robí voda, keď zmrzne? Zmení sa na ľad. A ľad má aký objem? Väčší než voda. Takže nadmiera vody v pleti môže spôsobovať malé trhlinky a pričiňuje tak na vrásky. V zime potrebuje pleť ochrannú bariéru a vlahu uzamknutú v sebe. To zvládnu obsahovo bohaté konzistencie, ako krémy, oleje alebo napríklad maslá.

Doprajte pleti výživu

Aj v zime je dobré zhruba raz týždenne urobiť peeling tela i tváre, prípadne pier. A na tvár, pery a vlasy treba tiež sem tam naniesť vyživujúcu masku, ktorá im dodajú zvonku to, čo im chýba. Od výživy po ochranu. Ak doma žiadnu nemáte, nevadí, staviť môžete kľudne aj na tú doma pripravenú.

Domáca vyživujúca žĺtková maska

Ingrediencie

  • 1 žĺtok
  • 1 lyžica kokosového oleja (olivového oleja)
  • 1 lyžica medu
  • 1 hrsť jemne mletých ovsených vločiek 

Postup

Všetky ingrediencie v miske zmiešajte, naneste na tvár a nechajte 15 – 20 minút pôsobiť, ak máte čas, pokojne aj pol hodiny. Potom masku vlažnou vodou zmyte a pleť ošetrite vhodným krémom.

 

Doprajte si kratšie sprchy

A rozhodne prejdite z horúcej vody na vlažnú. Aj keď v zime to zvádza dávať si večer, ráno, alebo kedykoľvek je nám zima horúci kúpeľ, nie je to úplne najlepší nápad. Horúčava a voda spôsobujú, že sa nám roztvoria póry, ktoré nasajú veľkú vlahu, a keď potom krátko po horúcej sprche pôjdeme von, voda v našej pokožke môže začať opäť mrznúť. V zime sa hodia vlažné a kratšie sprchy, po ktorých pokožku okamžite utriete a na ešte vlhkú nanesiete hydratačný krém od hlavy po päty. A pozor, skúste sa cez zimu vyvarovať agresívnych mydiel. Tie totiž zmývajú aj prirodzenú telesnú ochrannú vrstvu mazu, ktorú v zime potrebujeme. A čím viac ju budeme zmývať, tým intenzívnejšie sa bude tvoriť - takže sa nám môžu začať viac mastiť vlasy a pleť, čo môže viesť k zhoršeným prejavom akné.

 

 

Pozor na to, čo jete

V zime máme všeobecne menšiu potrebu jesť ovocie a zeleninu, čo by samo o sebe nemuselo toľko vadiť. Máme ale aj zvýšenú potrebu konzumovať tuky, čomu sa väčšinou urputne bránime, a tak ich nahradzujeme cukrami. Tie vedú k strate pevnosti pokožky, k väčším prejavom akné, čo vedie k vytváraniu viac a viac zbytočných narušení kože, z ktorých sa cez zimu môžu stať základy pre hlbšie vrásky. Sústreďte sa na zdravé tuky a antioxidanty, pokojne si doprajte aj doplnok stravy s vitamínom C.

Nezabúdajte na pery a ruky

Balzam na pery a rukavice sú absolútne nevyhnutné, a to ešte predtým, ako vyjdete z domu. Nečakajte na to, až vám pery popraskajú, ani na to, až vám bude na ruky zima, to už je neskoro. V takom prípade je škoda už napáchaná, a my opravujeme. A prevencia je rozhodne lepšia cesta! Samozrejmosťou by malo byť pravidelné používanie krému na ruky.

 

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku