Zobraziť přihlasovací formulár

Ako vyzerať štíhlejšie pomocou make-upu

  • Publikované:
Ako vyzerať štíhlejšie pomocou make-upu

Vieme, že make-up je mocný nástroj. Možno mocnejší, než je vhodné, ale o to teraz nejde. Môžeme pomocou neho zamaskovať nedokonalosti, ubrať (ale aj pridať) si pár rokov a jednoducho tak nejako poupraviť k obrazu svojmu to, čo mala príroda podľa nás urobiť inak. Máme pre vás sadu trikov, pomocou ktorých môžeme vyzerať štíhlejšie.

Samozrejme nám pomocou make-upu nezoštíhlia boky ani bruško, ale s tvárou môžeme čarovať. A to v mnohých prípadoch stačí na to, aby bol dojem z nášho vzhľadu „štíhlejší“. Ako na to?

Správny tvar obočia

Hoci by sa to nemuselo zdať podstatné, tvar obočia hrá významnú úlohu v tom, ako pretiahnuto pôsobí naša tvár. Malo by byť výrazné, ale nie moc hrubé (aj keď posledné trendy velia trošku inak). Pomáha oblúk, ktorý je uprostred obočia, vie opticky predĺžiť tvár. Takže ak chcete pôsobiť štíhlejšie, nie je móda hrubého a rovného obočia úplne tá najlepšia voľba.

Preč s kruhmi pod očami

Kruhy pod očami prehlbujú kontúry tváre, čiže vyniknú miesta, ktoré sú svetlejšie - a to sú väčšinou tie, ktoré nám pridávajú v tvári na váhe. Kontrast áno, ale nie uprostred tváre. Navyše potrebujeme, aby oči boli čo najvýraznejšie, preto ich nesmieme utopiť v tmavých kruhoch. Tie navyše nemusíte len maskovať, môžete sa ich naozaj zbaviť.

Tvárenka inak

Existuje viac spôsobov, ako a kam si nanášať na líca zdravíčka. Ak chcete tvár zoštíhliť, je vhodné nanášať ich od stredu ucha pod lícne kosti, tie naopak nechať vyniknúť. Každopádne ale voľte farby v hnedých tónoch. Tie do červena totiž naopak spôsobujú, že líca pôsobia akoby ťažším dojmom - používajú sa skôr k dodaniu rumenca, nie toľko k tvarovaniu tváre.

Vyzdvihnite oči

Oči sú niečo, čo upúta pohľad. A akonáhle pritiahnete pohľady na svoje oči, nikto sa nebude venovať prípadným nedostatkom. Linky a maskara by mali byť samozrejmosťou, očné tiene v rámci modelácie očí taktiež. Môžete používať takzvané nude líčenie, teda líčenie vo farebných tónoch vašej pokožky, alebo farby. Tie však laďte s farbou očí, nie outfitom! Z moderných farieb môžeme odporučiť zlatú alebo ružovú pre modré oči, medenú alebo slivkovú pre zelené a modrú, modrozelenú alebo fialovú pre oči hnedé.

Používajte bronzer správne

Naneste jemnú vrstvu bronzeru na hranu spodnej čeľuste. Pomôžete tak zamaskovať prípadný náznak podbradku, zároveň necháte vyniknúť tvár pred zvyšok tela - opäť, upútate pozornosť správnym spôsobom. Správna práca s make-upom a bronzerom môže opticky ubrať postave naozaj veľa kíl!

Nepodceňujte rozjasňovače

Aplikujte ich na lícne kosti (spoločne s tvárenkou urobia krásny kontrast vymodelovanej tváre), doprostred linky nosa, málinko nad obočie a doprostred čela. Pritiahnete tak pohľady k hornej polovici tváre, tú spodnú, ktorú chcete potlačiť, potlačíte (ak si myslíte, že by napríklad vaše líca alebo brada mohli byť o niečo subtílnejšie).

Na pery radšej ružovú

Tmavé pery pridávajú ako roky, tak kilá, predovšetkým niektoré odtiene koralovej. Nude odtiene zase zbytočne potláčajú pery ako jednu z najpôvabnejších častí ženskej tváre, preto je ružová, ktorá ladí s vaším tónom pleti, asi najlepšou make-up artistickou voľbou na odľahčenie vzhľadu nielen tváre. Vyhnite sa ale prílišnému lesku alebo perlete!

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku