Zobraziť přihlasovací formulár

Jednodňový plán na ploché bruško

  • Publikované:
Jednodňový plán na ploché bruško

Je to núdzové riešenie. Ale čaká vás akcia, na ktorej si chcete a potrebujete pripadať naozaj dobre? Nič nepokazí dobrú náladu z pekného oblečenia tak, ako pocit plného a nafúknutého brucha. Poznáme to asi všetci, väčšinou za to môžu naše nie práve ideálne stravovacie návyky, nedostatok vlákniny alebo napríklad i konkrétne potraviny, ktoré nám nerobia najlepšie, ale napriek tomu ich z jedálnička nevyradíme. Ako si jednorázovo pomôcť od pocitu nafúknutého brucha?

Môže sa stať, že nevyšlo nič z toho, čo ste si predsavzali, a do veľkej udalosti, ako je svadba, oslava, dovolenka, máte proste len jeden deň. A vaše bruško nie je tak ploché, ako ste dúfala. Chcete sa cítiť dobre? Skúste sa jeden deň držať nasledujúceho jedálnička.

Avšak pozor - toto nie je dlhodobý diétny plán, porušuje veľa pravidiel zdravého stravovania, efekt je vyložene jednorazový.

Základom je samozrejme jesť málo, vyložene len na pokrytie bazálneho metabolizmu. Ďalšou kľúčovou vecou je nejesť potraviny, ktoré pocit nafúknutého brucha spôsobujú, ale naopak také, ktoré pomáhajú s trávením a nadúvaním. Dôležitá je tiež forma, v akej budeme jedlo konzumovať, okrem iného sa snažíme tiež zabrániť tomu, aby sme prehĺtali zbytočný vzduch. Ako teda na to?

Raňajky. Toto by rozhodne nemalo byť súčasťou stravovacej rutiny, ale ak ráno nemáte vyložene hlad, raňajky preskočte. Rozhodne ale vypite a priebežne pite vodu s citrónom, a to až do doby, než dostanete hlad. Je jedno, o koľkej to bude, ale dajte si obed. Vody s citrónom by ste mali vypiť aspoň liter za dopoludnie.

Obed. Keďže sa snažíme eliminovať všetko, čo by mohlo spôsobiť pocit nafúknutého brucha, ideálny je obed v podobe smoothie. Urobte si kokteil v zložení:

  • 2 hrnčeky kelu kučeravého

  • 1 jablko

  • 1 banán

  • Šťava z polovice limetky

  • Lyžička konopných alebo chia semienok

  • 3 hrnčeky vody

Všetko dohromady rozmixujte a pite aspoň v priebehu dvadsiatich minút, nie naraz. Aby ste získali väčší pocit sýtosti, pite smoothie slamkou a ideálne tak dlho, ako by ste jedli obed.

Večera. Hoci vynechávať z jedálnička polysacharidy je cesta do diétnych pekiel, dnes nie je čas laborovať nad vyváženou stravou. Dnes nie je čas na pečivo ani prílohy, ktoré by mohli zapríčiniť nežiaduci efekt nafúknutého bruška. Urobte si zelený šalát, pridajte obľúbenú zeleninu (ale ideálne nič, čo má šupku, ako sú napríklad paradajky alebo paprika - šupky môžu spôsobovať nadúvanie), napríklad uhorku, mrkvu alebo stonkový zeler. Celý deň sme zanedbávali proteíny a nie je pre nich vhodnejšia doba než večer. Preto pridajte do šalátu lososa alebo kuracie prso, ale oboje upravené bez tuku.

Pitný režim. Pri požiadavke na ploché bruško musíme žalúdok trošku oklamať. Pite cez deň toľko vody, koľko znesiete, ideálne aspoň 3 litre. Nepite kávu alebo zelený čaj, oboje urýchľuje metabolizmus, a mali by ste tak väčší hlad (a teda aj pokušenie zobnúť si niečo „mimo jedálniček“).

Druhý deň budete odmenení pocitom plochého bruška. Tento diétny jednodňový plán však používajte len v nevyhnutných prípadoch! Máme síce zachovaný pomer živín a vitamínov, ktoré telo potrebuje k zdravému fungovaniu, ale rozhodne nie dlhodobo.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku