Zobraziť přihlasovací formulár

6 tipov pre dokonalé nalíčenie očí

  • Publikované:
6 tipov pre dokonalé nalíčenie očí

Práca s dekoratívnou kozmetikou je tak trošku kúzlo. A aby bol efekt dokonalý, je potrebné ho precvičovať. Čo v situácii, keď sa maľujeme každé ráno, nie je zas až taký problém. Je toho potrebné zvládnuť veľa, make-up zďaleka nekončí u líc. Na pomoc si môžete vypožičať pár trikov, ktoré, akonáhle si ich osvojíte, budú už celkom nevyhnutné. Alebo krásne oči ľahko a rýchlo.

Make-up artistom sa človek nerodí, zozačiatku funguje všetko metódou „vyskúšam, uvidím“. Máme pre vás ale niekoľko tipov, ktoré špecialisti dávno odskúšali za vás a používajú ich aj prední profesionáli k tomu, aby si prácu málinko uľahčili.

Vyschnutá maskara?Nevadí. Je skrátka veľa dôležitejších vecí na zariaďovanie, než myslieť na to, ako starú vlastne používame riasenku. A to sa experti zhodujú na tom, že by sa maskara mala meniť každý mesiac...! Keď už ale potrebujeme desiatky vrstiev na to, aby bola maskara vôbec vidieť, a ešte k tomu má veľmi vyblednutý odtieň, je načase s tým niečo robiť. A nemusíte rovno kupovať novú! Známe sú rady na riedenie maskár rôznymi olejmi, to má ale jeden veľký problém - olej žltne a na nariedenie naozaj suchej maskary je moc hustý. Vyskúšajte kvapky do očí! Samozrejme žiadne na predpis, ale obyčajné, voľne predajné na unavené a červené oči. Nakvapkajte do maskary pár kvapiek, premiešajte štetcom a zase máte chvíľu na to si v obchode spomenúť, že už by ste potrebovala novú.

Čierne vnútorné linky iba v jednom prípade. Čierne vnútorné linky sú samy o sebe naozaj nešťastný trend. Zmenšujú oči a ešte k tomu sa zlievajú do veľmi neestetických hrudiek v kútikoch očí. Ich jediné správne využitie je pri dymovom líčení. A to nenosíme tak úplne bežne, že. Jediné využitie vnútorných čiernych liniek pri každodennom nosení, ktoré vám pohľad naopak prehĺbi a oči zväčší, je „zahustenie“ mihalníc. Po aplikácii maskary vezmite tekutú linku (alebo linku vo fixe) a zo spodnej strany zvýraznite líniu mihalníc na hornom viečku. Vaše mihalnice budú vyzerať hustejšie a výraznejšie!

Trik na husté mihalnice. A mihalnice tretíkrát. Ak si nechcete nechať mihalnice nalepovať, poprípade si ich sama každý deň aplikovať doma, určite ste občas zatúžila po hustých, výrazných, dlhých a prirodzených mihalniciach. To bohužiaľ vie zabezpečiť len Matka Príroda, avšak jej môžeme málinko pomôcť. Detský púder má mnoho využití a jedno z nich je tiež na zväčšenie objemu mihalníc. Pred tým, než nanesiete maskaru, normálne mihalnice prepudrujte – malým štetcom, alebo len prstom. Mihalnice tým prirodzene zväčšia svoj objem, nebudú sa na nich tvoriť hrudky od maskary a ešte k tomu maskara dlhšie vydrží! (Púder totiž absorbuje maz a vlhkosť, ktoré vedú k rozmazávaniu.)

Mihalnice naposledy. Používate klieštiky na mihalnice? Ak áno, tak viete, že často zanechávajú na mihalniciach nevzhľadný „sklad“, ktorý ide len ťažko opraviť. Pred tým, než klieštiky použijete, nahrejte ich fénom! Fúkajte na ne teplý vzduch približne 5 sekúnd, klieštiky trošku povolia a budú lepšie fungovať. Navyše potom budú plniť aj funkciu akejsi kulmy, takže natočené mihalnice dlhšie vydržia.

Tiene „bez farby“. Doniesla ste si z obchodu nové tiene a tešíte sa, až si ich vyskúšate? Ale ouha, síce vyzerajú krásne, ale ich farebná intenzita je skoro nulová a na očiach vyzerajú ako neurčitá šmuha? Malá pigmentácia tieňov na oči je bohužiaľ celkom častý problém. Nezúfajte, aj to sa dá riešiť. Len je to trošku pracnejšie. Ideálne je používať bázu pod očné tiene, čo je vlastne veľmi priľnavý očný make-up. Ale ide to aj bez nej - pod tiene s nízkou farebnosťou použite najprv tieň telovej farby.

Karta na tvarovanie. Plastová kartička, či už stará kreditka, alebo nepoužívaná klubová, môže byť prekvapivo výborným pomocníkom pri líčení očí. Ak ju máte po ruke, môžete podľa nej rovnako ako podľa pravítka robiť linky - čo dnes, pri móde čiernych liniek presahujúcich očné viečko iste oceníte. Na rovnakom princípe môžete pomocou plastovej karty tvoriť dramatický vzhľad dymového líčenia - stačí nerozmazávať tiene úplne dostratena, ale vytvoriť na vonkajšej strane horného viečka ostrú, dvíhajúcu sa linku. A neodolateľný mačací pohľad je váš!

Máte nejaké vlastné triky na líčenie očí? Je niečo, čo vám zjednodušuje každodenné líčenie a ostatných by to trebárs ani nenapadlo? Podeľte sa na Mimibazari!

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku