Zobraziť přihlasovací formulár

Život milenky

  • Publikované:
Život milenky

Slovo milenka chápeme každý inak. Môže to byť napríklad alternatívne označenie pre priateľku vo vzťahu, keď ešte nie sú všetky city na stole a pár sa párom ešte len stane. Ako milenka býva označovaná tiež napríklad len časť ženy ako partnerky - hodnotíme, aká je kuchárka, hostiteľka, milenka... Ale s najväčšou pravdepodobnosťou rozumieme milenkou ženu, ktorá má pomer s mužom zadaným alebo ženatým. Milenka je jednoducho „tá druhá“. Aké to je, keď má ambície stať sa „tou prvou“? Môže byť žena ako milenka vo vzťahu spokojná? Vedie ženy k loveniu v zadaných vodách túžba po zábave, vzrušenie z nebezpečenstva, nuda alebo napríklad jednoducho zúfalé podmienky?

Nikoho nenabádame, aby lákal mužov od rodiny, pomáhal mu z viac alebo menej spokojného vzťahu alebo motal hlavu mužovi, ktorý žil doteraz spokojne. Však nič sa nedá robiť, v dnešnej dobe neobmedzených možností má kdekto problém stáť si za svojím rozhodnutím a byť spokojný s tým, čo má. Mnoho mužov šomre na svoju prirodzenosť a po očku sleduje náznaky okolia, či sa nenaskytne vhodná príležitosť.

Muž lovec

S motiváciami zadaných mužov k tomu nájsť si milenku to nie je nijak ťažké. Často dusená prirodzenosť lovca sa vyderie na povrch vo chvíli, keď zavetria ústretovo sa tváriacu príležitosť. Dobrá správa je, že mnoho mužov baví iba proces lovu, akonáhle je žena externistka pripravená podľahnúť, chlap cúvne a teoreticky k ničomu nedôjde. Samozrejme záleží na každom, ako definuje neveru
, vášnivé sms a iskrením nabité tajné rande mnoho žien za nevinné rozhodne nepovažuje.

„Baví ma baliť. Proste dobývať, ideálne napríklad zadané ženy. Aj keď sám mám manželku a viem, že moje správanie je tak trošku na tenkom ľade, svedomie mám čisté - manželke som nikdy neverný nebol. Teda v tom klasickom slova zmysle. Akonáhle žena povie áno, ani nie je pre mňa ťažké sa udržať, presne v tom okamihu strácam záujem. Je to divné, asi sa vo mne nakombinovalo nejaké prírodné nastavenie s morálkou.“

Karol, 42 rokov

Pán Karol možno túto svoju vlastnosť považuje za niečo neštandardné, ale udrel klinček po hlavičke. V dnešnom svete, ktorý fandí monogamným zväzkom, je toto veľmi častý jav. Zďaleka nie za každým paralelným vzťahom je obligátna veta: „Manželka mi nerozumie.“ Lovcov baví lov, nie samotná korisť.

Žena na druhej koľaji

Naopak s dôvodmi, prečo sa ženy vrhajú do vzťahov so zadanými mužmi, je to o dosť komplikovanejšie.

„Sú to asi dva roky, čo som sa rozišla po naozaj dlhej dobe s priateľom. Od tej doby bol každý môj vzťah so zadaným mužom. Samozrejme, človek si to vyčíta, ale kde vziať a nekradnúť? Muži môjmu veku adekvátny sú všetci buď vo vzťahu, alebo divní. To percento, ktoré sa tiež práve rozišlo a už zase hľadá niekoho na vážny vzťah, je naozaj mizivé.“

Zdenka, 29 rokov

Toto je bohužiaľ nezvratný fakt, ktorý málokto berie do úvahy. Existuje akési životné vákuum, keď ženy nemajú moc na výber. Znamená to, že radšej nič než zle? To je na zváženie každej z nich. Avšak v tomto období väčšina nových vzťahov začína práve ako nevera. Ale nebojte sa, ich aktéri sú doživotne potrestaní nevyslovenou nedôverou k partnerovi.
„Zahýbal svojej bývalej priateľke, kto mi zaručí, že to neurobí aj mne?“ / „Nemala problém začať si so zadaným chlapom, to o nej asi nehovorí nič moc dobrého, nie?“

Väčšina žien, ktorá si začína so zadaným mužom (a vie to! Na to nezabúdajme, pomerne veľké percento žien sa o záväzkoch svojho nového partnera dozvie o trošku neskôr, ako by sa im páčilo), nemá v pláne ho ukradnúť pre seba. To prichádza až časom - väčšinou po niekoľkých náruživých nociach. Chtiac nechtiac ženy pre sex potrebujú cit a sexom sa v nich city vzbudzujú. Počas milovania sa tvoria tzv.
psychochemické väzby, s ktorými už je potom oveľa ťažšie brať vzťah s nadhľadom.

Tri typy šťastných nešťastných

O tom, ako sa k ženám záletný muž chová, samozrejme rozhodujú predovšetkým jej vlastné vlastnosti a očakávania, ktoré do nového vzťahu vkladá. A tiež miera vrodeného alebo naučeného masochizmu.

Navždy druhá je milenka, ktorá udržuje vzťah so zadaným mužom roky bez akéhokoľvek pokroku. Jej náprotivok veľmi dobre vie o tom, že by rada nahradila jeho súčasnú prvú dámu, však „je to zložité“. A tak bude taká milenka počúvať, že mu jeho žena nerozumie, ako je ona iná, a že už na budúci týždeň jej to povie, asi donekonečna. Iba preto, aby sa potom dozvedela, že to nešlo, pretože svokra oslavovala narodeniny, jeho žena má toho veľa v práci, tak jej nechce pridávať starosti a vôbec by bolo dobré počkať na vhodnejšiu dobu.

Druhá z presvedčenia je pravdepodobne asi najvzácnejší typ milenky, ale aj ženy vo všeobecnosti. Je to taká, ktorá stojí nohami pevne na zemi, vie racionálne zvážiť okolnosti vzniku aj trvania vzťahu, vyhovuje jej nezáväznosť zväzku a k tomu všetkému si ho ešte vie užiť. Často to býva tiež zadaná žena, ktorá na svojej situácii nechce zas až tak nič meniť, len ju možno trošku okoreniť. Jednoducho hľadá bezbolestné východisko z partnerskej nudy, ale je si vedomá kvalít a hodnôt, ktoré jej vzťah alebo doterajší spôsob života prinášajú. Takýto racionálny zväzok milenky a milenca má ale tiež svoje pravidlá. Je potrebná maximálna diskrétnosť (ktorá vyžaduje pomerne vzrušujúcu kreativitu) a ohľaduplnosť. Muž, prípadne ani jeden zo zúčastnených moc nehovoria o svojom vzťahu, ktorý majú doma. Ani v dobrom, aby nezranili niečie city, ani v zlom, aby nedávali klamné nádeje.

Druhá, prvá, ako to príde. Tak by sa dal charakterizovať posledný typ milenky. Milenky, ktorá nikdy dlho milenkou nezostane, pretože je klasická femme fatale. Takáto žena sa v mnohých ohľadoch chová ako muž, ale predovšetkým v jednom podstatnom ohľade - nerieši, nevyčíta, nenárokuje. Iba si užíva a berie veci tak, ako sú. A to sa potom dejú divy, bezprostredné správanie bez výčitiek a problémov láka mužov ako cukor osy. V takýchto prípadoch páni nezriedka pália mosty, bez toho aby ich o to niekto extra žiadal. Občas sa stane, že sa dvaja jednoducho stretnúť majú, a akonáhle sa to stane, je jedno, kto z nich je zadaný, s deťmi alebo na vážkach.

Už ste sa niekedy vo svojom okolí stretli s neverou? Ako celý príbeh dopadol? Máte kamarátku, ktorá sa trápi nešťastným vzťahom s mužom, ktorý sa nie a nie rozísť? Čo podľa vás už hraničí so sebaúctou? A čo je morálne za čiarou? Dokážete pochopiť ženy, ktoré si začínajú s mužmi, ktorí sú zadaní? Môže aj to byť recept na šťastie? Rozprávajte na Mimibazari!

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku