Zobraziť přihlasovací formulár

Krása ľahko a rýchlo. Základné vychytávky pre každého

  • Publikované:
Krása ľahko a rýchlo. Základné vychytávky pre každého

Raz a navždy si v tom urobíme poriadok. Pretože máme k dispozícii viac kozmetických prípravkov, nástrojov, metód a možností ako kedykoľvek predtým, začína byť pomerne zložité už len vyskúšať všetko, čo by nám mohlo vyhovovať. Nieto si vybrať a vydržať pri tom, novinky v starostlivosti o krásu prichádzajú na trh každých pár minút. A vždy je to to najlepšie, čo kedy. Ako spoznať, ktoré spôsoby starostlivosti sú najlepšie? Jednoducho.

Ako napokon pri všetkom, aj v starostlivosti o krásu ukáže až história, čo bol ten najlepší nápad. A už teraz máme pár vecí, ktoré sa držia na popredných priečkach efektivity celé desaťročia. Z nejakého dôvodu to tak je a ten dôvod je jednoduchý – pretože fungujú. A zatiaľ ich nič z „trhu“ nevytlačilo.

Kruhy pod očami, opuchnuté očné okolie? Vylúhované čajové vrecká. Prečo? Pretože čierny a zelený čaj obsahujú taníny, triesloviny, ktoré majú zvieravý účinok. Stiahnu teda cievky a zmiernia opuch, rovnako tak bude menší prietok krvi pod kožou, teda aj tmavé kruhy (čo je práve krv presvitajúca tenkou kožou okolo očného okolia) zmiznú.

Potrebujeme stiahnuť póry? Studená voda. Preto nás rodičia často učili, že ráno si treba opláchnuť tvár studenou vodou. Nielen, že nás to poriadne preberie, ale tiež to stiahne póry a naša pleť bude vyzerať mladistvejšie, bude sa menej mastiť a celkovo bude vyzerať zdravšie. Ľadová voda pomôže aj na opuchy každého typu, po prebdenej noci, opuchnuté oči, poradí si tiež s červenými očami, unaveným vzhľadom a tak ďalej.

  • Už ste počuli, ako pomáha v starostlivosti o pleť perlivá voda? Prečítajte si niekoľko zaujímavostí o nej tu.

Tónovanie pleti? Jablčný ocot. Zdravé vypnutie pleti, ktorá bude potom hladká a jemná, to dokáže jablčný ocot. Keď ho zmiešame s vodou v pomere jedna ku štyrom a nanesieme ho ráno na vyčistenú pleť vatovým tampónom, nebudeme sa stačiť čudovať, ako pekne a prirodzene vypnutú budeme pleť mať.

  • Jablčný ocot môžeme využiť aj proti lupinám. Umyte vlasy, opláchnite šampón a prelejte vlasy octovou vodou – respektíve vlasy a pokožku hlavy. Potom vlasy opláchnite vodou a naneste kondicionér ako obvykle.

Začervenaný vriedok? Očné kvapky. Toto je možno pre niekoho netradičná metóda, ale známa už je tiež veľmi dlho. Čo robia očné kvapky? Mierni začervenanie oka. Takže opäť pôsobia na cievky, ktoré stiahnu a začervenanie zmizne. Nie je jediný dôvod, prečo kvapky nepoužiť aj na pleť, respektíve pokožku okolo vriedku, ktorý je začervenaný tak, že ani najlepší korektor nepomáha na dlho.

Lesklé vlasy? Olivový olej. Je mnoho spôsobov, ako ho využiť. Jedným z nich bude aj pre lesklé vlasy. Olej zahrejte (ale nie tak, aby bol horúci) a pred umývaním ho naneste na vlasy a pokožku hlavy. Vmasírujte a dajte pod kúpaciu čiapku alebo zabaľte do igelitového vrecka. Pustite si sprchu alebo choďte do vane a nechajte na vlasoch v pare prenikať do hĺbky vlasu aspoň 20 minút. Potom si hlavu umyte ako obvykle (aj keď budeme musieť asi viackrát zopakovať umývanie šampónom) a vysušte, uvidíte, že vlasy sú niekoľkonásobne lesklejšie a pružnejšie.

Peeling. Rozhodne nepotrebujete nijako extrémnu technológiu na to, aby ste odstránili odumretú kožu. Bude bohato stačiť cukor a olivový alebo kokosový olej. Zmiešajte tieto dve ingrediencie dohromady a máte veľmi výživný a efektívny peeling pre použitie na celé telo (nie však na tvár, pre ten je táto textúra veľmi hrubá).

Namiesto dezodorantu? Jedlá sóda. Áno, jedlá sóda je zázrak. A okrem iného pohlcuje baktérie, ktoré spôsobujú zápach. A tak tanierik s jednou sódou dávame do chladničky, vysypávame ňou dno odpadkového koša, dávame ju do topánok a podobne. Podobne ju môžeme využiť, keď práve nemáme po ruke dezodorant. Nevlhčíme ju a nanesieme na podlažie, kde pohltí nežiaduci pach. Môžeme zmiešať aj napríklad s tea tree olejčekom, ktorý má antibakteriálne účinky a pekne vonia.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku