končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 49 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Bulharský taratorPOTREBNÉ PRÍSADY (2-3 porcie): 500 g bieleho jogurtu, 250 ml studenej vody, 2 veľké šalátové uhorky, 3 PL čerstvo nasekanej kôprovej vňate, 3 strúčiky cesnaku, väčšia štipka soli, 1 ČL extra panenského oleja, 2-3 PL nadrobno nasekaných vlašských orechov POSTUP PRÍPRAVY 1. Uhorky nakrájame na tenké malé kocky, kôpor si posekáme nadrobno, cesnak na tenké plátky, orechy si tiež nasekáme nožom nadrobno, a prípadne ich môžme aj nasucho opražiť na panvici, budú viac aromatické. 2. Jogurt si dobre vymiešame s vodou na mliečnu konzistenciu a pridáme ostatné suroviny okrem orechov. Dáme zachladiť na 2 hodiny do chladničky. Ozdobíme nasekanými orechmi a hneď podávame. Táto polievka je výborná v dusnote a horúčave, aké vládnu napríklad aj dnes. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (6) posledné: 12.7.2011, 10:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Raffaello kockaPOTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 7 bielkov, 7 PL prášk. cukru, 1 pdp, 150 g kokosu, 4 PL hl. múky + 1 malý pohár pikantného džemu (260g), PLNKA: 7 žĺtkov, 6 PL kryšt. cukru, 1 van. cukor, pár kvapiek vanilk. arómy, 350 ml plnotučného mlieka, 3 PL hl. múky, 250 g zmäknutého masla, TOPPING: 3 bielky, 4 PL prášk. cukru, 3,5 PL kokosu POSTUP PRÍPRAVY Deň vopred : 1. KORPUS: Vo vysokej nádobe vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, pridáme cukor a ďalej šľaháme do lesklej masy. Pridáme preosiatu múku po lyžiciach, k tomu pdp a nakoniec aj kokos a už len varechou všetko jemne premiešame. Natrieme na hlboký plech vystlaný papierom na pečenie a varechou zarovnáme povrch. Pečieme pri 180°C do zlatohneda (u mňa asi 18 minút). Hneď po vybratí ho polejeme vlažným mliekom, ktoré sme dochutili trochou vanilínového cukru. Po vychladnutí stiahneme z korpusu pečiaci papier a korpus vrátime na plech a potrieme džemom. 2. PLNKA: Vyšľaháme žĺtky dohusta a po lyžiciach začneme prišľahávať cukor až vznikne bledožltá hustá pena. Pridáme múku a znova krátko prešľaháme. Do hrnca na sporáku si potom nalejeme mlieko s arómou a tiež aj žĺtkovú masu. Za stáleho a dôkladného miešania na nízkom ohni sa po pár minútach zmes zmení na hustú kašu, vtedy ju odstavíme zo sporáka a necháme úplne vychladnúť. Zvlášť vyšľaháme maslo s van. cukrom a po častiach začneme pridávať už vychladnuté žĺtky. Plnku hneď natrieme na korpus a zarovnáme. Dáme na noc do chladničky. Na druhý deň: 3. TOPPING: Dotuha vyšľaháme bielka a pridáme cukor s kokosom až vznikne hustá masa, ktorú rovnomerne navrstvíme na plnku a celý zákusok dáme ešte na polhodinu do chladničky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (28) posledné: 13.8.2011, 11:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Svieži jogurtový amarounPOTREBNÉ PRÍSADY 650 g jogurtu (jedno, či ovocný al. biely, či nízkotučný al. smotanový), 1 stredná konzerva (400g) kyslejšieho kompótového ovocia, 250 ml rastlinnej alebo práškovej šľahačky, 20 g prášk. želatíny, 1 vanilínový cukor, 1 PL prášk. cukru, 1 bal. (150g) malej piškótovej rolády, 1 balík detských piškót POSTUP PRÍPRAVY 1. Kompótovú šavu si zlejeme do malej misky a ovocie necháme dobre odkvapkať, potom ho pokrájame na malé kúsky. Šľahačku vyšľaháme dotuha, roládu nakrájame na asi 4 mm tenké plátky - obe dáme do chladničky zatiaľ.\r\n2. Šťavu a obyčajnú vodu si odmeriame v pomere 2:1, aby spolu dosahovali 180ml tekutiny. Tú následne vlejeme do hrnťeka a nahrievame dovlažna, Prisypeme želatínu a miešaním ju rozpúšťame doúplna na nízkom ohreve, aby teda tekutina nebublala a nevrela. Následne ju necháme vychladnúť.\r\n3. V miske si zmiešame jogurt, oba cukry, pridáme želatínu a všetko dobre vyšľaháme. Potom primiešame ešte vyšľahanú smotanu a pokrájané ovocie.\r\n4. Formu na bábovkový veniec o priemere 26 cm si jemne vymastíme a o dno "prilepíme" potravinovú fóliu. Ďalej už len vrstvíme podla ľubovôle plnku, piškóty a roládové plátky. Amaroun necháme tuhnúť v chladničke najlepšie cez noc. Na druhý deň oddelíme nožom tortu od oboch okrajov vencovej formy a za pomoci podnosu preklopíme a amaroun uvoľníme z formy.\r\n\r\n- použila som smotanový jogurt Senoble s príchuťou tiramisu, kyslejšie kompótové jahody a nugátovú roládu - všetko kúpené z obchodu ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 15.12.2012, 15:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Mramorovaná charlotta s marhuľovou penouPOTREBNÉ PRÍSADY 20 g mletej čírej želatíny, 500 ml mlieka (studených 300+horúcich 200), 2 čerstvé domáce žĺtky (bielka odložíme do chladničky), 200 g prášk. cukru, 150 g zmäknutého masla, 500 g krémového tvarohu (napr. zn.KAPUCÍN), 1 vanilínový cukor, 2,5 PL kakaa, 1 malá konzerva (320ml) mäkkého kompótového ovocia - ja som dala marhule, + pol balíka detských piškót, 1 veľká ovocná piškótová roláda (400g) - ja som mala marhuľovú POSTUP PRÍPRAVY 1. DEŇ VOPRED: Želatínu poriadne rozmiešame v 300 ml studeného mlieka a necháme to cez noc v pohári na kuchynskej linke. 2. NA DRUHÝ DEŇ: Zvyšných 200 ml mlieka privedieme k bodu varu a odstavíme. Primiešame želatínové mlieko a premiešame. 3. Okrúhlu misu si vystelieme potrav. fóliou a 0,5 cm hrubými plátmi ovocnej rolády. Z kompótu si zlejeme šťavu, ktorú dáme do malej misky a dobre odkvapkané ovocie si nadrobno pokrájame. 4. Rozmixujeme si maslo, žĺtky, oba cukry, tvarohy a postupne varechou primiešavame želatínovú masu. Celú masu si potom rozdelíme na 2/3 svetlej a 1/3 tmavej časti, do ktorej vlastne len prišľaháme kakao. 5. Do vystlanej misy nalejeme trochu svetlej hmoty, poukladáme piškóty namočené v kompótovej šťave, ďalej nalejeme trochu tmavej plnky, naukladáme drobné kompótové ovocie, nalejeme zvyšok tmavej plnky, poukladáme namočené piškóty a nakoniec opatrne začínajúc od okraja nalejeme zvyšok svetlej hmoty. Prípadné vyduté piškóty jemne zatlačíme. Po celej ploche naukladáme znova plátky rolády (budú po vyklopení tvoriť dolnú podstavu torty). Charlottu necháme v chladničke tuhnúť min. 6 hodín, potom ju vyklopíme, fóliu odstránime, dozdobíme šľahačkou alebo ovocnou penou: 6. Zvyšné 2 bielky si ušľaháme dotuha, primiešame 3 PL preosiateho práškového cukru a vymiešame tuhú masu. Ešte pridáme 5 PL riedkeho džemu (napr. marhuľového) a chvíľu pošľaháme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 1.6.2011, 13:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta na výročie svadbyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY pokus o poschodovú na 32. výročie svadby mojich rodičov - zarytých čokoholikov a kávoholikov :) Korpusy: kakaový, kávový, sacher z mikrovlnky. Plnky: čokoládová truffle a biela kávová, cappuccinová a rumová piškótová s orechmi, cappucinová s banánmi. Malinový a ríbezľový džem, Poťah: domáca svetlá a tmavá čokohmota + ich kombinácia, Ozdoba: kandizované lupene ruže OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (12) posledné: 21.5.2011, 15:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
ŽELÉ REZY - moja verziaPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 4 vajcia (ž + b), 200 g cukru krupica, 10 PL oleja, 10 PL vriacej vody, 200 g polohr. múky, 7 g pdp PLNKA: 1 tmavomodrá prášk. šľahačka Dr.Oetker + 150 ml mlieka, 500 g kyslej smotany Rajo, 1 ricotta, 1 vanilínový cukor (nemusí byť), 1 veľká konzerva broskyňového kompótu (820 ml) - šťavu nezahadzovať !!! , 1 želatínový stužovač Dr.Oetker + 1 dcl kompótovej šťavy ŽELÉ: zvyšok kompót. šťavy + voda = 1 liter tekutiny, 4 PL cukru kryštál al. krupica, 2 cukrárenské želé ŽLTÉ POSTUP PRÍPRAVY v obr. postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 15.5.2011, 18:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Blonďavé browniesPOTREBNÉ PRÍSADY 156 g masla, 313 g bielej polevy v dukátikoch, 115 g trstinového cukru, 3 vajcia veľ. S, 1,5 PL citrónovej šťavy, 200 g hladkej múky, 100 g posekaných vlašských orechov POSTUP PRÍPRAVY v obrázkovom postupe... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 19.4.2011, 22:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Kávovo - višňová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY (rozpočet na 26 cm formu) MRAMOROVÝ KORPUS: 6 vajec (oddeliť ž od b), 360 g prášk. cukru (180+180), 1,5 bal. vanilínového cukru, 225 ml oleja, 150 ml vriacej vody, 375 g hladkej múky, 1 pdp + necelá KL jedlej sódy, 3 PL kakaa +++ PLNKA: 200 g čokolády min. 60 %-tnej, 6 PL prášk. cukru, 5 PL kryšt. cukru, rum a zrnková nezaliata káva podľa chuti, 300 g tuku, jeden 7 dcl pohár zaváraných višní ( ja som dala ešte aj jeden 3 dcl pohár zaváraných sliviek, lebo polovicu višní som musela vyhodiť, keďže mali čierne bodky) +++ POLEVA: 50 g prášk. cukru, 60 g masla, 1 PL kakaa, 1,5 PL mlieka, 1,5 KL Zlatého klasu či Gustinu POSTUP PRÍPRAVY 1. KORPUS: Bielka si vyšľaháme s polovicou práškového cukru v jednej miske. V druhej miske si vyšľaháme žĺtky s vanilínovým cukrom a druhou polovicou prášk. cukru. Potom pridáme olej, vriacu vodu, múku s pdp a sódou a nakoniec zľahka vmiešame vareškou ochutený sneh z bielkov. Tretinu cesta odoberieme a pridáme do nej 3 PL kakaa. Do stredu vymastenej a pomúčenej tortovej formy kladieme striedavo 2 PL svetlého cesta, naň 1 PL tmavého cesta... pokiaľ nespotrebujeme obe cestá. Pečieme pri 150°C asi 35-45 minút, teda pokiaľ sa cesto neoddeľuje od kraja formy (test špajdľou). 2. PLNKA: Vyšľaháme si prášk. cukor s tukom, pridáme roztopené čokolády a šľaháme. Prisypeme kávu (ja som dala do 3 KL) a prilejeme rum (u mňa asi 1,5 PL) podľa chuti. Všetko opäť spolu vyšľaháme (môžme ešte pridať kryšt. cukor, ak je krém príliš horký) a krém je hotový. 3. Vychladnutý korpus si prerežieme na dve polovice. Dolnú časť si pokvapkáme rumom a natenko potrieme džemom a plnkou. Na ňu naukladáme odkvapkané višne, znovu natrieme opatrne plnku a zakryjeme druhou časťou korpusu. Ak nám ešte plnka zvýši, potrieme ňou aj bok torty. Vrch torty polejeme polevou 4: POLEVA: Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo, cukor a kakao. Potom pridáme mlieko a škrob. Dobre vymiešame a ihneď polievame tortu. Tortu nakoniec dozdobíme podľa vkusu šľahačkou, zvyšnými višňami, mletými orechmi, kokosom či strúhanou čokoládou. Torta je dosť sýta, a preto vhodná skôr na chladnejšie počasie. - za super receptík ďakujem kikuške T.(jašidielku) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (10) posledné: 24.4.2011, 15:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Vyprážané hviezdičkyPOTREBNÉ PRÍSADY (sem som použila zvyšné žĺtky z môjho predošlého Bielkového múčnika) 75 g vlašských orechov, 45 g sušených hrozienok, 4,5 PL rumu, 380 ml mlieka (190+190), 1 droždie, 1,5 ČL kryšt. cukru, 750 g hl. múky, väčšia štipka soli, 75 g zmäknutého masla, 90 g prášk. cukru, 1,5 balíka vanilínového cukru, 6 žĺtkov, 1 zarovnaná ČL sódy bicarbóny POSTUP PRÍPRAVY 1. Orechy si najemno pomelieme a hrozienka zalejeme alkoholom. Do polovice vlažného mlieka pridáme kryšt. cukor a rozdrobíme droždie. Necháme nakysnúť. 2. Múku si zatiaľ preosejeme a posolíme. Primiešame pomleté orechy a hrozienka s alkoholom. 3. Zmäknuté maslo vyšľaháme s prášk. a vanil. cukrom a postupne pridávame žĺtky. Šľaháme , pokiaľ nevznikne hladká masa. 4. Do ochutenej múky ďalej pridáme vykysnutý kvások, sódu bic., zvyšnú polovicu mlieka a vymiešanú maslovú hmotu. Spracujeme všetko na hladké cesto, ktoré necháme v teple prikryté kysnúť asi 35-40 minút. Potom z ceta vyvaľkáme plát o hrúbke 1,5 cm, z ktorého vykrajujeme kolieska s dákou ozdobou v strede (hviezda, srdce či len kruh). Necháme ich ešte asi 10-15 minút podkysnúť. Potom ich smažíme na dostatočnom množstve oleja po oboch stranách (trvá to len pár sekúnd). Necháme ich potom odkvapkať na servítke a poloteplé posypeme práškovým cukrom. - na druhý deń, keď už sú stuhnuté, ich možno prihrievať na pár sekúnd v MW - chuťovo sú niečo medzi fánkami, šiškami a vianočkou OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 8.4.2011, 14:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Bielkový múčnikPOTREBNÉ PRÍSADY 7 bielkov, 160 g prášk. cukru, 80 g rozpusteného masla, 60 g hladkej múky, 100 g polohr. múky, pol balíčka pdp, 50 g čokolády (ja som mala mliečnu Milku s pomarančovou chuťou), veľká hrsť mletých orechov, veľká hrsť hrozienok namočených vo vode POSTUP PRÍPRAVY 1. Bielka vyšľaháme dotuha, prisypeme cukor a za stáleho šľahania pridávame striedavo vychladnuté tekuté maslo, obe múky s pdp a zvyšok (na kúsky nasekaná čokina, hrozienka bez vody, najemno pomleté orechy). 2. Cesto zľahka premiešame metličkou a vylejeme do menšej vymastenej a pomúčenej formy ( ja som mala jánsku misu o priemere 20cm a výška koláča bola asi 5cm po upečení). 3. Pečieme prvých 10 minút pri 200°C, potom znížime teplotu na 150°C a ďalej pečieme 30 minút. Vo forme ho necháme do úplného vychladnutia, až potom ho vyberáme von - a keďže je dosť sladký, odporúčam ho naplniť pikantným džemom, resp. poliať ho šťavou z dákeho kyslejšieho, trpkého ovocia. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 49 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |