. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Jana S. (JaniS.) ID 159902
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.7.2010
Naposledy: 26.10.2018 19:00
Aktualizácia: 21.10.2015 15:40
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 28
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 49
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 49 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>

POLIEVKY

Bulharský tarator



POTREBNÉ PRÍSADY

(2-3 porcie): 500 g bieleho jogurtu, 250 ml studenej vody, 2 veľké šalátové uhorky, 3 PL čerstvo nasekanej kôprovej vňate, 3 strúčiky cesnaku, väčšia štipka soli, 1 ČL extra panenského oleja, 2-3 PL nadrobno nasekaných vlašských orechov

POSTUP PRÍPRAVY

1. Uhorky nakrájame na tenké malé kocky, kôpor si posekáme nadrobno, cesnak na tenké plátky, orechy si tiež nasekáme nožom nadrobno, a prípadne ich môžme aj nasucho opražiť na panvici, budú viac aromatické.
2. Jogurt si dobre vymiešame s vodou na mliečnu konzistenciu a pridáme ostatné suroviny okrem orechov. Dáme zachladiť na 2 hodiny do chladničky. Ozdobíme nasekanými orechmi a hneď podávame. Táto polievka je výborná v dusnote a horúčave, aké vládnu napríklad aj dnes.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (6) posledné: 12.7.2011, 10:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Raffaello kocka



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 7 bielkov, 7 PL prášk. cukru, 1 pdp, 150 g kokosu, 4 PL hl. múky + 1 malý pohár pikantného džemu (260g), PLNKA: 7 žĺtkov, 6 PL kryšt. cukru, 1 van. cukor, pár kvapiek vanilk. arómy, 350 ml plnotučného mlieka, 3 PL hl. múky, 250 g zmäknutého masla, TOPPING: 3 bielky, 4 PL prášk. cukru, 3,5 PL kokosu

POSTUP PRÍPRAVY

Deň vopred :
1. KORPUS: Vo vysokej nádobe vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, pridáme cukor a ďalej šľaháme do lesklej masy. Pridáme preosiatu múku po lyžiciach, k tomu pdp a nakoniec aj kokos a už len varechou všetko jemne premiešame. Natrieme na hlboký plech vystlaný papierom na pečenie a varechou zarovnáme povrch. Pečieme pri 180°C do zlatohneda (u mňa asi 18 minút). Hneď po vybratí ho polejeme vlažným mliekom, ktoré sme dochutili trochou vanilínového cukru. Po vychladnutí stiahneme z korpusu pečiaci papier a korpus vrátime na plech a potrieme džemom.
2. PLNKA: Vyšľaháme žĺtky dohusta a po lyžiciach začneme prišľahávať cukor až vznikne bledožltá hustá pena. Pridáme múku a znova krátko prešľaháme. Do hrnca na sporáku si potom nalejeme mlieko s arómou a tiež aj žĺtkovú masu. Za stáleho a dôkladného miešania na nízkom ohni sa po pár minútach zmes zmení na hustú kašu, vtedy ju odstavíme zo sporáka a necháme úplne vychladnúť. Zvlášť vyšľaháme maslo s van. cukrom a po častiach začneme pridávať už vychladnuté žĺtky. Plnku hneď natrieme na korpus a zarovnáme. Dáme na noc do chladničky.
Na druhý deň:
3. TOPPING: Dotuha vyšľaháme bielka a pridáme cukor s kokosom až vznikne hustá masa, ktorú rovnomerne navrstvíme na plnku a celý zákusok dáme ešte na polhodinu do chladničky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (28) posledné: 13.8.2011, 11:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Svieži jogurtový amaroun



POTREBNÉ PRÍSADY

650 g jogurtu (jedno, či ovocný al. biely, či nízkotučný al. smotanový), 1 stredná konzerva (400g) kyslejšieho kompótového ovocia, 250 ml rastlinnej alebo práškovej šľahačky, 20 g prášk. želatíny, 1 vanilínový cukor, 1 PL prášk. cukru, 1 bal. (150g) malej piškótovej rolády, 1 balík detských piškót

POSTUP PRÍPRAVY

1. Kompótovú šavu si zlejeme do malej misky a ovocie necháme dobre odkvapkať, potom ho pokrájame na malé kúsky. Šľahačku vyšľaháme dotuha, roládu nakrájame na asi 4 mm tenké plátky - obe dáme do chladničky zatiaľ.\r\n2. Šťavu a obyčajnú vodu si odmeriame v pomere 2:1, aby spolu dosahovali 180ml tekutiny. Tú následne vlejeme do hrnťeka a nahrievame dovlažna, Prisypeme želatínu a miešaním ju rozpúšťame doúplna na nízkom ohreve, aby teda tekutina nebublala a nevrela. Následne ju necháme vychladnúť.\r\n3. V miske si zmiešame jogurt, oba cukry, pridáme želatínu a všetko dobre vyšľaháme. Potom primiešame ešte vyšľahanú smotanu a pokrájané ovocie.\r\n4. Formu na bábovkový veniec o priemere 26 cm si jemne vymastíme a o dno "prilepíme" potravinovú fóliu. Ďalej už len vrstvíme podla ľubovôle plnku, piškóty a roládové plátky. Amaroun necháme tuhnúť v chladničke najlepšie cez noc. Na druhý deň oddelíme nožom tortu od oboch okrajov vencovej formy a za pomoci podnosu preklopíme a amaroun uvoľníme z formy.\r\n\r\n- použila som smotanový jogurt Senoble s príchuťou tiramisu, kyslejšie kompótové jahody a nugátovú roládu - všetko kúpené z obchodu

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 15.12.2012, 15:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Mramorovaná charlotta s marhuľovou penou



POTREBNÉ PRÍSADY

20 g mletej čírej želatíny, 500 ml mlieka (studených 300+horúcich 200), 2 čerstvé domáce žĺtky (bielka odložíme do chladničky), 200 g prášk. cukru, 150 g zmäknutého masla, 500 g krémového tvarohu (napr. zn.KAPUCÍN), 1 vanilínový cukor, 2,5 PL kakaa, 1 malá konzerva (320ml) mäkkého kompótového ovocia - ja som dala marhule, + pol balíka detských piškót, 1 veľká ovocná piškótová roláda (400g) - ja som mala marhuľovú

POSTUP PRÍPRAVY

1. DEŇ VOPRED: Želatínu poriadne rozmiešame v 300 ml studeného mlieka a necháme to cez noc v pohári na kuchynskej linke.
2. NA DRUHÝ DEŇ: Zvyšných 200 ml mlieka privedieme k bodu varu a odstavíme. Primiešame želatínové mlieko a premiešame.
3. Okrúhlu misu si vystelieme potrav. fóliou a 0,5 cm hrubými plátmi ovocnej rolády. Z kompótu si zlejeme šťavu, ktorú dáme do malej misky a dobre odkvapkané ovocie si nadrobno pokrájame.
4. Rozmixujeme si maslo, žĺtky, oba cukry, tvarohy a postupne varechou primiešavame želatínovú masu. Celú masu si potom rozdelíme na 2/3 svetlej a 1/3 tmavej časti, do ktorej vlastne len prišľaháme kakao.
5. Do vystlanej misy nalejeme trochu svetlej hmoty, poukladáme piškóty namočené v kompótovej šťave, ďalej nalejeme trochu tmavej plnky, naukladáme drobné kompótové ovocie, nalejeme zvyšok tmavej plnky, poukladáme namočené piškóty a nakoniec opatrne začínajúc od okraja nalejeme zvyšok svetlej hmoty. Prípadné vyduté piškóty jemne zatlačíme. Po celej ploche naukladáme znova plátky rolády (budú po vyklopení tvoriť dolnú podstavu torty). Charlottu necháme v chladničke tuhnúť min. 6 hodín, potom ju vyklopíme, fóliu odstránime, dozdobíme šľahačkou alebo ovocnou penou:
6. Zvyšné 2 bielky si ušľaháme dotuha, primiešame 3 PL preosiateho práškového cukru a vymiešame tuhú masu. Ešte pridáme 5 PL riedkeho džemu (napr. marhuľového) a chvíľu pošľaháme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 1.6.2011, 13:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta na výročie svadby


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

pokus o poschodovú na 32. výročie svadby mojich rodičov - zarytých čokoholikov a kávoholikov :) Korpusy: kakaový, kávový, sacher z mikrovlnky. Plnky: čokoládová truffle a biela kávová, cappuccinová a rumová piškótová s orechmi, cappucinová s banánmi. Malinový a ríbezľový džem, Poťah: domáca svetlá a tmavá čokohmota + ich kombinácia, Ozdoba: kandizované lupene ruže

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (12) posledné: 21.5.2011, 15:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

ŽELÉ REZY - moja verzia



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 4 vajcia (ž + b), 200 g cukru krupica, 10 PL oleja, 10 PL vriacej vody, 200 g polohr. múky, 7 g pdp PLNKA: 1 tmavomodrá prášk. šľahačka Dr.Oetker + 150 ml mlieka, 500 g kyslej smotany Rajo, 1 ricotta, 1 vanilínový cukor (nemusí byť), 1 veľká konzerva broskyňového kompótu (820 ml) - šťavu nezahadzovať !!! , 1 želatínový stužovač Dr.Oetker + 1 dcl kompótovej šťavy ŽELÉ: zvyšok kompót. šťavy + voda = 1 liter tekutiny, 4 PL cukru kryštál al. krupica, 2 cukrárenské želé ŽLTÉ

POSTUP PRÍPRAVY

v obr. postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) posledné: 15.5.2011, 18:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Blonďavé brownies



POTREBNÉ PRÍSADY

156 g masla, 313 g bielej polevy v dukátikoch, 115 g trstinového cukru, 3 vajcia veľ. S, 1,5 PL citrónovej šťavy, 200 g hladkej múky, 100 g posekaných vlašských orechov

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkovom postupe...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (8) posledné: 19.4.2011, 22:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Kávovo - višňová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

(rozpočet na 26 cm formu) MRAMOROVÝ KORPUS: 6 vajec (oddeliť ž od b), 360 g prášk. cukru (180+180), 1,5 bal. vanilínového cukru, 225 ml oleja, 150 ml vriacej vody, 375 g hladkej múky, 1 pdp + necelá KL jedlej sódy, 3 PL kakaa +++ PLNKA: 200 g čokolády min. 60 %-tnej, 6 PL prášk. cukru, 5 PL kryšt. cukru, rum a zrnková nezaliata káva podľa chuti, 300 g tuku, jeden 7 dcl pohár zaváraných višní ( ja som dala ešte aj jeden 3 dcl pohár zaváraných sliviek, lebo polovicu višní som musela vyhodiť, keďže mali čierne bodky) +++ POLEVA: 50 g prášk. cukru, 60 g masla, 1 PL kakaa, 1,5 PL mlieka, 1,5 KL Zlatého klasu či Gustinu

POSTUP PRÍPRAVY

1. KORPUS: Bielka si vyšľaháme s polovicou práškového cukru v jednej miske. V druhej miske si vyšľaháme žĺtky s vanilínovým cukrom a druhou polovicou prášk. cukru. Potom pridáme olej, vriacu vodu, múku s pdp a sódou a nakoniec zľahka vmiešame vareškou ochutený sneh z bielkov. Tretinu cesta odoberieme a pridáme do nej 3 PL kakaa. Do stredu vymastenej a pomúčenej tortovej formy kladieme striedavo 2 PL svetlého cesta, naň 1 PL tmavého cesta... pokiaľ nespotrebujeme obe cestá. Pečieme pri 150°C asi 35-45 minút, teda pokiaľ sa cesto neoddeľuje od kraja formy (test špajdľou).
2. PLNKA: Vyšľaháme si prášk. cukor s tukom, pridáme roztopené čokolády a šľaháme. Prisypeme kávu (ja som dala do 3 KL) a prilejeme rum (u mňa asi 1,5 PL) podľa chuti. Všetko opäť spolu vyšľaháme (môžme ešte pridať kryšt. cukor, ak je krém príliš horký) a krém je hotový.
3. Vychladnutý korpus si prerežieme na dve polovice. Dolnú časť si pokvapkáme rumom a natenko potrieme džemom a plnkou. Na ňu naukladáme odkvapkané višne, znovu natrieme opatrne plnku a zakryjeme druhou časťou korpusu. Ak nám ešte plnka zvýši, potrieme ňou aj bok torty. Vrch torty polejeme polevou
4: POLEVA: Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo, cukor a kakao. Potom pridáme mlieko a škrob. Dobre vymiešame a ihneď polievame tortu. Tortu nakoniec dozdobíme podľa vkusu šľahačkou, zvyšnými višňami, mletými orechmi, kokosom či strúhanou čokoládou. Torta je dosť sýta, a preto vhodná skôr na chladnejšie počasie.

- za super receptík ďakujem kikuške T.(jašidielku)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (10) posledné: 24.4.2011, 15:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Vyprážané hviezdičky



POTREBNÉ PRÍSADY

(sem som použila zvyšné žĺtky z môjho predošlého Bielkového múčnika) 75 g vlašských orechov, 45 g sušených hrozienok, 4,5 PL rumu, 380 ml mlieka (190+190), 1 droždie, 1,5 ČL kryšt. cukru, 750 g hl. múky, väčšia štipka soli, 75 g zmäknutého masla, 90 g prášk. cukru, 1,5 balíka vanilínového cukru, 6 žĺtkov, 1 zarovnaná ČL sódy bicarbóny

POSTUP PRÍPRAVY

1. Orechy si najemno pomelieme a hrozienka zalejeme alkoholom. Do polovice vlažného mlieka pridáme kryšt. cukor a rozdrobíme droždie. Necháme nakysnúť.
2. Múku si zatiaľ preosejeme a posolíme. Primiešame pomleté orechy a hrozienka s alkoholom.
3. Zmäknuté maslo vyšľaháme s prášk. a vanil. cukrom a postupne pridávame žĺtky. Šľaháme , pokiaľ nevznikne hladká masa.
4. Do ochutenej múky ďalej pridáme vykysnutý kvások, sódu bic., zvyšnú polovicu mlieka a vymiešanú maslovú hmotu. Spracujeme všetko na hladké cesto, ktoré necháme v teple prikryté kysnúť asi 35-40 minút. Potom z ceta vyvaľkáme plát o hrúbke 1,5 cm, z ktorého vykrajujeme kolieska s dákou ozdobou v strede (hviezda, srdce či len kruh). Necháme ich ešte asi 10-15 minút podkysnúť. Potom ich smažíme na dostatočnom množstve oleja po oboch stranách (trvá to len pár sekúnd). Necháme ich potom odkvapkať na servítke a poloteplé posypeme práškovým cukrom.
- na druhý deń, keď už sú stuhnuté, ich možno prihrievať na pár sekúnd v MW
- chuťovo sú niečo medzi fánkami, šiškami a vianočkou

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 8.4.2011, 14:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Bielkový múčnik



POTREBNÉ PRÍSADY

7 bielkov, 160 g prášk. cukru, 80 g rozpusteného masla, 60 g hladkej múky, 100 g polohr. múky, pol balíčka pdp, 50 g čokolády (ja som mala mliečnu Milku s pomarančovou chuťou), veľká hrsť mletých orechov, veľká hrsť hrozienok namočených vo vode

POSTUP PRÍPRAVY

1. Bielka vyšľaháme dotuha, prisypeme cukor a za stáleho šľahania pridávame striedavo vychladnuté tekuté maslo, obe múky s pdp a zvyšok (na kúsky nasekaná čokina, hrozienka bez vody, najemno pomleté orechy).
2. Cesto zľahka premiešame metličkou a vylejeme do menšej vymastenej a pomúčenej formy ( ja som mala jánsku misu o priemere 20cm a výška koláča bola asi 5cm po upečení).
3. Pečieme prvých 10 minút pri 200°C, potom znížime teplotu na 150°C a ďalej pečieme 30 minút. Vo forme ho necháme do úplného vychladnutia, až potom ho vyberáme von - a keďže je dosť sladký, odporúčam ho naplniť pikantným džemom, resp. poliať ho šťavou z dákeho kyslejšieho, trpkého ovocia.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 49 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu