. .. .. .. .. .. .
. .

Bielkový múčnik - RECEPT 38971

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 159902 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Bielkový múčnik


[ recept č. 38971 zo dňa  ]


Bielkový múčnik


POTREBNÉ PRÍSADY

7 bielkov, 160 g prášk. cukru, 80 g rozpusteného masla, 60 g hladkej múky, 100 g polohr. múky, pol balíčka pdp, 50 g čokolády (ja som mala mliečnu Milku s pomarančovou chuťou), veľká hrsť mletých orechov, veľká hrsť hrozienok namočených vo vode

POSTUP PRÍPRAVY

1. Bielka vyšľaháme dotuha, prisypeme cukor a za stáleho šľahania pridávame striedavo vychladnuté tekuté maslo, obe múky s pdp a zvyšok (na kúsky nasekaná čokina, hrozienka bez vody, najemno pomleté orechy).
2. Cesto zľahka premiešame metličkou a vylejeme do menšej vymastenej a pomúčenej formy ( ja som mala jánsku misu o priemere 20cm a výška koláča bola asi 5cm po upečení).
3. Pečieme prvých 10 minút pri 200°C, potom znížime teplotu na 150°C a ďalej pečieme 30 minút. Vo forme ho necháme do úplného vychladnutia, až potom ho vyberáme von - a keďže je dosť sladký, odporúčam ho naplniť pikantným džemom, resp. poliať ho šťavou z dákeho kyslejšieho, trpkého ovocia.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

tu sú oddelené bielka od žĺtkov (tie som použila do druhého receptu - Vyprážaných hviezdičiek, ktorý vložím inokedy)...
... tuhý sneh z bielkov ušľahaný na vysokých obrátkach, ďalšie prísady som už zašľahávala na stredných obrátkach...
...potom doň prisýpame práškový cukor za stáleho šľahania....
...vzniknutá masa je tuhšia krémová a lesklá...
...pridala som polovicu zmäknutého masla, ktoré mi medzitým stihlo vytvrdnúť, tak som ho musela dať znova do MW...
...tu prisýpam polovicu zmesi zloženej z preosiatych múk s pdp (cesto trochu "spadne z objemu")...
...teraz je na rade polovica odkvapkaných hrozienok...
...polovičná hrsť mletých vlašských orechov...
...polovica nadrobno posekanej čokolády...
...toto je ona - má super pomarančovú chuť a aj sa seká veľmi dobre, nie ako taká horká čokina napríklad... ďalej k receptu : postup od masla až po čokoládu znova zopakujeme...
...teraz cesto jemne vymiešame...
a nalejeme do pomastenej a vymúčenej formy ( u mňa to bola jánska misa o priemere 20 cm, no zabudla som ju vystlať papierom na pečenie, čo bola trochu chyba, lebo pri vyklápaní nebol povrch koláča rovnomerný)
...povrch ešte jemne uhladíme a dáme piecť na 200 °C prvých 10 minút...
...skoro som potom zabudla znížiť teplotu, ale našťastie ma osvietilo...
hotový múčnik necháme ešte chvíľu pri izbovej teplote chladnúť (trošku mu stred klesne), potom ho vyklopíme a môžme servírovať k čaju, káve alebo k dákej pikantnej ovocnej omáčke.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Karamelové muffiny | Bielkový múčnik | torta pre tetu na 70 >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu