. .. .. .. .. .. .
. .

ŽELÉ REZY - moja verzia - RECEPT 39777

Jana S. (JaniS.) ID 159902
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.7.2010
Naposledy: 26.10.2018 19:00
Aktualizácia: 21.10.2015 15:40
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 28
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 49
NÁVODY 0

SLADKÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


ŽELÉ REZY - moja verzia


[ recept č. 39777 zo dňa  ]


ŽELÉ REZY - moja verzia


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 4 vajcia (ž + b), 200 g cukru krupica, 10 PL oleja, 10 PL vriacej vody, 200 g polohr. múky, 7 g pdp PLNKA: 1 tmavomodrá prášk. šľahačka Dr.Oetker + 150 ml mlieka, 500 g kyslej smotany Rajo, 1 ricotta, 1 vanilínový cukor (nemusí byť), 1 veľká konzerva broskyňového kompótu (820 ml) - šťavu nezahadzovať !!! , 1 želatínový stužovač Dr.Oetker + 1 dcl kompótovej šťavy ŽELÉ: zvyšok kompót. šťavy + voda = 1 liter tekutiny, 4 PL cukru kryštál al. krupica, 2 cukrárenské želé ŽLTÉ

POSTUP PRÍPRAVY

v obr. postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


suroviny v neodváženom stave (to mlieko ide len do šľahačky, nie do cesta!)


bielkový sneh s cukrom si vyšľaháme dotuha


tu je už vyšľahaná hustá lesklá masa


teraz po jednom zašľahávame žĺtky


takto vyzerá masa po všetkých žĺtkoch


ďalej zašľahávame olej po lyžiciach


rovnako ako aj vodu


ešte pridáme preosiatu múku


so 7 g kypriaceho prášku do pečiva


cesto vylejeme na vymastený a pomúčený plech


plech jemne obúchame dnom o stôl, aby sa cesto rovnomerne rozložilo, a dáme piecť pri 200 °C na 10-12 minút


upečený korpus je veľmi vysoký, no po asi trištvrte hodiny chladenia ( u mňa v chladnej špajzi) nám pekne "spadne", a tým vznikne priestor na plnku a želé


zatiaľ si zlejeme kompótovú šťavu cez sitko do menšej misky a samotné zavárané broskyne si nakrájame na malé kocky, ktoré dáme do väčšej misky


vo vyššej, užšej nádobe si vyšľaháme odvážené množstvo vychladeného mlieka a práškovú šľahačku (u mňa to je asi za 20 sek)


vmiešame kyslé smotany


a taktiež aj ricottu


celú zmes prešľaháme šľahačom


vo väčšej miske si vsypeme želatínový stužovač Dr.Oetker do 100 ml zliatej šťavy z kompótu a metličkou ručne šľaháme asi 40 sek


vznikne nám takáto hustá kaša


vtedy ihneď po častiach ručne zamiešavame smotanovú zmes


kto má rád sladšie, môže po ochutnaní pridať vanilínový cukor


všetko ešte dobre prešľaháme šľahačom


nakoniec primiešame nakrájané broskyne


celú zmes navrstvíme na už vychladnutý korpus


a stierkou zarovnáme na povrchu


koláč dáme do chladničky na 1 hodinu


po hodine nasypeme do 1 litra tekutiny (zvyšok kompótovej šťavy a doliata voda) kryštálový alebo krupicový cukor


vsypeme obe želé a dobre premiešame, privedieme do varu


keď voda začne vrieť ako na obrázku, tak ju ešte 3 minúty povaríme za občasného premiešania. Potom odstavíme zo sporáka a necháme do letna vychladnúť


následne ho opatrne a pomaly nalievame malou naberačkou na samotnú plnku (okolo koláča som popritláčala prehnuté pláty alobalu, lebo medzi koláčom a plechom bola medzera, tak aby mi želé nepretieklo pod koláč). Želé tuhne za pár sekúnd po dotyku s plnkou, no aj tak treba dať koláč ešte raz do chladničky na noc alebo na min. 6-8 hodín, aby sa "užral".


koláč skladujeme neustále v chladničke, vyberáme ho len krátko pred servírovaním


po 4 hodinách od načatia sú dve tretiny už fuč, to vraví za všetko. Dobrú chuť :)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Blonďavé brownies | ŽELÉ REZY - moja verzia | Torta na výročie svadby >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
gabriela z. (gabca2408) ID 36679 (14.5.2011, 21:45)
(Y) (Y) (Y) koláčik vyzerá veeeeľmi fajnovo,robila som podobný,ale vyskúšam aj tento a ten postup je perfektný (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (15.5.2011, 18:04)
držím päste, nech sa podarí a ďakujem za milé slová, Gabi (K)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (11.5.2011, 23:27)
(Y) (Y) (Y)koláčik vyzerá výborne (clamp) (clamp) (clamp)Odkladám... :-)Super postup,všetko pekne dopodrobna rozpísané,ako pre mňa ,-) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (upravené 12.5.2011, 0:09)
juj Silvi, som rada, že sa ti pozdáva, mala som ten pocit, že práve takýto rozpísaný, zdĺhavý postup bude odrádzať všetkých +o(
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (12.5.2011, 17:47)
(Y) (Y)Ale kdeže Jani,takto pekne po lopate (smich)to je najlepšie (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (8.5.2011, 21:29)
takéto koláčiky aj u nás vedú (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y), robím ho troška inak, ale vyskúšam aj tvoju verziu (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (8.5.2011, 22:47)
som zvedavá na výsledok ,-)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (7.5.2011, 22:07)
Pekne nafotený postup, koláčik vyzerá mňamkovo
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (7.5.2011, 22:54)
Ivi a ty takéto dačo môžeš? *-)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (8.5.2011, 12:57)
áno, len musím byvrať bezlepkové varianty surovín a pravdupovediac ak má koláčik viac ako 250g múky nie je pre mňa vhodný, čím viac múky tým je to nič
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (8.5.2011, 14:31)
tak môj je teda na hranici ... a také že torty a zákusky ako zvládaš?
ODPOVEDAŤ
Anna P. (tetrisss) ID 49991 (7.5.2011, 13:18)
Vyzera to velmi pekne a urcite to bolo aj dobre. (F)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (7.5.2011, 21:55)
Anka (L)
ODPOVEDAŤ
marie p. (maja4455) ID 150160, mimibazar.sk/maja4455 (7.5.2011, 12:13)
Super to vyzerá (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (7.5.2011, 12:33)
ďakujem a tá chuť |:o)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu