. .. .. .. .. .. .
. .

ŽELÉ REZY - moja verzia - RECEPT 39777

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 159902 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


ŽELÉ REZY - moja verzia


[ recept č. 39777 zo dňa  ]


ŽELÉ REZY - moja verzia


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 4 vajcia (ž + b), 200 g cukru krupica, 10 PL oleja, 10 PL vriacej vody, 200 g polohr. múky, 7 g pdp PLNKA: 1 tmavomodrá prášk. šľahačka Dr.Oetker + 150 ml mlieka, 500 g kyslej smotany Rajo, 1 ricotta, 1 vanilínový cukor (nemusí byť), 1 veľká konzerva broskyňového kompótu (820 ml) - šťavu nezahadzovať !!! , 1 želatínový stužovač Dr.Oetker + 1 dcl kompótovej šťavy ŽELÉ: zvyšok kompót. šťavy + voda = 1 liter tekutiny, 4 PL cukru kryštál al. krupica, 2 cukrárenské želé ŽLTÉ

POSTUP PRÍPRAVY

v obr. postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

suroviny v neodváženom stave (to mlieko ide len do šľahačky, nie do cesta!)
bielkový sneh s cukrom si vyšľaháme dotuha
tu je už vyšľahaná hustá lesklá masa
teraz po jednom zašľahávame žĺtky
takto vyzerá masa po všetkých žĺtkoch
ďalej zašľahávame olej po lyžiciach
rovnako ako aj vodu
ešte pridáme preosiatu múku
so 7 g kypriaceho prášku do pečiva
cesto vylejeme na vymastený a pomúčený plech
plech jemne obúchame dnom o stôl, aby sa cesto rovnomerne rozložilo, a dáme piecť pri 200 °C na 10-12 minút
upečený korpus je veľmi vysoký, no po asi trištvrte hodiny chladenia ( u mňa v chladnej špajzi) nám pekne "spadne", a tým vznikne priestor na plnku a želé
zatiaľ si zlejeme kompótovú šťavu cez sitko do menšej misky a samotné zavárané broskyne si nakrájame na malé kocky, ktoré dáme do väčšej misky
vo vyššej, užšej nádobe si vyšľaháme odvážené množstvo vychladeného mlieka a práškovú šľahačku (u mňa to je asi za 20 sek)
vmiešame kyslé smotany
a taktiež aj ricottu
celú zmes prešľaháme šľahačom
vo väčšej miske si vsypeme želatínový stužovač Dr.Oetker do 100 ml zliatej šťavy z kompótu a metličkou ručne šľaháme asi 40 sek
vznikne nám takáto hustá kaša
vtedy ihneď po častiach ručne zamiešavame smotanovú zmes
kto má rád sladšie, môže po ochutnaní pridať vanilínový cukor
všetko ešte dobre prešľaháme šľahačom
nakoniec primiešame nakrájané broskyne
celú zmes navrstvíme na už vychladnutý korpus
a stierkou zarovnáme na povrchu
koláč dáme do chladničky na 1 hodinu
po hodine nasypeme do 1 litra tekutiny (zvyšok kompótovej šťavy a doliata voda) kryštálový alebo krupicový cukor
vsypeme obe želé a dobre premiešame, privedieme do varu
keď voda začne vrieť ako na obrázku, tak ju ešte 3 minúty povaríme za občasného premiešania. Potom odstavíme zo sporáka a necháme do letna vychladnúť
následne ho opatrne a pomaly nalievame malou naberačkou na samotnú plnku (okolo koláča som popritláčala prehnuté pláty alobalu, lebo medzi koláčom a plechom bola medzera, tak aby mi želé nepretieklo pod koláč). Želé tuhne za pár sekúnd po dotyku s plnkou, no aj tak treba dať koláč ešte raz do chladničky na noc alebo na min. 6-8 hodín, aby sa "užral".
koláč skladujeme neustále v chladničke, vyberáme ho len krátko pred servírovaním
po 4 hodinách od načatia sú dve tretiny už fuč, to vraví za všetko. Dobrú chuť :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< matuskovi | ŽELÉ REZY - moja verzia | Narozeninový-fialkový >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
gabriela z. (gabca2408) ID 36679 (14.5.2011, 21:45)
(Y) (Y) (Y) koláčik vyzerá veeeeľmi fajnovo,robila som podobný,ale vyskúšam aj tento a ten postup je perfektný (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (15.5.2011, 18:04)
držím päste, nech sa podarí a ďakujem za milé slová, Gabi (K)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (11.5.2011, 23:27)
(Y) (Y) (Y)koláčik vyzerá výborne (clamp) (clamp) (clamp)Odkladám... :-)Super postup,všetko pekne dopodrobna rozpísané,ako pre mňa ,-) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (upravené 12.5.2011, 0:09)
juj Silvi, som rada, že sa ti pozdáva, mala som ten pocit, že práve takýto rozpísaný, zdĺhavý postup bude odrádzať všetkých +o(
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (12.5.2011, 17:47)
(Y) (Y)Ale kdeže Jani,takto pekne po lopate (smich)to je najlepšie (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (8.5.2011, 21:29)
takéto koláčiky aj u nás vedú (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y), robím ho troška inak, ale vyskúšam aj tvoju verziu (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (8.5.2011, 22:47)
som zvedavá na výsledok ,-)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (7.5.2011, 22:07)
Pekne nafotený postup, koláčik vyzerá mňamkovo
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (7.5.2011, 22:54)
Ivi a ty takéto dačo môžeš? *-)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (8.5.2011, 12:57)
áno, len musím byvrať bezlepkové varianty surovín a pravdupovediac ak má koláčik viac ako 250g múky nie je pre mňa vhodný, čím viac múky tým je to nič
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (8.5.2011, 14:31)
tak môj je teda na hranici ... a také že torty a zákusky ako zvládaš?
ODPOVEDAŤ
Anna P. (tetrisss) ID 49991 (7.5.2011, 13:18)
Vyzera to velmi pekne a urcite to bolo aj dobre. (F)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (7.5.2011, 21:55)
Anka (L)
ODPOVEDAŤ
marie p. (maja4455) ID 150160, mimibazar.sk/maja4455 (7.5.2011, 12:13)
Super to vyzerá (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (7.5.2011, 12:33)
ďakujem a tá chuť |:o)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu